Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

utok u24 hd 2a probleme invertor leduri

Postări Recomandate

va salut  am primit acest tv cu ledurile arse ,am inlocuit cu altele noi  2barete 5 leduri 3v 

dar tensiunea de alimentare este 62v ,

invertoru este facut cu ob 33510 cp imposibil de cumparat de undeva 

daca sa intilnit careva cu acest defect rog sa ma ajute   multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Nu ai cum sa ai 62V pe 10 leduri de 3V decât dacă baretele sunt defecte sau legate greșit.

Chiar daca tv-ul scoate 62V in gol va scade automat tensiunea la cât e nevoie.

Sau nu ai avut curaj să le alimentezi ?

Link spre comentariu
Acum 38 minute, bobo123 a spus:

Eu cred ca s au si ars deja ca trebuiau de 6v.🤣

daca le nuam dupa electrositeeee ,pro-ittt...

2 barete cu 5 leduri pe bareta ,led de 3v

vorba colegului ,,Modoran,,

si eu cred ca sa speriat masurand in gol cateva secunde ,sau cu alta sarcina decat baretele led

rar se intampla sa se arda la astea,au sursa de curent constant,cu o plaja destul de mare,de - sau + 

ieri cautam o placa china pentru un nei de 24,si tot cautand ceva asemanator,ma uitam si pe etichete sa vad sa fie tot pentru un display hd,si mi.au sarit ochi pe o eticheta ce avea tensiune de backlight 18-60v

ce e ciudat cand pui barete led de 3v in loc de 6v ,e ca raman aprinse si in stby,pentru ca e o tensiune ce ramane permanent pe conectorul alimentare leduri,nu e ca la unele de firma cand i.ti taie tot curentul

si in aceste cazuri,ori schimb traful choper,ori pun un releu ce taie tensiunea pe leduri la intrarea tv.ului in stby

cand pui barete de 6v in loc de 3v,e mai simplu,le legi in paralel

dupa toate acestea accesez menu service de unde scad backlight pana la 50-70v in functie de calitatea imaginii

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Ledurile sunt la 3V.

Codul baretelor originale este CRH-K243535T020557M-Rev 1.6W, iar codul plăcii este TP.V56.PA671.

Tensiunea la mufa leduri este 12V în stand-by, dar creste la 60--70V când este defecțiune la leduri, iar dacă incepe imediat să scadă, asta dovedește că driverul led funcționează corect !

Link spre comentariu
Acum 13 ore, modoran a spus:

Nu ai cum sa ai 62V pe 10 leduri de 3V decât dacă baretele sunt defecte sau legate greșit.

Chiar daca tv-ul scoate 62V in gol va scade automat tensiunea la cât e nevoie.

Sau nu ai avut curaj să le alimentezi ?

l/eam alimentat vede imagine tensiunea este aceiasi  am pus bareta 10 leduri 6v si se aprinde perfect

Acum 13 ore, iuliantv a spus:

daca le nuam dupa electrositeeee ,pro-ittt...

2 barete cu 5 leduri pe bareta ,led de 3v

vorba colegului ,,Modoran,,

si eu cred ca sa speriat masurand in gol cateva secunde ,sau cu alta sarcina decat baretele led

rar se intampla sa se arda la astea,au sursa de curent constant,cu o plaja destul de mare,de - sau + 

ieri cautam o placa china pentru un nei de 24,si tot cautand ceva asemanator,ma uitam si pe etichete sa vad sa fie tot pentru un display hd,si mi.au sarit ochi pe o eticheta ce avea tensiune de backlight 18-60v

ce e ciudat cand pui barete led de 3v in loc de 6v ,e ca raman aprinse si in stby,pentru ca e o tensiune ce ramane permanent pe conectorul alimentare leduri,nu e ca la unele de firma cand i.ti taie tot curentul

si in aceste cazuri,ori schimb traful choper,ori pun un releu ce taie tensiunea pe leduri la intrarea tv.ului in stby

cand pui barete de 6v in loc de 3v,e mai simplu,le legi in paralel

dupa toate acestea accesez menu service de unde scad backlight pana la 50-70v in functie de calitatea imaginii

am masurat tensiunea cu televizoru mergand  am montat bareta 10 leduri 6v si se aprinde perfect

Link spre comentariu
1 oră în urmă, megabit a spus:

Ledurile sunt la 3V.

Codul baretelor originale este CRH-K243535T020557M-Rev 1.6W, iar codul plăcii este TP.V56.PA671.

Tensiunea la mufa leduri este 12V în stand-by, dar creste la 60--70V când este defecțiune la leduri, iar dacă incepe imediat să scadă, asta dovedește că driverul led funcționează corect !

codu baretelor este zx24zc332m05a0v0

Acum 13 ore, bobo123 a spus:

Eu cred ca s au si ars deja ca trebuiau de 6v.🤣

nu  le/am lasat sa arda  si cele date jos sant de 3v  nu schimb de eri barete

Acum 14 ore, bobo123 a spus:

Ce barete erau in tv?

Eu cred ca sunt leduri de 6v si asa se explica de ce aveti 62v .

barete 3v zx24zc332m05a0v0

Link spre comentariu
Acum 1 oră, megabit a spus:

Ledurile sunt la 3V.

asa este codu placi am reparat si baretele vechi aceiasi problema urca la 62v si nu mai scade ,eu zic ca integratu e defect dar nu gasesc sa cumpar  

Link spre comentariu

ideea  de  baza  este  ca  la  tv-urile  astea  China  de  duzina , anume  si  ieftine  si  proaste , producatorii  chinezi  nu  prea  respecta  ceea  ce  se  scrie  pe  site-urile  de  barete sau  in  bazele  de  date ... ei  se  adapteaza  din  mers  si  pun  barete  de  care  gasesc si pe  unde  gasesc  prin  tarisoara lor ...

am  avut  un  client  depanator  care  a  cumparat  aiurea  de  la  alt  magazin  tot  asa  pt  un  24 sau  un  28  de  inch chinezesc  barete  2x5 tot  la  3v  si  nu  a  facut  nimik  cu  ele ... a  doua  zi  a  mers  cu  ele  si  le-a  facut  retur  primind  banii  inapoi , pt  ca  vinzatorul  respectiv  nu  a  avut  barete identice  la  6v ...a  venit  apoi  la  mine si  i-am  dat  10  segmente  de  6v  decupate  din  barete  noi noutze  din  Germania ... le-a  razuit  frumusel  acasa , le-a  inseriat  cu  simulitze ... si  gata  prajiturika ... merge  tv-ul  de  rupe  !

Link spre comentariu

am montat barete de 6v tensiunea este 62v nu urca nu creste  in pinu 6  lu ob33510 am gasit o rezistenta smd carbonizata am inlocuito dar degeaba  ci defect   multumesc tuturor pentru ajutor   ai pun invertor universal

Link spre comentariu
Acum 14 minute, iliev508 a spus:

asa este codu placi am reparat si baretele vechi aceiasi problema urca la 62v si nu mai scade ,eu zic ca integratu e defect dar nu gasesc sa cumpar  

ok.credeam ca santeti incepator in asemenea reparatii,gasiti modul universal alimentare led de exemplu  CA-266S   ,cca 20lei plus transport,dar cititi inainte ce tensiune alimentare suporta,sa vedeti ce tensiune pentru leduri iese din secundarul sursei tv a dv,nu va recomand sa culegeti din tensiunea de 12v alimentarea pentru leduri

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări