Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme inregistrare TECHNICS RS-BX727

catalin ionut

Postări Recomandate

Salut,

Am achizitionat de curand un deck Technics rs-bx727 direct din Olanda.

In afara de faptul ca a fost foarte "murdar" ecranul (fum de tigara cred), dupa ce l-am curatat, gresat si am inceput sa-l testez, am observat ca are o "problema" pe partea de inregistrare. Pe frecvente inalte intre 13khz si 17khz se aude ca un "radio in AM".

Daca pun osciloscopul pe semnalul de pe iesire nu se vede nici o modulatie a semnalului de intrare (sau nu am vazut eu).

Incercand sa reglez in zona de BIAS TRAP...am observat ca tensiunea RMS pe punctele de test (TP3, TP4)nu scade sub 300mV, frecventa fiind initial foarte mare (230Khz aprox).

Dupa ce am reglat din bobinele L301 respectiv L302, masurand pe TP5 (-4.6V) respectiv TP6(-4.56V) valoarea minima (initial valorile erau in jur de -2V), frecventa pe TP3, TP4 a revenit la normal (80khz aproximativ), dar tensiunea RMS pe (TP3, TP4) a ramas la fel de mare.

O sa revin azi si cu ceva oscilograme de pe punctele de test respective.

Ma poate ajuta cineva cu o idee, daca a mai intalnit aceasta problema ?

Ce si unde as putea sa verific ?

Technics.JPG

Technics_2.JPG

Editat de catalin ionut
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalin ionut

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări