Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

corectie de ton pasiva simpa RC

ingbv

Postări Recomandate

Sunt batran. Cand eram tanar se asculta pe inalte. Asa era moda. Nu te poti pune cu moda. Eu faceam ca adolescent, ptr acasa, amplificatoare cu 2N3055, si boxe cu difuri bulgaresti de 12,5 W, de 30 cm diametru. Cu bas. Ca nu suportam la urechi ce ascultau restul. Am ajuns acum la boxele bluetooth. Incerc un upgrade la o astfel de pocnitoare, si nu mai retin, care era "filtrul" RC care in tinerete imi taia din medii inalte si se auzea basul frumos. Practic inseriam intre preamplificator si etajul final un condensator ceramic pus in paralel cu o rezistenta, si sunetul nu mai gajaia pe medii-inalte. Stie cineva combinatia? 47nF cu 22K? sau alta. Pot incerca variante, dar am zis sa intreb. Ptr boxa mea, T&G, sub 100 lei, am incercat primul upgrade etansad-o. Am luat model de la Sony SRS XB10. Are un efect limitat, dar nu suna asa de spart ca inainte. Se aude bine cu egalizor din aplicatie, dar difurile se ineaca (3W). Acum, am cumparat difuri de 15w. Cica cu neodim.. Nu le-am montat. Astept sa fac si aceasta corectie. Pun si inca doi acumulatori in paralel sa măresc amperajul. Astept pareri la subiect. Daca incepeti sa delirati cu mistouri, sa vi le bagati in fund.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

1

• barbulescuorlando

1

• aurel70

1

• ingbv

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salutare! Daca ati putea preciza modelul boxei cred ca sunt colegi care ar putea sa va indrume. dar cred ca ceea ce intentionati ar presupune interventie asupra schemei, pe care nu o gasim...

Link spre comentariu

Pentru un nou venit, mai ales „bătrân” expresia de la sfârșit e preferabil de evitat. 

47nF/22K îmi aduc aminte ca montam si eu dar trebuie tatonat. Si difuzoarele sunt altele, și urechile sunt altele. Puneam potențiometre de 50-100k si tatonam cu valori diferite.

Link spre comentariu
  • Shambala a închis acest subiect
Shambala
Acum 25 minute, barbulescuorlando a spus:

Pentru un nou venit, mai ales „bătrân” expresia de la sfârșit e preferabil de evitat. 

Este de evitat in mod obligatoriu !!

Vii  pe forum sa ceri ajutor si primul lucru pe care il faci este sa jignesti si sa insulti preventiv pe toata lumea.  

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări