Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator clonat de chinezi

maxente

Postări Recomandate

Shambala
La 14.08.2024 la 10:07, Ovidanie a spus:

Un client dispus sa dea bani pe acel preamplificator...

... clientul o sa plateasca sa-l montez, o sa plateasca ceva componente de calitate, o sa plateasca un alimentator performant, intelegeti, o sa tot plateasca.  Si eu o sa-i iau banii. Asta are special. Ca pot castiga cativa lei usor,  facand ce-mi place, apoi mai fac ordine printre componentele de pe stoc si mai vand cateva piese... 

Eu zic ca sunt asteptari rezonabile, care merita din plin cumpararea unor astfel de cablaje      :rade:

Vreau si eu sa cumpar doua.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ovidanie

5

• Marian

5

• maxente

4

• franzm

2

Top autori în acest subiect

Acum 4 ore, franzm a spus:

Daca va uitati pe site-ul producatorului si a diversilor vînzatori, o sa constatati ca C-3850  e compus dintr-o placa de baza si o groaza de module. Tranzistoarele folosite la intrarea preamplificatorului nu se mai fabrica (SMD 2SC3324 si 2SA1312). Softul pentru controlul volumului nu-i la liber (desi nu-i greu de facut ceva asemanator). Asa ca nu stiu ce clona o sa iasa.

Clona doar la partea de preamplificare, nu la toata mantzogaria aia de scula scumpa

Acum 50 minute, Marian a spus:

Si la ce anume va asteptati de la placuta aia "minune" de le Ali?

Am mai spus-o mai sus, ce mari performante se pot pretinde de la un preu bazat pe un 4558 si ceva tranzistori?

Nici macar nu mai conteaza schema anume, configuratie si/sau valori.

Insasi componentele active condamna orice astfel de montaj la mediocritate.

Eu totusi nu inteleg ce nu intelegi tu mai exact.

La banii aia, cat costa chiar si cu componentele alea, care cel mai probabil sunt fake ca tranzistoare si integrat, e chiar pomana fara lumanare. Ai deja rezistentele si niste filtraje pe acolo, restu inlocui tu cu ceva de calitate.

Asta una din ele.

Adoua chestie e cablajul care e gata facut. Multi nu le au cu desenatu unui cablaj si/ sau nu au timp de asa ceva, iar un cablaj gata facut si testat e o alta chestie.

Nu mai aduc aminte ce inseamna sa faci un cablaj in audio, ca sa eviti orice bucla de masa si alte chestii care pot duce la oscilatii si presupunand ca e ok cablajul ala, atunci ai scapat de o durere de cap.

Alta chestie, nu stiu ce rahat de haudiofilism iese, daca iese, din el, dar macar stii ca e facut dupa o schema functionala si pentru cineva care are nevoie de asa ceva, nu vad ce rusine ar putea avea in al folosi pe asta de la chinezi.

Link spre comentariu

Eu n-am o problema cu faptul ca provine de la chinezi ( si eu cumpar multe de pe Aliexpress ), ci alta e treaba, dar probabil ca e pierdere de vreme sa incerc sa-ti explic. 

Ca sa intelegi ce inseamna sa scoti performanta ( nu audiofilie ) dintr-un preamplificator bazat pe tranzistori ( oricare ar fi ei ), trebuie sa discutam teorie avansata, nu audiofilie, despre cifre si masuratori, nu despre cum se aude.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Marian a spus:

Si la ce anume va asteptati de la placuta aia "minune" de le Ali?

Ma astept sa o vand dupa ce o echipez cu tot ce am eu mai scump si mai bun. Am niste OPA in capsula ceramica, recuperate din aparatura medicala, am condensatori de la Elna, de aia aurii, pt. audio, am inteles ca nu se mai fabrica. O sa vand preamplificatorul+ sursa aferenta+ potentiometru Alps+ mufe RCA din argint aurit.

Link spre comentariu
8 minutes ago, Ovidanie said:

O sa vand preamplificatorul+ sursa aferenta+ potentiometru Alps+ mufe RCA din argint aurit.

Dacă vrei să faci o afacere din asta și poți vinde câteva sute/mii de exemplare, schimbi idei cu chinezul și în loc de 10 euro o să ți-l facă cu 15-20... euro că să fie o clonă aproape perfectă.
Multă lume nu a înteles că chinezul propune (pe Ali , să zicem) versiunea cea mai ieftină.
Dar sunt capabili și foarte deschiși la colaborări pentru obținerea produsului (clonei) ... perfect.

Editat de cloudy
Link spre comentariu

Schema nu reprezinta ceva deosebit iar performantele sint dictate direct de calitatea operationalului.

Am folosit acum vreo 7 ani o configuratie foarte asemanatoare cu cea de dupa opertional fara ultima parte (ultimul buffer) pt un amplificator de curent si si-a facut treaba bine dar la fel ar fi mers si un operational foarte rapid cu minim 0.5-2A pe iesire cum aveam eu nevoie. La mine tranzistoarele erau in capsula TO220 si erau pe un radiator cu Rth<0.85°C/W, si statea cald pe la 40-45°C. Am avut nevoie doar de un canal si am avut 6 tranzistoate pe radiator plus citeva SMD duble (pt balans termic)

Nu l-am folosit in audio ca sa nu apara intrebari despre cum suna.

A fost folosit la ceva echipament de masura ce avea cerinte infinit mai mari de perforante decit un preu audio. Pt audio este overkill si nu ajuta cu nimic in plus fata de un operational de calitate. Nici macar operationalul folosit aici nu este fortat sa lucreze permanent in Clasa A etajul lui de iesire.

Dar este perfect pt a stoarce bani de la fraieri. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 1 oră, sesebe a spus:

...este perfect pt a stoarce bani de la fraieri. 

Eu consider ca sunt clienti.  Fraieri sunt cei care nu vor sa ia banii clientilor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări