Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Buna ziua,

Am achizitionat un TV Orion de 14inch model T1430MTX (chassis 11AK20SE2) la care as avea nevoie sa modific un pic geometria atat pe orizontala cat si pe verticala. Pentru a face aceasta operatiune, este nevoie de a acces "service menu" dar nu stiu cum se procedeaza. Am incercat volume < + tasta 9 in acelasi timp dar degeaba. Daca m-ar putea cineva indruma sau, daca s-ar putea deplasa la domiciliul meu (ilfov) pentru al aranja. Multumesc! 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna seara! In primul rand, va multumesc pentru ajutor! Am reusit sa accesez meniul 🙇‍♂️ In al doilea rand, de ce radeti domne' de "TV-ul" meu? 😄 La ce il folosesc este o bijuterie (vedeti poza atasata)! Mai detin si un Sony KV14 care ofera o imagine fantastica! Singurul lui dezavantaj este ca, tubul este plat si nu ofera aunteticitate pentru jocurile de tip "arcade" 😃 Scula asta de Orion are un atuu: tubul este bombat si ofera o imagine foarte buna! 

Acum, am reusit sa modific pozitia pe verticala (VERT SHIFT) plus dimensiunea (VERT AMP). Pe orizontala nu am gasit decat sa ii modific pozitia: fie la stanga, fie la dreapta. Insa, nu am gasit sa-i modific dimensiunea (HOR AMP). Aveti idee daca se poate? 

Multumesc!

xeno.jpeg

Link spre comentariu

Dimensiunea pe orizontala se modifica din condensatorul de cuplaj cu deflexia linii sau din condensatorul de recuperare( mai riscant).se poate modifica si prin inserierea unei bobine de liniaritate cu miez reglabil ( ca cele din tv a/n) .

Totusi eu cred ca aveti tensiunea de alimentare linii prea mica de trebuie sa reglati dimensiunea pe v si h.

Link spre comentariu

corect,este un tub la 90 grade fara corectie est-vest,deci din service nu are aceasta optiune

totul e hardware

dar totusi daca nu e tensiunea de alimentare marita,se poate scade tensiunea de alimentare,din semireglabilul din sursa cativa volti 5-10 si astfel scade si H-ul,si iarasi din service se scade dimensiunea V,deoarece in cele mai multe din cazuri la sub tensiune scade V-ul

Link spre comentariu
1 oră în urmă, alexbb23 a spus:

Buna seara! In primul rand, va multumesc pentru ajutor! Am reusit sa accesez meniul 🙇‍♂️ In al doilea rand, de ce radeti domne' de "TV-ul" meu? 😄 La ce il folosesc este o bijuterie (vedeti poza atasata)! Mai detin si un Sony KV14 care ofera o imagine fantastica! Singurul lui dezavantaj este ca, tubul este plat si nu ofera aunteticitate pentru jocurile de tip "arcade" 😃 Scula asta de Orion are un atuu: tubul este bombat si ofera o imagine foarte buna! 

Acum, am reusit sa modific pozitia pe verticala (VERT SHIFT) plus dimensiunea (VERT AMP). Pe orizontala nu am gasit decat sa ii modific pozitia: fie la stanga, fie la dreapta. Insa, nu am gasit sa-i modific dimensiunea (HOR AMP). Aveti idee daca se poate? 

Multumesc!

xeno.jpeg

Nu radem, mai glumim si noi. Asa cum au spus si baietii mai sus, nu poti regla EW decat hardware. In 2019 cand am refuzat sa mai primesc CRT-uri la reparat am aruncat vreo 15 bucati care ocupau spatiul degeaba, vreo 10 erau functionale, 2 erau AK20 ca scula dvs 🫠 ...ba chiar si un samsung de 32" flat cu HDMI 🤭.. excelent pentru urcat la et4 fara lift

Link spre comentariu

Era varf de gama , in toata industria cinematografica americana si in studiourile tv americane doar Sony Trinitron vedeai.

Am avut si eu unul de 19" adus din Olanda in anii'97 dar a picat tubul rapid, sunt sigur ca a fost regenerat insinte sa mi l vanda mie.pt el mi am construit o " mulgatoare de tuburi" cu care l am resuscitat de cateva ori pana a ramas fara verde.

Din punct de vedere constructiv tuburile Sony Trinitron contin doar un tun electronic cu 3 catozi, se poate spune ca este ceva intre tuburile a/n si tuburile in line care erau cele mai raspandite la vremea lor.

Link spre comentariu

erau proste la tuburi in general cele noi.la regenerat nu ieseau

am montat tuburi standard de philips de 66cm in loc de 68cm cu ceva ajustari ,,mecanice,, ale carcasei si urechilor de prindere,si de 54cm cu burta la cele plate

trebuia montat si un blider pentru focalizare,deoarece focalizarea de traf sony nu ,,satura,, focalizarea unui tub standard

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Se pare ca nu este nicio defectiune - cu un alt obiect totul merge perfect! Este de la cablu' RGB scart care nu este compatibil/destinat ci o consola (problema de sincronizare). Am comandat un alt cablu. Va tin la curent. Multumesc!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări