Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Colet la vamă !

Postări Recomandate

Bună ziua. Am deschis acest topic deoarece aș dori să știu cât ar putea să stea un colet în vama din România ? Eu am comandat un produs din China, iar astăzi ar fi a 3-a zi când ar sta în vamă.

M-am uitat pe email și nu am primit nimic, în sensul de vreo notificare privind respingerea coletului de vamă.

Voi ce credeți ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da, ceva e diferit in ultima perioada. Am comandat si eu niste componente de pe mouser, tme, si niste pcb-uri de la jlc, care au venit prin curieri diferiti, unul cu ups si 2 cu dhl, iar cele cu dhl au fost aduse de la vama de cargus. La fel a fost situatia in vama si la mine, 2 au stat 3 zile in vama iar cel de la jlc 5.

Link spre comentariu
Acum 12 ore, M.Adrian a spus:

Da, ceva e diferit in ultima perioada. Am comandat si eu niste componente de pe mouser, tme, si niste pcb-uri de la jlc, care au venit prin curieri diferiti, unul cu ups si 2 cu dhl, iar cele cu dhl au fost aduse de la vama de cargus. La fel a fost situatia in vama si la mine, 2 au stat 3 zile in vama iar cel de la jlc 5.

Astăzi și mâine se lucrează cumva la vamă ? 

De asemenea, știți cumva și ce program au cei de la vamă (intervalul orar de lucru) ? 

Ca să-mi fac o idee doar.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, Laurentiu22 a spus:

Astăzi și mâine se lucrează cumva la vamă ? 

De asemenea, știți cumva și ce program au cei de la vamă (intervalul orar de lucru) ? 

Ca să-mi fac o idee doar.

Chiar nu am idee care este programul lor. 

Link spre comentariu

Coletul respectiv este trimitere simpla sau recomandata ? Daca numarul de urmarire nu incepe cu "LR" atunci nu o sa vedeti nimic in afara ca a ajuns in tara pentru ca nu sunt urmarite de posta, doar cele recomandate. 

Ieri am ridicat o recomandata de la PCBWAY, asa arata numarul de urmarire, a stat cam 5 zile in vama:

2024-08-14 16:42
Sacele 1 of, Predat la destinatar
2024-08-14 09:02
Sacele 1 of, Avizat
2024-08-14 08:55
Sacele 1 of, Predat la factor
2024-08-14 08:24
Sacele 1 of, In prelucrare
2024-08-13 10:28
Brasov HUB Regional, In prelucrare
2024-08-13 10:03
Brasov HUB Regional, In prelucrare
2024-08-12 21:46
Bucuresti BSI (c, m, e), In prelucrare
2024-08-12 21:21
Bucuresti BSI (c, m, e), Primit de la expeditor
2024-08-12 12:25
Bucuresti BSI (c, m, e), Iesit din vama
2024-08-09 08:11
Bucuresti BSI (c, m, e), Intrat in vama
2024-08-07 14:46
Bucuresti BSI (c, m, e), In prelucrare
2024-08-07 10:56
Bucuresti BSI (c, m, e), Sosit in Romania

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu

coletul intrat pe 10 august la vama nu a ramas acolo. A fost trimis retur.

Din decembrie anul trecut, regulamentul vamilor a fost schimbat. Orice colet care nu vine din UE si are peste o anumita valoare, nu mai poate fi ridicat de persoane fizice, PFI, PFA, cu toate ca are platit TVA UE. Coletul poate fi ridicat doar de un SRL (SA) care are anumite CAEN-uri. Daca nu, este tinut o perioada in vama apoi este trimis retur. Asa a pierdut un cunoscut de-al meu un colet venit din China in valoare de 2700 lei... si a pierdut si banii... si cu ocazia asta am aflat despre noile regulamente de la noi...

Link spre comentariu

Eu ma uit pe regulamentul vamilor si nu reusesc sa gasesc treaba asta - peste o anume valoare nu poate fi ridicat de persoane fizice. O fi scris prin alta parte?

https://www.customs.ro/calatori/bunuri-expediate-prin-colete

https://www.posta-romana.ro/a1488/servicii-destinatari/informatii-utile/intrebari-frecvente/tva-si-modificari-vamale.html

Editat de skaarj
Domnu Cucu mi-a ciugulit din litere.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări