Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De la baterie 60,2v/56a la 12v minim 5-10a

Postări Recomandate

Va salut domnilor colegi,a venit un consatean la mine cu o astfel de baterie de care mia spus ca a luato de la o masina electrica avariata in urma unui accident auto,problema este ca el vrea sa obtina 12v de la ia si nu stiu ce fel de convertor sa folosesc,mentionez ca are si incarcator la ia,va multumesc anticipat si imi cer scuze daca am postat cumva la sectiunea nepotrivita.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

1 oră în urmă, Simion Irinel a spus:

...nu stiu ce fel de convertor sa folosesc...

un flyback  ,o semipunte ,sau punte intreaga ,cam orice fel de smps cu intrare calculata pentru 60V (tinand cont de variatiile de incarcare si descarcare maxime ale bateriei)

Editat de nel65
Link spre comentariu

In cazul asta ,mai bine ar fi un invertor cu intrare la 60V si iesire direct 220Vca,dar nu cred ca gaseste asa ceva ,gata facut.

Oricum ,invertorul asta ar trebui sa aiba cel putin 3kw ,ca sa fie sigur ca rezista la cuptorul cu microunde.

Nu vinde bateria aia ,m-ar interesa?

Link spre comentariu

Nu prea ajung 12V cu 10A cum se solicita in titlu .

La 12V sunt necesari min 100A pentru 1kW cat consuma cuptorul .

Plus pierderile 60 > 12 > 230 .

Mai bun este un invertor (solar) care functioneaza in gama 45-60 V tensiune intrare .

Se schimba total datele problemei .

Mult mai scump , muult .

Am scris in acelasi timp .

Editat de antonvasileeee
Link spre comentariu
Acum 24 minute, nel65 a spus:

In cazul asta ,mai bine ar fi un invertor cu intrare la 60V si iesire direct 220Vca,dar nu cred ca gaseste asa ceva ,gata facut.

Oricum ,invertorul asta ar trebui sa aiba cel putin 3kw ,ca sa fie sigur ca rezista la cuptorul cu microunde.

Nu vinde bateria aia ,m-ar interesa?

Mia spus ca se mai gandeste si imi da un raspuns azi,are doua baterii identice+incarcator+cablu de alimentare pentru consumator,am sa va tin la curent.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări