ViorelMM Postat August 13 Partajează Postat August 13 Buna ziua, sunt nou in zona de electronica si de programare. Am experienta de o viata cu calculatoarele dar in cu totul alte directii. Pentru ca sunt pensionat pe caz de boala si am timp liber mult, mi-am propus sa nu stau degeaba. Asadar, avand la indemana un Rasperry Py 4 model B si un Pi Pico m-am gandit sa fac un generator de microcurenti, unde patrate cat mai mic cu putinta ( ca dimensiuni). Prima provocare: Raspberry Pi 4 sau Pico? Eu as inclina catre Pico in primul rand pentru ca este mic dar extrem de versatil. Ce parere aveti? Provocarea doi: Ce pin sa folosesc? 3.3 V sau 5 Volti? Provocarea trei: folosesc un DACmcp4725 pentru a transforma curentul digital in analog. Sper ca nu gresesc. Problema este ca vreau sa obtin un curent de maxim 30V pe care sa-l pot regla la ce valoare vreau folosind un GUI. Deci trebuie ca acest modul sa-l controlez din cod pe o interfata de utilizator. Am uitat sa spun ca acest generator as vrea sa aiba si un touch screen. Provocarea patru: In cazul in care am ajuns deja aici inseamna ca am reusit sa am un curent de maxim 30V. Bun, acum acest curent trebuie sa poata fi reglat intre 1-600 de microamperi. Cum fac acest lucru? Respectand regula de la numarul trei: monitor-cod-GUI. Este cineva care stie? Multumesc anticipat pentru raspunsuri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum