Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sondaj placa dezvoltare AVR

Laci

Postări Recomandate

salut,

te mai poti inspira si de pe aici http://www.mikroe.com/ daca vrei...

am facut si eu ceva placi de dezvoltare pe vremea cand ma jucam cu pic-uri.

apoi m-am convins ca sunt bune doar pentru cineva care vrea sa invete, apoi pentru dezvoltat aplicatii clare devine prea greu cu o placa de dezvoltare pe care ai multe puse, nu neaparat cum trebuie, unele chiar inutile care te tot incurca. plus mai trebuie sa legi la placa ceea e nu ai pe ea(senzori, memorii etc).

o placa de dezvoltare ideala tiar permite sa conectezi oricare led la oricare pin(stiu, greu de facut).

eu pentru lucru prefer acum sa iau o placa cu gaurele, pun controllerul, 7805, conexiuni pentru programator si seriala, buton de reset. apoi adaug la ea pe masura ce fac aplicatia butoane, leduri, lcd-uri, care raman acolo, pana cand ma incurca...

parerea mea despre cum ar trebui sa faci: controllerul, sursa de alimentare, buton de reset, scoase porturile seriala, i2c, spi etc plus alimentare fiecare pe cate un header. pentru controllerele cu adc si ceva referinta pe acolo, daca omu nu vrea pe aia interna.

apoi headere pentru fiecare port de pe controller...

puse cateva leduri, cateva butoane, conectare tot la headere.

legaturile le faci prin niste jumperi. in felul asta poti lega ledul care il vrei, la pinul pe care il vrei. eu am folosit pe langa header si un soclu sip, conexiunile le faceam cu fire care intrau in gaurelele de la socllurile sip.

ar fi o idee ca langa placa de dezvoltare sa ai si o zona cu un breadboard pentru adaugat alte circuite.

eu unul as include cum a zis cineva inainte si un programator cu FT232, deci sa poti lega placa la portul usb si ai rezolvat si programarea, si comunicarea pe seriala, si alimentarea. sau eventual poti face o placuta separata care face treaba asta.

bafta

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Laci

11

• edy_wheazel

4

• bogdan_

2

• ranga

1

Top autori în acest subiect

bogdan_ ai perfecta dreptate, placile de dezvoltare sunt folosite mai mult la inceput, dupa aia iti faci un cablaj si lucrezi direct acolo.Asta este si motivul pentru care vreau sa fac ceva ieftin, si cat mai configurabil.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator boghy

Salut, sunt si eu interesat de o astfel de placa de dezvoltare as vrea sa stiu:1)Daca te-ai hotatat asupra microcontrolerului si a tipului de capsula ?(eu as opta pentru ATmega48/88/168 capsula pdip-28pin);2)Daca programatorul este pe o placa separata? (as prefera sa fie);3)Cam cat costa;

Link spre comentariu

Salut tocmai este in curs de proiectare, o sa fie atmega48/88/168, capsula tqfp32(mai mult din cauze constrictive, ai sa vezi :) )si programatorul o sa fie separat.Costul inca nu este definit, placa o sa aiba posibilitate de extensie, dar placa de baza cu controller si cateva componente o sa fie in jur de 25E(cam 100RON) dar inca nu-i stabilit, incerc sa-l fac cat mai ieftin, dar sa nu fie nici prea gol.Placile de extensie for fii ptr: memorie i2c/ diferite senzori/ ptr. motor pas cu pas/ pentru motor servo cu reglaj pid/ afisaj lcd si butoane+ 7 segmenti/ aplicatie rfid/matrice de leduri/ etc...Placa de baza se poate extinde cu maxim 6 placi simultan, nici preturile acestor placi nu sunt definite...Pentru fiecare placa o sa dau niste surse de cod pentru exemple ca sa puteti testa functionalitatea si integra in aplicatiile voastre.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

eu am o placa de dezvoltare gata proiectata pt atmega8 cu conn LCD cu Butoane, memorie I2C, Progarmare ISP atat pe USB cat si pe Serial comunicare ttl-RS232 standard de comunicare USB-MCU cu FT232R, leduri si tot ce mai trebuie, butoane alimetare auxiliara sau selectabila de pe USB, display 7 Segmente, potentiometru integrat, cristale externe, etc. insa singuru inconvenient este ca placa este facuta cu treceri metalizate si comnada PCB-ului costa destul de mult dar daca ne strangem mai multi costu PCB-ului scade iar pretul pieselor este relativ redus.eu am facut placa asta all in one deoarece m-am saturat sa stau sa ma gandesc de fiecare data ce pini folosesc ca sa conectez lcd sau te mai miri ce stiu clar ce porturi folosesc si creez direct softu dupa acele porturi.

Link spre comentariu
Vizitator misu_daniel

Va salut. In poza, sper ca se vede, este o placa de dezvoltare, dual layer, atmega16, cu urmatoarele facilitati:- tastatura one-wire- comunicatii: UART, I2C, SPI.- LCD nokia 3310- I2c eeprom on-board- comunicatie cu pc (uart)- interfata SPI cu transceivere wireless de la Texass Instruments- comunicatii IR: emisie receptie.- achizitii A/D- conversie D/A- generator PWM,- generator frecventa pana in 4Mhz Actualul soft face aproape tot(comunicatia cu transceiverele lipseste , memorie flash full) ce e mentionat mai sus. O aplicatie de PC poate interoga fiecare modul (framework single task), transmite comenzi, citit stare.Modulul IR contine un algoritm de citire a codurilor de telecomanda, stocare cu nume preferential , meniu agenda pentru comenzi, stergere , transmitere inapoi.Din pacate am depasit cei 16k de flash cu tot cu optimizari, probabil voi pune un atmega 32 ca sa intre tot.Placuta nu a fost facuta in scop comercial initial, pana la urma am ajuns sa vand cateva bucati pe la cunoscuti. Nu m-am gandit la o comercializare inca dar dand peste postul asta m-am gandit sa expun ideea. O seara placuta.

Link spre comentariu

foarte bine realizata! totusi, nu cred ca ar trebui neaparat sa inglobezi totul in soft. mai ales daca vrei sa mai dai si pe la altii, ar trebui sa ai poate doar exemple de soft cu fiecare periferic, apoi cel care se joaca cu ea isi pune mai multe la un loc si scoate proiectul.Oricum, ce ai facut tu e foarte bine ca demonstratie. Felicitari!o intrebare, ce transcievere wireless ai folosit?

Link spre comentariu
Vizitator misu_daniel

situatia e urmatoarea: e hobby-ul meu de foarte mult timp si periodic mai realizez cate ceva. Placa asta nu am facut-o cu scopul de a comercializa . Dar cum am realizat-o permite oricarui pasionat sa isi dezvolte o sumedenie de aplicatii pe ea. Nu am cerut parerea nimanui cand am facut-o. M-am gandit sa aiba cat mai multe module uzuale si sa permita cat mai multe aplicatii, de aia nu am facut-o extensibila. Transceivere sunt CC1000 de la TI. Am mai postat un proiect facut de mine cu aceste transceivere tot aici pe forum dar era cu alt user care intre timp sa volatilizat: vezi viewtopic.php?f=69&t=19209&p=159639#p159639 , e un post cu userul redmann si niste poze.Transceiverele sunt 100% compatibile cu placuta actuala, aici am adaugat inca niste pini pentru o eventuala comunicatie cu module zigbee, pe care le-am cumparat dar nu am reusit sa fac un adaptor inca (timpul e de vina). Nu am timp mult pt ca lucrez ca dezvoltator la o firma de aia imi ramane putin timp pt lucrurile personale.Atasat poti vedea poze cu placuta transceiverului.O zi buna.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări