Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sondaj placa dezvoltare AVR


Laci

Postări Recomandate

Salut,In viitorul apropiat, ma apuc de facut niste placi de dezvoltare pentru avr-uri, de tip low-cost, fara multe jucarii pe ele, dar extensibile.Va rog sa treceti in topicul asta, cam ce ati vrea sa fie pe placa, si cam la ce pret.Cei care participa(offtopicurile nu se pun) vor primi un discount de 10% :DPropunerea mea este: ATmega48(88/168) 8 leduri/8 push butoane, toti pini scosi la un header,regulator 5V/100mA pe placa, un buzzer, si separat interfata ttl/rs232, soclu pentru oscilator extern, selectabil prin jumperi.Astept parerile voastre,Laci

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Laci

    11

  • edy_wheazel

    4

  • bogdan_

    2

  • ranga

    1

Top autori în acest subiect

Eu a-si pune si un header pt. afisaj LCD si eventual unul pt. tastatura seriala. A-si mai pune si un header cu alimentarea. De asemenea a-si integra si un programator. Din pacate timpul nu imi permite, am aici un proiect aproape realizat. Eu ma gandeam la o alta varianta, si anume doua placi:1 - Placa de baza, care contine 3 socluri de uC, cu numar de pini de la 8 la 40, un ISP, cuart, alimentare, headere...2 - Placa cu "periferice", care se monteaza peste prima, pe headere, care contine: 4 butoane, 4 LED-uri, afisaj LCD, afisaj LED, tastatura matriciala si headere pt. porturi (toate acestea selectabile prin jumperi).

Link spre comentariu

Si eu m-am gandit sa-l fac ca sa poti pune peste el(stackable) alte placi, eventual placuta cu controller vine separat(tqfp) si pui pe placa prin niste headere.Si asa se pot face multe combinatii, extensii, cum ar fii o tastatura, sau afisaj 7 segment, etc...Dar in prima versiune m-am gandit ca sa fie mic, si ieftin, dar sa contina niste elemente pentru vizualizare, experimentare.Programatorul n-asi pune pe placa, ci separat, ori un sp12, sau ceva similar.

Link spre comentariu

Opinia mea:Daca placuta in sine ar avea infrastructura (cablajul) de asa natura incat sa permita o eventuala inbunatatire... dar poate fi cumparata si in varianta low cost atunci cred ca ar avea succes. (si asi vrea si eu una )

Link spre comentariu

Idea de baza este sa fie extensibila, si sa fie un modul simplu dar functional si ieftin.Pe vremuri si eu ma uitam la stk500, era plin de socluri, de butoane, tot feluri de chestii, si era scump rau de tot.Daca se opteaza pentru extensii atunci se pot cumpara si separat.Pretul de baza ar fii undeva intre 15-20E cu tva cu tot, cu timpul sper sa ajung si mai jos cu pretul, depinde de cantitati.

Link spre comentariu

E destul de OK cum ai zis tu, Laci.Eu as avea doar urmatoarele observatii:1)Microcontrolerele alese de tine am vazut ca-s la 28 de pini. Cred ca ar fi mai potrivit ceva la 40 de pini, din care un port intreg sa-l pui pe IO(leduri/push buttons).2)Avand in vedere ca la nivelul de dezvoltare/invatare, interfata seriala si I2C/SPI nu prea este "multiplexata" cu alte functionalitati, ai putea sa pui niste pin header separati pt seriala si I2C/SPI.3)Pune, totusi, si in potentiometru sau doua, ca sa se poata folosi usor si ADC-ul.4)Nu cred ca e potrivit ca programatorul sa fie pe aceeasi placa, in cazul unui produs low-cost. E suficient sa pui doar mufa/pini pentru programare in circuit.5)Eventual sa te gandesti ce fel de capsula pui pt microcontroler. Vreau sa zic, ca daca omu vrea sa treaca la un microcontroler mai "tzapan", sa-i fie usor sa il inlocuiasca pe cel vechi.In rest e OK cum ai scris tu.Succes si spor si sa ne tii la curent :smt039

Link spre comentariu

bld are dreptate legat de uC folosit. Eu a-si pune un ATmega8535, are 40 pini, 4 porturi, etc... Programatorul daca este integrat pe placa nu ridica costurile decat nesemnificativ, mai ales daca e un PonyProg sau varianta ca in schema de mai sus. Cu un ISP pe placa ai avea mai mare trecere la vanzare (mai ales pt. incepatori care lucreaza cu uC dar nu se pricep la diy). Parerea mea...

Link spre comentariu

Eu vreau sa pun capsula de tqfp32, mega48 are frati mai mari mega88/168, sa pun separat controllerul pe o placa mica gen. break-out board? intrun convertor tqfp dip40? sau sa-l lipesc direct?O sa scot separat i2c,spi, si usart-ul, si un potentiometru(selectabil prin jumperi)Jumperii il fac gen. solder jumper, simplu si eficient.Eventual lipesc pe o placa mica, care are pe 4 laturi headere, si il pui pe placa de dezvoltare.

Link spre comentariu
Eu vreau sa pun capsula de tqfp32,

 

Eu nu m-as complica cu capsule tqfp, e mai simplu cu dip. In afara de faptul ca sunt mai usor de lipit, dupa ce cumparatorul scrie un program pt. uC, foloseste placa pt. a testa programul si pot sa scoata uC din soclu pt. a-l plasa direct in sistemul pt. care a fost proiectat.

Link spre comentariu

Pana la urma totul se reduce la pret si dimensiune, daca pun un micro de dip40...Daca scrie un program il testeaza pe placa de dezvoltare, si cumpara un alt micro pe care il lipeste sau il pune intr-un soclu, pe cablajul final.Oricum pe cablajul final se pune un conector ISP.Placile de dezvoltare sunt pentru a se familiariza cu controllerul..., o sa includ si un CD un pachet cu niste aplicatii de test, de ex: rutine ptr. i2c, usart.Abia astept sa fac cateva placi, sa vad daca se pot vindeAm deja un mic cablaj pentru ttl<>rs232, cei care sunt interesati sa ma contacteze.

Link spre comentariu

Nu te mai chinui cu TTL-RS232. Porturile RS232 sunt din ce in ce mai greu de gasit in calculatoare. Pune si tu un FT232 acolo si fa-l USB, ca merita. In felul asta scapi si de sursa de alimentare.

Link spre comentariu
Vizitator AndreisS

propun 2 variante: una low cost: soclu dip28 (ptr. ATmega8 de exemplu) cateva leduri, cateva butoane, interfata seriala, eventual 4 cifre seven seg. display, potentiometre conectate la adchigh cost: soclu dip40 (atmega32), musai un LCD conectat la ..portd de exemplu, butoane, potentiometre la adc, eventual un fototranzistor, daca reusesti sa il faci si ptr. USB ar fi superpe placa sa fie pini de ISP.....un programator ISP simplu cadou daca cumperi placa de dezvoltare :))))La altceva nu prea mai stiu la ce sa ma gandesc... nu e nevoie sa pui 999 de leduri si butoane pe placuta.. cine vrea sa invete trece foarte rapid de stadiu fa un led sa clipeasca... :smt003

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări