Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconstruirea minicomputerului Cobra cu circuite moderne ?

cristi7521

Postări Recomandate

• Răspunsuri 145
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• roadrunner

73

• cloudy

24

• Ovidanie

12

• BIZONUL66

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 47 minute, aureli67 a spus:

incarca in loc de basic 48k , retroleum Diagnostic ROM de aici https://www.retroleum.co.uk/diagrom/

are tot felul de teste , cu care sa-ti testezi jucaria

super multam.

am scris interfata de tastaura (adica un mux si un decodor - mare branza) am facut un mic program de test care citeste de la portul xFE (tastatura) si scrie la portul xFE (pe care l-am trimis la niste led-uri) si se pare ca merge corect (vad pe leduri) dar cu ROM de spectrum nu iese din ecranul initial. (pare infipt) - ar trebui sa miste ceva daca apesi o sata la keyb corect? 

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 5 ore, roadrunner a spus:

... cam de 18x ori mai iute decat Sinclair Spectrum. (in reliatate e mai rapid de 18x ca procesorul poate sa scrie cand vrea el in memorie nu mai e faultat de citirile partii de afisare...

Înseamnă că trebuie să-i implementezi și o "frănă de mănă", altfel se termină jocul mai repede decăt clipesc eu.

Link spre comentariu
9 minutes ago, Ovidanie said:

Înseamnă că trebuie să-i implementezi și o "frănă de mănă", altfel se termină jocul mai repede decăt clipesc eu.

Nu este "de mână", va fi una digitală !
Un simplu parametru in cod care va schima totul.
Asta este frumusetea digitalului, a lucrului cu PLD-uri: Muncești ceva până scri codul, apoi este o joacă să faci cam tot ce vrei.

Editat de cloudy
Link spre comentariu

Ruleaza romul ala de test cu o viteza de nu se vede cu ochiu liber ca dureaza 0.1 sec.

l-am filmat poate vad ce dracu zice.

RR

IMG_0541.jpg

IMG_0542.jpg

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

cred ca controlorul video de la spectrum generaza un int pe video banking ca sa-i zica procesorului ca poate scrie in RAM (mai bine zis ca nu citese el RAM-ul) eu nu generez asa ceva ca memoria e dual port si fiecare poate face ce vrea cand vrea (de unde si performanta) dar se pare ca Z80 asteapta ca fraierul.

va trebui sa fac un INTn fake. Sa vad cum il fac sa sa nu omoare performanta care am castigat-o cu sudoarea VHDL-ului. 

RR

Citat

Nu este "de mână", va fi una digitală !

vezi ce zici cu digitala ca iar se rascoala poporul.

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

am un placa zeboard care zace pe birou (o tot mut) are iesire VGA cu un 3 biti in fiecare culoare cu niste rezistente pe post de DAC.

Cred ca am fixat bug-ul ala cu nINT ca acum chiar ca nu mai vad nimic pe ecran la testul ala ca merge mult prea repede.

RR.

PS - merge si tastatura acum. Am mapat un buton de pe placa am o "tastatura cu un buton"  "K"! mai adaug cateva ca nu ma costa nimic (dau asa din taste ca prostu)

Am tastat niste balarii dupa ce am adaugat mai multe butoane deci merge....

RR

IMG_0543.jpg

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

ca resurse de pe FPGA-ul asta de pe placa mea

am consumat

FlipFlops 450 buc (1%)

LUT (look up tables) 1617 buc (3%)

Bram (Block RAM) - 64KB (11%)

IO-uri 15%

Ma gandesc sa mai instantiez 3 computere (sa fie 4) si fiecare sa ruleze independent intr-un sfert de ecran....

cred ca mi-ar ajunge ram-ul si pentru 8 bucati. 

in imaginea (oribila) de mai jos in cyan e ce am foloist de pe chip pana acum. (poza din satelit)

RR

floorplan.png

si un tabel cu resursele consumate la diverse blocuri 

resurse.png

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 20 minute, roadrunner a spus:

... Ma gandesc sa mai instantiez 3 computere (sa fie 4) si fiecare sa ruleze independent intr-un sfert de ecran....

Nu consuma resursele. Păstrează-le pt mai târziu, poate o să bagi și un Commodore C64/ C128, Amiga și poate CP/M

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu
56 minutes ago, roadrunner said:

Ma gandesc sa mai instantiez 3 computere (sa fie 4) si fiecare sa ruleze independent intr-un sfert de ecran....

cred ca mi-ar ajunge ram-ul si pentru 8 bucati. 

Z80 multi-core.
In core0 faci PWM, in core1 joci Mario. De la core2 la 7 ... erau eu să zic ce se poate face. Da' nu zic.

1 hour ago, roadrunner said:

floorplan.png

Urâtă ea, dar face cât zeci de pagini de vorbe.

21 minutes ago, Ovidanie said:

Fă un SDR care să poată fi montat într-un transceiver analogic

La SDR, cel putin la partea de intrare RF trebuie ceva analogic. Amplificare și bobinaj.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări