Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generator microcurent Rasperry Pi Pico

ViorelMM

Postări Recomandate

Buna ziua, sunt nou in zona de electronica si de programare. Am experienta de o viata cu calculatoarele dar in cu totul alte directii. Pentru ca sunt pensionat pe caz de boala si am timp liber mult, mi-am propus sa nu stau degeaba. 
Asadar, avand la indemana un Rasperry Py 4 model B si un Pi Pico m-am gandit sa fac un generator de microcurenti, unde patrate cat mai mic cu putinta ( ca dimensiuni).

Prima provocare: Raspberry Pi 4 sau Pico? Eu as inclina  catre Pico in primul rand pentru ca este mic dar extrem de versatil. Ce parere aveti?

Provocarea doi: Ce pin sa folosesc? 3.3 V sau 5 Volti?

Provocarea trei: folosesc un DACmcp4725 pentru a transforma curentul digital in analog. Sper ca nu gresesc. Problema este ca vreau sa obtin un curent de maxim 30V pe care sa-l pot regla la ce valoare vreau folosind un GUI. Deci trebuie ca acest modul sa-l controlez din cod pe o interfata de utilizator. Am uitat sa spun ca acest generator as vrea sa aiba si un touch screen. 
Provocarea patru: In cazul in care am ajuns deja aici inseamna ca am reusit sa am un curent de maxim 30V. Bun, acum acest curent trebuie sa poata fi reglat intre 1-600 de microamperi. Cum fac acest lucru? Respectand regula de la numarul trei: monitor-cod-GUI.

Este cineva care stie?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ViorelMM

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări