Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Acum 1 minut, Florinel TV a spus:

1 Dacă scurtul e în sticlă și ii dai 30v și se întrerupe atunci acolo rămâne urme vizibile și ar apărea o pata pe imagine

2 Dacă scurtul e în integratul cof atunci IC ia foc și face gaura în el , mai mari pagube îi faci , asa mai bine tai traseie și gata fără prea mari bătăi de cap și timp pierdut aiuria ca multe no sa iasă ca la început poți sa ii faci ce vrei

La modelele astea noi toate capata scurt in sticla, cele mai multe intre CKV, nu are de ce sa ramana pata, cel mult dungute orizontale.

Iarasi la modelel noi nu mai au COF lateral, au COG (chip on glass). Inteleg ca e mai simplu sa decuplezi o jumatate, dar ce te faci cand ai scurt pe ambele jumatati?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 24 minute, Florinel TV a spus:

Atunci schimbi display sau tv , dacă are scurt pe ambele părți nu se mai poate face nimic , chiar dacă apare imagine nu o sa fie curata nici o data

Ba se poate, despre asta e vorba

Link spre comentariu
Acum 7 ore, TVserv a spus:

Am facut jucaria, am testat-o pe un Samsung 50AU8072, era scurt pe partea A intre LC1 CKV 6, in jur de 350ohm. Am scos scurtul insa tot apar 3 dungi orizontale negre,nu foarte vizibile, insa mi-as da doctoratul pe el si as vrea sa le scot? 😀 Am vazut la brazilianul ala din video de mai sus ca nici el nu reuseste sa le scoata mereu. Voi reusiti sa le scoateti?

Acum taie traseele B și vezi dacă e imagine

Link spre comentariu
1 oră în urmă, victor_cj a spus:

Altiii utilizeaza laser.

Da, dar acolo e o fabrica. Ce service din Romania va da zeci de mii de E pe o astfel de masina? la noi sunt 3 masini de bonding in toata tara.

Acum 51 minute, Florinel TV a spus:

Acum taie traseele B și vezi dacă e imagine

Am refacut traseele ca inainte. Nu am nicio jumatate deconectata, nu mai e scurt in ecran.

Link spre comentariu
Acum 32 minute, TVserv a spus:

Nu am nicio jumatate deconectata, nu mai e scurt in ecran.

Eu am spus sa tai traseele pe partea B ca să vezi că ai muncit degeaba ca pe partea A nu e imagine deloc chiar dacă a dispărut scurtul

Editat de Florinel TV
Link spre comentariu
Postat (editat)
Acum 35 minute, Florinel TV a spus:

Eu am spus sa tai traseele pe partea B ca să vezi că ai muncit degeaba ca pe partea A nu e imagine deloc chiar dacă a dispărut scurtul

La main-ul asta nu exista puncte pentru tcon ready. Degeaba decuplezi jumatatile separat,n-o sa ai imagine pe niciuna din ele, in cel mai bun caz nu mai intra in protectie.

L.E. Am inteles la ce te referi,la ecranul asta poti izola cu banda partea B, nu trebuie sa tai nimic. Am testat este imagine pe A, cu si mai multe dungi decat cu ambele jumatati conectate

Editat de TVserv
Link spre comentariu
Acum 1 oră, TVserv a spus:

La main-ul asta nu exista puncte pentru tcon ready. Degeaba decuplezi jumatatile separat,n-o sa ai imagine pe niciuna din ele, in cel mai bun caz nu mai intra in protectie.

L.E. Am inteles la ce te referi,la ecranul asta poti izola cu banda partea B, nu trebuie sa tai nimic. Am testat este imagine pe A, cu si mai multe dungi decat cu ambele jumatati conectate

pune.ti la masa traseele ce duc in display,dar doar traseele ce au fost taiate ,deci cele ce nu mai au legatura cu t.conul,si nu neaparat toate,doar unele din ele,prin tatonari,si obtii imagine ,foarte buna,fara urme,asta am facut recent la un display de 49 sau 50" nu mai tin minte,era cu o singura banda ,si separate jumatatile cu o alta banda,scurt aveam pe partea dreapta privit din spate.stiu ca am taiat cel putin 8 trasee,ce intrau in primul driver superior din dreapta,si am pus cel putin 5 trasee la masa,ca sa stabilizez imaginea,initial a ajuns fara imagine

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
La 10.08.2024 la 22:06, TVserv a spus:

Are si acest main puncte pt t-con ready, am facut un semn cu rosu langa conectorul de alimentare al placi.

UE50AU8072.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări