Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Folosire in tandem a unui invertor huawei si un invertor growatt

kimitza

Postări Recomandate

Salutare. Vin si eu cu o serie de intrebari.

Se da urmatoare speta : accesat programul casa verde 2023, instalat un sistem de  4kwp cu invertor hibrid huawei de 4kwh. Tinand cont ca acumulatorii Luna(sistemul complet) sunt foarte scumpi(Luna de 5kwh costa cam 15000 lei, pe cand un invertor(sa zicem growatt) cu acumulator de 10kwh ar costa cam 10000 lei), se poate opta pentru un alt invertor si acumulatori compatibili,care functioneze in tandem?

Adica invertorul huawei sa furnizeze curent pentru al doilea invertor, care ar incarca acumulatorii?

Care ar fi solutia? Invertorul huawei sa fie separat de casa, sa fie folosit doar pentru injectie(daca este cazul), iar al doilea invertor sa fie legat la instalatia casei si totul sa treaca prin el?

Daca este posibil asa ceva, se pot crea automatizari ca atat cat este soare, invertorul huawei sa furnizeze curentul necesar, iar cand panourile nu mai produc, invertorul growatt sa NU ia curent din retea ca sa incarce bateriile?

Sper ca am fost clar in exprimare.
P.S. nu este situatia mea, intreb pentru un coleg. Eu astept casa verde 2024 :).

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rinaldoparaipan

1

• kimitza

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Victron Multiplus si baterii care sa alimenteze casa.Cand meterul lui simte injectie de la Huawei, incarca bateriile.
Noaptea sta pe baterii si apoi face by-pass pe retea.
Deci Huawei doar pentru injectie si incarcat bateriile.
Desi e prin AFM nu sunt probleme, nu se modifica instalatia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări