Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ai avut Dacia?

Postări Recomandate

Legenda cu arderea Carbonului la sudura este doar o legenda, incetatenita ca da o aura stiintifica unei lucrari de 2 bani.

Carbonul nu arde fara O2.

La fel, Carbonul nu are un rol esential in protectia anticoroziva.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 171
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 2 ore, doru3160 a spus:

Bine, ai dreptate, și noi liniste.

Indubitabil am dreptate, asta ca sa copiez un coleg de forum.

Ca sa stii ca nimic nu arde fara O2 nu trebuie licenta in sudura...

P.S. v-am raspuns deoarece dumneavoastra doriti sa mergeti pe acceasi linie: eu am dreptate si cind n-am!

Acum 1 oră, doru3160 a spus:

De tablă am uitat, de asta nici nu mi-am mai luat licența în sudură. Am rămas un ignorant în domeniu. 

Link spre comentariu
5 minutes ago, Ion_Bumbu said:

Mă bag și eu ca musca in ... discuție.
Domnule, @Ion_Bumbu, "arderea" este un proces redox.
După a mea cunoaștere, poate avea loc și fără prezența oxigenului.

Editat de cloudy
Link spre comentariu
1 minute ago, BRANCA said:

Poate avea loc "arderea" şi fără oxigen,dar noi vorbim aici strict de ardere în aer,adică cu oxigenul.

Nu. Afirmația a fost: "Nimic nu arde fără O2" !

Link spre comentariu
Acum 7 minute, BRANCA a spus:

Poate avea loc "arderea" şi fără oxigen,dar noi vorbim aici strict de ardere în aer,adică cu oxigenul.

NU! S-a afirmat:

Acum 27 minute, Ion_Bumbu a spus:

Since fluorine is a more potent oxidizer than diatomic oxygen gas, it can actually “burn” things that “ordinary oxygen” will not. 

sau

Fluorine and chlorine are excellent oxidizers. Compounds containing these reactive non-metals, such as carbon trichloride, can burn metals in the absence of oxygen. Fluoropolymers are being used to supply fluorine as an oxidizer of metallic fuels, e.g., in the magnesium/Teflon/Viton composition

P.S. Am gasit ceva si despre "sudura":

Chlorine trifluoride is one of the most vigorous oxidizers with no oxygen. Also, hydrogen and acetylene are two combustible substances that ignite immediately when in contact with chlorine, without any need for oxygen, chlorine having the role of the oxygen as the oxidizer.

Editat de merck
Link spre comentariu

Cred că totul se reduce la faptul că prin școli nu se prea explică faptul că denumirea de "oxigen" vine de la capacitatea acestui element de a produce reacții de tip Redox, adică de a "arde", a reduce electronii altui element.
Multe alte elemente ale lui Medeleev au aceasta capacitate.

Editat de cloudy
Link spre comentariu

Asa este, si grasimile ard  insa vorbind despre sudura m-am referit la Oxigen ca nici Flor si nic Clor nu gasim in zona aia usor.

Oricum completarile sint OK pentru ca sa nu-i incurcam pe colegi mai departe si mai ales arata si interesul pentru "rugina" data de sudura.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
7 minutes ago, BRANCA said:

Păi atunci ce ai afirmat nu e ok!Arderea poate avea loc şi cu clor,fluor.

Ce nu-ți este clar ?
Mai sus am spus că:
Oxidarea nu necesită prezența oxigenului.
Oxidarea in prezența oxigenului este un caz oarecare de oxidare.

Editat de cloudy
Link spre comentariu

Bai da nu va potoliti cu sudura si arderea si alte kcaturi de trei pagini intr-un topic unde se presupune ca se discuta despre dacii ? Chemati-l pe Vasile sa faca split la topic care sunteti asa pasionati de chimie, metalurgie si tehnica sudurii si continuati acolo.

Voi ati mers cu daciile numai vara cu geamul deschis ?

Radiatorul ala pus afara si ventilatorul motorului actionat tot timpul de curea ... masina aia n-a avut caldura pana la aparitia bordului tip CN

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări