Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Buna seara,

In ultima vreme a devenit evident ca la majoritatea tv-urilor mai noi se defecteaza ecranele la fel cum pica frunzele toamna. Azi am reusit sa salvez un Philips cu ecranul acela renumit de la samsung, exact modelul din videoclipul de mai jos. Am avut o rezistenta de 320ohm in partea A a ecranului intre CKV2 si CKVB1. Am facut la repezeala un short killer 🤭 cu un traf ce scoate 33v in secundar, o punte si un C, si cu o frecventa a mâinii (fara quartz si fara alcool) 😀 de vreo 3 atingeri pe secunda am reusit sa alung scurtul din ecran in 2 secunde... Voi ce scule folositi, si daca v-ati facut una ca in video sau asemanatoare, as fi dornic sa-mi fac si eu una, poate aveti schema , know-how. Multam.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sa-nteleg ca nu repara nimeni ecrane pe aici? Am vazut pe canalul lui cum repara ecranele din Samsung 50TU, 50Q, la unele reuseste sa scoata dungile negre orizontale cu scula aia. In fine, am ajuns pe un forum de-al lor si mi-au recomandat o schema simpla, am incarcat-o mai jos. Am s-o asamblez in week end, am cateva ecrane pe care pot testa.

690641433-Diagrama-Short-Killer-Atelec-Peru.pdf

Link spre comentariu
Acum 1 minut, TVserv a spus:

Sa-nteleg ca nu repara nimeni ecrane pe aici? Am vazut pe canalul lui cum repara ecranele din Samsung 50TU, 50Q, la unele reuseste sa scoata dungile negre orizontale cu scula aia. In fine, am ajuns pe un forum de-al lor si mi-au recomandat o schema simpla, am incarcat-o mai jos. Am s-o asamblez in week end, am cateva ecrane pe care pot testa.

690641433-Diagrama-Short-Killer-Atelec-Peru.pdf 1.38 MB · 1 descărcare

ba da se mai repara,unii stau ,,ascunsi,, nu.si expun metodele,la modelul din video,deobicei tai traseele din dreapta,vre.o 7 trasee din dreapta privit din spate,din 10 bucati 7 au avut scurt pe dreapta,cand ai scurt pe stanga imaginea e impecabila dupa taierea traseelor,dar cand e pe dreapta,se vede o diferenta la taierea traseelor,nu stiu daca short kilerul indeparteaza cu adevarat scurtul si nu intrerupe unul din trasee,si cum e imaginea dupa indepartarea scurtului

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 31 minute, iuliantv a spus:

ba da se mai repara,unii stau ,,ascunsi,, nu.si expun metodele,la modelul din video,deobicei tai traseele din dreapta,vre.o 7 trasee din dreapta privit din spate,din 10 bucati 7 au avut scurt pe dreapta,cand ai scurt pe stanga imaginea e impecabila dupa taierea traseelor,dar cand e pe dreapta,se vede o diferenta la taierea traseelor,nu stiu daca short kilerul indeparteaza cu adevarat scurtul si nu intrerupe unul din trasee,si cum e imaginea dupa indepartarea scurtului

De cine se ascund? De clienti? Sa stea linistiti, majoritatea sunt tampiti iremediabil. Elimina scurtul, imaginea e perfecta, nu stiu insa cat va dura pana va aparea un scurt in alta parte.

Acum 27 minute, antonvasileeee a spus:

2200 MF / 100 din schema ,e mic pentru plotul de 80V

80v pentru ce tip de scurtcircuit e folosit, pe VGH?

Link spre comentariu
Acum 3 minute, iuliantv a spus:

se ,,ascund,, in a posta solutii

E plin Youtube-ul de solutii. Cred ca sunt depasiti de situatie. Faptul ca prezinti o solutie tehnica, te adresezi tehnicienilor, nu clientilor, care de cele mai multe ori habar nu au ce televizoare au. In fine, o sa revin cu rezultate

Link spre comentariu
1 oră în urmă, victor_cj a spus:

Eu folosesc un Twintex PPW-8011 ce oferă maxim 80V.

Faina sursa, a mea nu e asa desteapta si oricum nu stie decat 30v. Si cum procedezi, ii poti seta o frecventa pulsatorie, sau pui quartz la mână? 🤭

Link spre comentariu

Am facut jucaria, am testat-o pe un Samsung 50AU8072, era scurt pe partea A intre LC1 CKV 6, in jur de 350ohm. Am scos scurtul insa tot apar 3 dungi orizontale negre,nu foarte vizibile, insa mi-as da doctoratul pe el si as vrea sa le scot? 😀 Am vazut la brazilianul ala din video de mai sus ca nici el nu reuseste sa le scoata mereu. Voi reusiti sa le scoateti?

Link spre comentariu

da ,doar sa ai noroc ca scurtul sa se ,,sparga,, in general cedeaza traseul cel mai intins 

Acum 51 minute, TVserv a spus:

Am facut jucaria, am testat-o pe un Samsung 50AU8072, era scurt pe partea A intre LC1 CKV 6, in jur de 350ohm. Am scos scurtul insa tot apar 3 dungi orizontale negre,nu foarte vizibile, insa mi-as da doctoratul pe el si as vrea sa le scot? 😀 Am vazut la brazilianul ala din video de mai sus ca nici el nu reuseste sa le scoata mereu. Voi reusiti sa le scoateti?

cand tai trasee le pun la masa

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 1 oră, Florinel TV a spus:

Ai scos scurtul , dar scurtul sa întrerupt undeva , asa ca dacă tăi traseiele tot asa merge , cu alte cuvinte o munca în plus

S-a intrerupt scurtul undeva? 😶 cred ca nu intelegi "schema" ecranului

Acum 1 oră, iuliantv a spus:

da ,doar sa ai noroc ca scurtul sa se ,,sparga,, in general cedeaza traseul cel mai intins 

cand tai trasee le pun la masa

Despre ce traseu intins vorbim? Era scurt intre VGL si un traseu de Clock. Ce anume pui la masa? Semnalele de clock? De ce?

Link spre comentariu
Acum 30 minute, TVserv a spus:

S-a intrerupt scurtul undeva? 😶 cred ca nu intelegi "schema" ecranului

1 Dacă scurtul e în sticlă și ii dai 30v și se întrerupe atunci acolo rămâne urme vizibile și ar apărea o pata pe imagine

2 Dacă scurtul e în integratul cof atunci IC ia foc și face gaura în el , mai mari pagube îi faci , asa mai bine tai traseie și gata fără prea mari bătăi de cap și timp pierdut aiuria ca multe no sa iasă ca la început poți sa ii faci ce vrei

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări