Ion_Bumbu Postat August 7 Partajează Postat August 7 (editat) Legenda cu arderea Carbonului la sudura este doar o legenda, incetatenita ca da o aura stiintifica unei lucrari de 2 bani. Carbonul nu arde fara O2. La fel, Carbonul nu are un rol esential in protectia anticoroziva. Editat August 7 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
asterix196803 Postat August 7 Partajează Postat August 7 (editat) Suparari mai vechii...??? https://www.elforum.info/topic/158844-reparatie-caroserie-inferioara-fiat-punto-rugina/?do=findComment&comment=2182133 Editat August 7 de asterix196803 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 7 Partajează Postat August 7 Acum 2 ore, doru3160 a spus: Bine, ai dreptate, și noi liniste. Indubitabil am dreptate, asta ca sa copiez un coleg de forum. Ca sa stii ca nimic nu arde fara O2 nu trebuie licenta in sudura... P.S. v-am raspuns deoarece dumneavoastra doriti sa mergeti pe acceasi linie: eu am dreptate si cind n-am! Acum 1 oră, doru3160 a spus: De tablă am uitat, de asta nici nu mi-am mai luat licența în sudură. Am rămas un ignorant în domeniu. Link spre comentariu
cloudy Postat August 7 Partajează Postat August 7 (editat) 5 minutes ago, Ion_Bumbu said: Ca sa stii ca nimic nu arde fara O2 nu trebuie licenta in sudura... Mă bag și eu ca musca in ... discuție. Domnule, @Ion_Bumbu, "arderea" este un proces redox. După a mea cunoaștere, poate avea loc și fără prezența oxigenului. Editat August 7 de cloudy Link spre comentariu
merck Postat August 7 Partajează Postat August 7 Acum 12 minute, Ion_Bumbu a spus: Ca sa stii ca nimic nu arde fara O2 Si daca inlocuiesti O2 cu un halogen nu merge? In metalurgie nu se folosesc halogeni? Link spre comentariu
BRANCA Postat August 7 Partajează Postat August 7 Poate avea loc "arderea" şi fără oxigen,dar noi vorbim aici strict de ardere în aer,adică cu oxigenul. Link spre comentariu
cloudy Postat August 7 Partajează Postat August 7 1 minute ago, BRANCA said: Poate avea loc "arderea" şi fără oxigen,dar noi vorbim aici strict de ardere în aer,adică cu oxigenul. Nu. Afirmația a fost: "Nimic nu arde fără O2" ! Link spre comentariu
merck Postat August 7 Partajează Postat August 7 (editat) Acum 7 minute, BRANCA a spus: Poate avea loc "arderea" şi fără oxigen,dar noi vorbim aici strict de ardere în aer,adică cu oxigenul. NU! S-a afirmat: Acum 27 minute, Ion_Bumbu a spus: Ca sa stii ca nimic nu arde fara O2 nu trebuie licenta in sudura... Since fluorine is a more potent oxidizer than diatomic oxygen gas, it can actually “burn” things that “ordinary oxygen” will not. sau Fluorine and chlorine are excellent oxidizers. Compounds containing these reactive non-metals, such as carbon trichloride, can burn metals in the absence of oxygen. Fluoropolymers are being used to supply fluorine as an oxidizer of metallic fuels, e.g., in the magnesium/Teflon/Viton composition P.S. Am gasit ceva si despre "sudura": Chlorine trifluoride is one of the most vigorous oxidizers with no oxygen. Also, hydrogen and acetylene are two combustible substances that ignite immediately when in contact with chlorine, without any need for oxygen, chlorine having the role of the oxygen as the oxidizer. Editat August 7 de merck Link spre comentariu
cloudy Postat August 7 Partajează Postat August 7 (editat) Cred că totul se reduce la faptul că prin școli nu se prea explică faptul că denumirea de "oxigen" vine de la capacitatea acestui element de a produce reacții de tip Redox, adică de a "arde", a reduce electronii altui element. Multe alte elemente ale lui Medeleev au aceasta capacitate. Editat August 7 de cloudy Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 7 Partajează Postat August 7 (editat) Asa este, si grasimile ard insa vorbind despre sudura m-am referit la Oxigen ca nici Flor si nic Clor nu gasim in zona aia usor. Oricum completarile sint OK pentru ca sa nu-i incurcam pe colegi mai departe si mai ales arata si interesul pentru "rugina" data de sudura. Editat August 7 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
daniels Postat August 7 Partajează Postat August 7 Clor si hidrogen cu produs de rectie HCl. Nustiu ce minte ar aproba asa atelier. Link spre comentariu
BRANCA Postat August 7 Partajează Postat August 7 cloudy.Păi atunci ce ai afirmat nu e ok!Arderea poate avea loc şi cu clor,fluor. Link spre comentariu
cloudy Postat August 7 Partajează Postat August 7 (editat) 7 minutes ago, BRANCA said: Păi atunci ce ai afirmat nu e ok!Arderea poate avea loc şi cu clor,fluor. Ce nu-ți este clar ? Mai sus am spus că: Oxidarea nu necesită prezența oxigenului. Oxidarea in prezența oxigenului este un caz oarecare de oxidare. Editat August 7 de cloudy Link spre comentariu
BRANCA Postat August 8 Partajează Postat August 8 Scuze.Am revizuit şi văd că afirmația "nimic nu arde fără oxigen" aparține altcuiva!Ai pomenit-o şi n-am verificat dacă îți aparține sau nu... Link spre comentariu
dragostalpau Postat August 8 Partajează Postat August 8 Bai da nu va potoliti cu sudura si arderea si alte kcaturi de trei pagini intr-un topic unde se presupune ca se discuta despre dacii ? Chemati-l pe Vasile sa faca split la topic care sunteti asa pasionati de chimie, metalurgie si tehnica sudurii si continuati acolo. Voi ati mers cu daciile numai vara cu geamul deschis ? Radiatorul ala pus afara si ventilatorul motorului actionat tot timpul de curea ... masina aia n-a avut caldura pana la aparitia bordului tip CN Link spre comentariu
Postări Recomandate