Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Colet la vamă !

Laurentiu22

Postări Recomandate

Postat (editat)

Deja are 6 zile lucrătoare de când stă coletul în vamă.

Și nu am primit niciun mesaj de la curier că, coletul a fost respins de vamă.

Se precizează doar ,,Held by customs".

Iar pe ebay, precizează: ,,It's on the way".

Și coletul a costat doar 55 de dolari.

Oare va mai sta mult în vamă ? Sper să nu îl respingă vama, coletul.

Editat de Laurentiu22
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Laurentiu22

6

• Stefan

5

• maxente

3

• modoran

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cu autoritatile vamale din RO ( mai ales cand vine via posta asa cum se intampla cu cele de pe ebay ) trebuie sa inveti sa ai rabdare. La noi totul merge cu incetinitorul.

Link spre comentariu

Cunosc pe cineva la vamă. Ordinul neoficial dar foarte clar este sa incetinească cât mai mult coletele din China ale persoanelor fizice ( pentru descurajare,) De la firme, statul câștigă prin inpozit , de la ps. fiz, nu. Nu e teoria conspirației ci fapt real. Se face asta de foarte mult timp. Dacă nu e perisabil poate sta si o lună în vamă. 

Au fost ani când nici nu vroiau sa se atinga de ele din pricina covidului. Și acum se tem.

Cei de la Temu trimit din depozite din Europa. De aceea vin mai repede.

Editat de barbulescuorlando
Link spre comentariu

Anul trecut am cumparat ceva de pe ebay-ul din UK, insa vanzatorul era polonez si a trimis din Polonia deci celor de la vama le dadea cu virgula ca nu stiau daca trebuie sa bage taxe sau nu. A stat pachetul 2 saptamani in vama si bulangii nu m-au contactat desi aveau si email si nr.  de telefon insa au preferat ca marlanii sa scrie: lipsa adresa destinatar. Cand a ajuns pachetul inapoi la polonez, mi-a facut poza cu el ( se vedea clar adresa) si cand i-am contactat pe bulangii de la vama prin e-mail in care am atasat poza imi baga o placa: persoana care s-a ocupat de pachet ... nu mai lucreaza la noi. Deci golaneala la maxim! 

Link spre comentariu

Eu tot ce am luat de la temu a venit din China, expeditor Cainiao ( serviciul de curierat al celor de la AliExpress ) via Ungaria și apoi a fost preluat de sameday.

Eu evit sa iau de pe ebay că ăștia nu cred că au vreun aranjament să facă vama în altă țară UE cum au ceilalți și trimit direct cu posta chineză. AliExpress și temu folosesc posta doar din Ungaria încoace și vama românească nu are treabă.

Link spre comentariu
Acum 49 minute, modoran a spus:

Eu evit sa iau de pe ebay că ăștia nu cred că au vreun aranjament să facă vama în altă țară UE cum au ceilalți și trimit direct cu posta chineză. AliExpress și temu folosesc posta doar din Ungaria încoace și vama românească nu are treabă.

care astia la ebay? la ebay cumperi in 90% din cazuri de la privati care trimit cu ce pot si ei (oameni ca si noi) ebay nu are depozit are doar un website si o prietenie nemarginita cu PayPal. (un market place) - Temu si Alibababa au si depozite si sistem de shipping si plati integrat. (dupa modelul Amazon - fulfilment)

Problema e la sistemul de vama si posta romanesc. (am zis intentionat "romanesc") - orice webshop care vinde in UE la persoane private e obligat sa colecteze TVA-ul  (sa aplice corect in functie de tara cumparatorului) si sa verse TVA-ul tarii respective. (asa e legea EU acum - unele tari mai la west au implementat chestiile astea altele sunt in curs de implementare) - ca sistemul asta sa functioneze si posta (sau firmele de forward) trebuie sa fie conectate la sitsem si sa stie daca VAT-ul a fost deja colectat la sursa si sa nu-l mai ceara inca o data - evident ca posta romana e pe nicaieri cu treaba asta - m-as mira sa stie de prevederile legale in vigoare)

Marile firme la nivel european au deja implementat (Farnell, Mouser, Digikey EU, Amazon etc.) dar sunt inca multi mici care nu au asa ceva. Ce am zis aici este pentru vanzarea cu amanuntul catre o persoana privata cand cump[aratura si plata e facuta online. (la firme catre firma e la fel ca si inainte) 

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Coletu meu de pe aliexpress face cam 200$ si intrebarea e, cum fac sa platesc tva la el ?

Nu m-a contactat nimeni pana acum.

Voi mai stiti cum se procedeaza acum cu sumele mai mari de 150$ ?

Adevaru e ca n-am mai luat de mult de pe ali ceva care sa faca mai mult de 150$.

Link spre comentariu

@maxente am primit luna asta un produs de 163,45$ (TVA plătit la Ali) direct acasă dar suma asta e fix sub 150€ și nu îmi pot da seama dacă a fost noroc sau și-au dat seama că euro nu e dolar și invers. Înainte, când coletele le ridicam de la oficiul poștal cu asistența vamală, vameșul era bătut în cap și nu făcea diferența între suma in $ și conversia in €.

Dacă ai platit TVAul la vânzător poate ai noroc și nu te mai plimbă pe la vamă pentru taxele vamale și toate celelalte formalități.

Cât despre timpul de așteptare în vamă sunt foarte mulțumit de când a fost introdusă plata TVA-ului la vânzător, coletele nu au mai venit cu posta Română și chiar am avut comenzi in care coletul a ajuns la mine în mai puțin de doua săptămâni (fix 13 zile) față de cel puțin 1-2-3 luni cu poșta și stat la coadă și #$&@

Link spre comentariu

Nu am platit tva la vanzator tocmai din motivul ca suma sare peste 150$ urmand ca sa il platesc in tara. E o chestie automata si pe site la ali. Numai fa proba la un produs care sare de 150$ sa vezi ca taxele, la final, se scad din plata. Doar dai acolo unde ajungi sa platesti, fara sa platesti si iti arata.

Treaba e ca nu stiu acum cum drecu sa fac, ma cauta cineva sa imi zica sa platesc, trebuie sa sun eu dupa el, unde sa sun etc. ?

Nu ma deranjeaza daca mai sta coletu in vama, ca sunt aia niste nemernici platiti din banii nostri sa isi bata joc de noi, ca nu e graba cu acel colet. Mi-e sa nu ii faca retur la expeditor, aici  nu as vrea sa se ajunga.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Stefan a spus:

Dacă ai platit TVAul la vânzător poate ai noroc și nu te mai plimbă pe la vamă pentru taxele vamale și toate celelalte formalități.

asta incercam sa spun, ca in west nu e chestie de noroc e clara treaba si daca cumperi de 10 Eur si daca cuperi de 1000 Eur e exact la fel ca si cumaparator nu faci nimic in plus sau in minus si nu te pune nimeni pe drumuri sau intarzie pachetul (mai sunt cazuri cand cei de la vama deschid pachete suspecte dar asta e alta poveste si e mai mult la firme unde sunt valori mari)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 3 ore, roadrunner a spus:

asta incercam sa spun, ca in west nu e chestie de noroc e clara treaba

Nu știu cum este in Vest dar nici nu am contrazis cu ceva pe cineva. In Est este la soarta de când se știe pentru ca si înainte de 2021 erau destule colete cu valoare >10$ care treceau lejer de vama fără sa achiți ceva.

Acum 3 ore, maxente a spus:

Numai fa proba la un produs care sare de 150$ sa vezi ca taxele

Tocmai ce am spus asta mai sus "am primit luna asta un produs de 163,45$ (TVA plătit la Ali)". Smecheria este fix la paritatea $ vs. . Produsul meu este peste 150$ dar sub 150€ si desi pe Ali pretul este in dolari TVA-ul se plateste pentru €, pare greu de inteles dar cine nu vrea sa credea ii pot demonsta usor cu factura de la Ali unde este scris in clar TVA-ul.

Acum 3 ore, maxente a spus:

Treaba e ca nu stiu acum cum drecu sa fac, ma cauta cineva sa imi zica sa platesc, trebuie sa sun eu dupa el, unde sa sun etc. ?

Daca vor sa traga banii de la tine sigur te cauta ei cumva.

Link spre comentariu

Coletul a fost eliberat din vamă. Acum, câte zile va sta până când va fi preluat de curier ? Că astăzi face 2 zile de când nu mai este în vamă.

Link spre comentariu
Acum 8 minute, Laurentiu22 a spus:

Acum, câte zile va sta până când va fi preluat de curier ?

Intrebarea asta trebuie pusa in alta parte .

Cred ca stii unde si cui .

Link spre comentariu

Am așteptat coletul atâta timp.

Iar astăzi, la ora 10:37, îmi arată ,,Livrare incompletă" / ,,Delivery incomplete".

Știți cumva cum îi pot contacta pe cei de la Hongkong Post ?

Au vre-o adresă de email ? 

Screenshot_20240826-121554_Samsung Internet.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări