mala Postat August 3 Partajează Postat August 3 (editat) Salutare, de câteva zile am reconstruit un geamlâc la casa de la țară și am acoperit structura din lemn cu OSB de 9mm. Întrebarea mea este cu ce pot acoperi/proteja OSB-ul contra intemperiilor, pentru o rezistență îndelungată în timp? Inițial am vrut să îl vopsesc dar parcă nu pare prea ok, apoi m am gândit să pun plasă din fibra și să îi dau o mână de adeziv dar mi se pare că mă complic deși mi se pare o soluție bună, ce sugestie îmi dați? Ce variante ar mai fi, mai rapid de pus în practică? Care ar fi cel mai indicat adeziv care poate fi aplicat direct pe OSB? Editat August 3 de mala Link spre comentariu
yo7lhe Postat August 4 Partajează Postat August 4 OSB lucreaza in timp. Sper ca ai lasat rosturi la imbinsri. Daca aplicam direct adeziv va crapa. Urmand sfatul unui coleg am acoperit peretii msgaziei, din OSB, cu polistiren, lipit cu spuma poliuretanica si prins cu *floricele", peste care am finisat cu adeziv si plasa, ca la orice termosistem. Au trecut 2 ani si nu am fisuri. E mai mult de munca, dsr nu am gasit alta solutie durabila. Vopsirea nu m-a incantat estetic. Link spre comentariu
mala Postat August 4 Autor Partajează Postat August 4 Acum 2 ore, yo7lhe a spus: OSB lucreaza in timp. Sper ca ai lasat rosturi la imbinsri. Daca aplicam direct adeziv va crapa. Urmand sfatul unui coleg am acoperit peretii msgaziei, din OSB, cu polistiren, lipit cu spuma poliuretanica si prins cu *floricele", peste care am finisat cu adeziv si plasa, ca la orice termosistem. Au trecut 2 ani si nu am fisuri. E mai mult de munca, dsr nu am gasit alta solutie durabila. Vopsirea nu m-a incantat estetic. Am uitat să las rosturi la îmbinările osb-ului....dar voi intra cu flexul pe ele, că doar nu o să dau placa jos... Link spre comentariu
modoran Postat August 4 Partajează Postat August 4 Acoperi cu polistiren, apoi adeziv. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum