Laurentiu22 Postat August 14 Partajează Postat August 14 Bună ziua. Am deschis acest topic deoarece aș dori să știu cât ar putea să stea un colet în vama din România ? Eu am comandat un produs din China, iar astăzi ar fi a 3-a zi când ar sta în vamă. M-am uitat pe email și nu am primit nimic, în sensul de vreo notificare privind respingerea coletului de vamă. Voi ce credeți ? Link spre comentariu
Marian Postat August 14 Partajează Postat August 14 Salut. Raspuns simplu: Atat cat vor cei de la vama... PS: 3 zile e putin, mie imi stateau uneori mai mult decat faceau pe drumul din China pana la noi la vama... Link spre comentariu
modoran Postat August 14 Partajează Postat August 14 Dar ce colet e ala, e import pe firma sau unul de valoare mare ? Link spre comentariu
Stefan Postat August 14 Partajează Postat August 14 Sunat zilele trecute la DHL pentru un colet care nu mai trecea de vama de 5 zile si răspunsul a fost: nu este nici o problema cu coletul dar in perioada acesta durează mai mult! Link spre comentariu
M.Adrian Postat August 14 Partajează Postat August 14 Da, ceva e diferit in ultima perioada. Am comandat si eu niste componente de pe mouser, tme, si niste pcb-uri de la jlc, care au venit prin curieri diferiti, unul cu ups si 2 cu dhl, iar cele cu dhl au fost aduse de la vama de cargus. La fel a fost situatia in vama si la mine, 2 au stat 3 zile in vama iar cel de la jlc 5. Link spre comentariu
Laurentiu22 Postat August 15 Autor Partajează Postat August 15 Acum 12 ore, M.Adrian a spus: Da, ceva e diferit in ultima perioada. Am comandat si eu niste componente de pe mouser, tme, si niste pcb-uri de la jlc, care au venit prin curieri diferiti, unul cu ups si 2 cu dhl, iar cele cu dhl au fost aduse de la vama de cargus. La fel a fost situatia in vama si la mine, 2 au stat 3 zile in vama iar cel de la jlc 5. Astăzi și mâine se lucrează cumva la vamă ? De asemenea, știți cumva și ce program au cei de la vamă (intervalul orar de lucru) ? Ca să-mi fac o idee doar. Link spre comentariu
Stefan Postat August 15 Partajează Postat August 15 Apelați cu încredere la numerele de telefon disponibile pentru direcția vamă unde se află coletul Dvs. Link spre comentariu
Laurentiu22 Postat August 15 Autor Partajează Postat August 15 Coletul spune că se află la vama din România. Dar nu specifică alte detalii. Și nici dacă a fost acceptat de vamă. Link spre comentariu
M.Adrian Postat August 15 Partajează Postat August 15 Acum 5 ore, Laurentiu22 a spus: Astăzi și mâine se lucrează cumva la vamă ? De asemenea, știți cumva și ce program au cei de la vamă (intervalul orar de lucru) ? Ca să-mi fac o idee doar. Chiar nu am idee care este programul lor. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat August 15 Partajează Postat August 15 (editat) Coletul respectiv este trimitere simpla sau recomandata ? Daca numarul de urmarire nu incepe cu "LR" atunci nu o sa vedeti nimic in afara ca a ajuns in tara pentru ca nu sunt urmarite de posta, doar cele recomandate. Ieri am ridicat o recomandata de la PCBWAY, asa arata numarul de urmarire, a stat cam 5 zile in vama: 2024-08-14 16:42 Sacele 1 of, Predat la destinatar 2024-08-14 09:02 Sacele 1 of, Avizat 2024-08-14 08:55 Sacele 1 of, Predat la factor 2024-08-14 08:24 Sacele 1 of, In prelucrare 2024-08-13 10:28 Brasov HUB Regional, In prelucrare 2024-08-13 10:03 Brasov HUB Regional, In prelucrare 2024-08-12 21:46 Bucuresti BSI (c, m, e), In prelucrare 2024-08-12 21:21 Bucuresti BSI (c, m, e), Primit de la expeditor 2024-08-12 12:25 Bucuresti BSI (c, m, e), Iesit din vama 2024-08-09 08:11 Bucuresti BSI (c, m, e), Intrat in vama 2024-08-07 14:46 Bucuresti BSI (c, m, e), In prelucrare 2024-08-07 10:56 Bucuresti BSI (c, m, e), Sosit in Romania Editat August 15 de Bandi Szasz Link spre comentariu
maxente Postat August 16 Partajează Postat August 16 Asa am si eu un colet intrat pe 10 August in vama si acolo a ramas cu mesaju "We're inspecting your order" Link spre comentariu
bogdyyyy Postat August 16 Partajează Postat August 16 Cam 5 -7 zile sta in vama , asta dupa ce e acceptat.. ma sta cateva zile si la "usa vamii " Link spre comentariu
cimitavita Postat August 18 Partajează Postat August 18 coletul intrat pe 10 august la vama nu a ramas acolo. A fost trimis retur. Din decembrie anul trecut, regulamentul vamilor a fost schimbat. Orice colet care nu vine din UE si are peste o anumita valoare, nu mai poate fi ridicat de persoane fizice, PFI, PFA, cu toate ca are platit TVA UE. Coletul poate fi ridicat doar de un SRL (SA) care are anumite CAEN-uri. Daca nu, este tinut o perioada in vama apoi este trimis retur. Asa a pierdut un cunoscut de-al meu un colet venit din China in valoare de 2700 lei... si a pierdut si banii... si cu ocazia asta am aflat despre noile regulamente de la noi... Link spre comentariu
modoran Postat August 18 Partajează Postat August 18 Pai asta era si pana acum, doar o societate cu cod CAEN poate importa anumite produse interzise la noi in tara. Tot produsele alea nu le poti cumpara nici din Romania decat pe firma. Deci ce era in colet ? Link spre comentariu
skaarj Postat August 20 Partajează Postat August 20 (editat) Eu ma uit pe regulamentul vamilor si nu reusesc sa gasesc treaba asta - peste o anume valoare nu poate fi ridicat de persoane fizice. O fi scris prin alta parte? https://www.customs.ro/calatori/bunuri-expediate-prin-colete https://www.posta-romana.ro/a1488/servicii-destinatari/informatii-utile/intrebari-frecvente/tva-si-modificari-vamale.html Editat August 20 de skaarj Domnu Cucu mi-a ciugulit din litere. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum