Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre directiva CE privind ,,dreptul la reparare al aparatelor,, și alte subiecte asemenea....

Postări Recomandate

Acum 3 minute, roadrunner a spus:

de acord cu toate astea proiectare si realizarea (fabricatia) implica si repartatia din cand in cand ca nimeni nu e oerfect si nimanui nu-i merg toate ca pe hartie/ecran.

RR

Pai astea cred vin cumva la pachet si fac parte din ''reserch and development'' pana iese pridusul finit pe banda.

Oricum, chiar si atunci cand a iesit produsul ala proiectat pe banda si mai apar probleme, reparatu respectiv poate face parte din garantia produsului. Deci, in concluzie iar nu mi se pare comparabila cu reparatu/depanatul in afara garantiei.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 85
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

@maxente Nu am zis că repar ,,moka,, doar că în general foarte ieftin, iar prietenilor apropiați le iau doar banii pe piese, consider timpul petrecut cu depanarea și ca o ,,instruire,, și autoperfecționare personală, utilizând aparatul altuia ca ,,material de studiu,,. Am ocazia astfel să studiez aparate ce nu le am avut și să le văd puncte slabe și puncte forte, iar asta mă și ajută să aleg pe viitor lucruri bune pentru uzul personal.

Adică dacă-l repar, toată lumea e mulțumită, dacă nu...învăț și din greșeli.

Și nu mă bag la lucrări ce depășesc o oră-două în general.

Chestiile ce necesită mult timp le studiez și în perioadele mai libere de la serviciu, tot în depanare lucrez, dar la scară mult mai mare. Între 80-120 tone...

Link spre comentariu

Cateodata componentele sunt fix pix ca pret. Gasirea lor si inlocuirea cu aducere in parametrii initiali ai aparatului costa, si asta nu inteleg multi. Ei cred ca daca piesele costa 10 lei, manopera va fi tot la fel.

Link spre comentariu

@maxente din nou de acord cu tine, nu e acelasi lucru. 

Totusi din punct de vedere al meseriei (sa-i zicem pricepere) scule timp bani sunt foarte asemantoare, reparatia unui televizor cu reparatia unui produs gandit de tine (si eventual fabricat de tine) fiecare alegem diferit cum ne folosim priceperea si pe cati bani. 

Sfatul meu e nu va irositi priceperea (decat daca sunteti arnjati financiar pentru viata asta) - Ca sa dau un exemplu extrem daca stii bine electronica NU repara un aparat de sudura de la LIDL mai bine repari o sursa in comutatie de la un utilaj care sta din cauza aia.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

De cele mai multe ori, agentii economici au contracte de mentenanta si depanare cu cei de la care au cumparat utilajele. Ca particular e greu spre imposibil sa patrunzi pe piata asta, indiferent cat esti de bun. Poate in caz de urgenta si firma nu are personal disponibil, dar altfel, se respecta colaborarea.

Link spre comentariu
Acum 11 minute, doru3160 a spus:

Ca particular e greu spre imposibil sa patrunzi pe piata asta, indiferent cat esti de bun. Poate in caz de urgenta si firma nu are personal disponibil, dar altfel, se respecta colaborarea.

unde tu vezi numai obstacole altii vad oportunitati, asta ii separa de multe ori pe aia care reusesc de aia care nici macar nu incearca. Daca te uiti cum au inceput afaceri de success multi in business-uri de tipul asta de fapt au fost angajati la firmele astea mari si stiu exact unde e un "gol" sau o problema care angajatorul nu o poate rezolva usor si incepe de acolo cu problema respectiva, in timp vin altii cu probleme la el si tot asa.

Totdeauna sunt bani in ceva greu de rezolvat.

Lispsa oprtunitatilor se poate rezolva si altfel, sa creezi afaceri care iti creeaza tot tie noi oportunitati. Cand fabrici ceva nu poti face totul singur dar sunt o gramada de chestii care daca ai cap ti le poti face singur fara sa mai dai bani al altii pentru ele.(evident in niste limite)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 2 minute, roadrunner a spus:

unde tu vezi numai obstacole altii vad oportunitati, asta ii separa de multe ori pe aia care reusesc de aia care nici macar nu incearca.

Am fost si in interiorul firmei care avea utilaje, am fost si in exterior. Crede-ma stiu cum se pune problema. Aici nu e vorba de optimism sau buna vointa.

Link spre comentariu
Acum 4 minute, doru3160 a spus:

Am fost si in interiorul firmei care avea utilaje, am fost si in exterior. Crede-ma stiu cum se pune problema. Aici nu e vorba de optimism sau buna vointa.

am inteles deci nu se poate. Cum ramane cu aia care au putut? (le-a pus dumnezeu mana pe cap)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 14 minute, doru3160 a spus:

Cateodata componentele sunt fix pix ca pret. Gasirea lor si inlocuirea cu aducere in parametrii initiali ai aparatului costa, si asta nu inteleg multi. Ei cred ca daca piesele costa 10 lei, manopera va fi tot la fel.

Aici trebuie foarte bine explicat clientului ca nu pe piese i-ai luat banii ci pe reparatie. E treaba ta ce piese si cati bani ai bagat in ele. Nu conteaza ca tot defectul a constat intr-o siguranta de 5 bani.

Faptul ca ai stiut care sunt simptomele defectului si tot know how-ul care a stat la baza reparatiei, astea sunt lucruri pentru care tu, altadata ai pierdut timp si bani sa le inveti. E o investitie in tine facuta candva.

@roadrunner cand ajungi sa refuzi anumite aparate la reparatie, probabil esti deja la alt nivel, sau pur si simplu te axezi pe anumite categorii se reparatii. Cum am zis mai sus, nu poti repara chiar orice, trebuie sa te axezi doar pe anumite lucruri pe care te bazezi. Ma rog poti incerca sa repari orice si atunci ai sa vezi ca le vei face varza, vei deveni un fel se dorel atotstiutorul.

Link spre comentariu

La vechiul job, am reparat aparatură industrială ce depășea cu mult baza tehnică din dotarea firmei, de multe ori bazându-mă doar pe experiența și aparatura/piesele personale, chiar fără scheme.Și am fost apreciat pentru asta de către oricine din firmă în afară de cei din conducere. Drept care am schimbat macazul, la propriu...și nu regret.Cel puțin financiar vorbind..

Link spre comentariu

Exemplul meu a fost de actualitate acum cca 20 ani. Si acum, agentul economic colaboreaza cu firma din Bucuresti, care e si importatoare de utilaje in bransa, si are si o echipa care merge in tara si rezolva problemele aparute. De regula depanarea la ei inseamna diagnosticarea subansamblului defect si inlocuire cu unul nou. Daca puteau si altii, asa cum zici, acum colaborarea asta destul de greoaie, era rupta, sau erau si altii pe plan local bagati . Spun greoaie, pt ca de multe ori timpul de asteptare era mare, pt ca baietii faceau traseu in tara, si ajungeau la noi functie de pozitia in care erau. In cazul asta, care sunt acei altii care au putut?

Acum 10 minute, roadrunner a spus:

Cum ramane cu aia care au putut?

Dupa ce am plecat de la ei, ma mai chemau la diverse interventii, dar nu au vrut sub nici o forma sa oficializam colaborarea. Atunci am renuntat sa mai merg.

Link spre comentariu
Acum 24 minute, maxente a spus:

cand ajungi sa refuzi anumite aparate la reparatie, probabil esti deja la alt nivel, sau pur si simplu te axezi pe anumite categorii se reparatii. Cum am zis mai sus, nu poti repara chiar orice, trebuie sa te axezi doar pe anumite lucruri pe care te bazezi. Ma rog poti incerca sa repari orice si atunci ai sa vezi ca le vei face varza, vei deveni un fel se dorel atotstiutorul.

deja ma enervezi, iar sunt de acord cu ce zici.

Ce incercam sa zic e ca trebuie sa aluneci catre reparat lucruri importante financiar (nu chestii de suflet) - ca elctronica e tot aia si la unele si la altele.

Pe vremea cand invatam mecanica (auto) serios il ajutam pe un bun amic al lui taica-meu inginer mecanic cu specilaizarea motoare, la refacerea unor motoare speciale (la masini de facut gheata la patinoare sau la masini de batatorit zapada) - tipul asta imi zicea ca munca la un motor de dacie 1300 (sa refaci motorul - rectificat chiulasa, refacut scaune la supape, honuit cilidrii in bloc etc.) e la fel cu un motor de Mercedes. - banii la sfarsit sunt altii.

RR 

Link spre comentariu
Acum 14 minute, doru3160 a spus:

Daca puteau si altii, asa cum zici, acum colaborarea asta destul de greoaie, era rupta, sau erau si altii pe plan local bagati . Spun greoaie, pt ca de multe ori timpul de asteptare era mare, pt ca baietii faceau traseu in tara, si ajungeau la noi functie de pozitia in care erau. In cazul asta, care sunt acei altii care au putut?

E o vad ca o oprtunittate sa le iau contractul la baitetii asta care ajungeau greu la voi. Din moment ce nu ajungeau la voi (ca erau la altii) cred ca reusisera, aveau de lucru mai mult decat puteau duce. 

Totul e greoi la inceput, daca simti ca nu esti apreciat sau platit pentru efortul depus (sau ambele ca vin la pachet) - spui ca vrei mai mult (ca nic un patron n-o sa vina din senin sa-ti dea mai mult) - si daca stii ca detii un avantaj real in fata lui (adica ai niste cunostinte greu de inlocuit) pleci si-ti oferi servicile ca subcontractor. Asta vine cu riscuri e posibil sa faci o mare prostie dar daca esti buni ai mari sanse (si oferi servicile si la competitorii lui daca nu e unic pe piata)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 10 minute, roadrunner a spus:

E o vad ca o oprtunittate sa le iau contractul la baitetii asta care ajungeau greu la voi. Din moment ce nu ajungeau la voi (ca erau la altii) cred ca reusisera, aveau de lucru mai mult decat puteau duce. 

Intelegi ca au refuzat o colaborare bazata pe contract, chiar daca firma din Bucuresti venea greu? Si nu vorbesc de mine, ci in general, nici in zilele noastre nu au alt colaborator oficial. Posibil firma din Bucuresti fiind si importatoare de utilaje, sa aiba si facilitati in procurarea subansamblelor pt depanare. Eu sau oricare alta firma de depanare, tot la ei trebuia sa ajunga pt procurarea subansamblelor. E de la sine inteles ca ei nu vand oricui. Exclus comenzi pe aliexpres sau alte bazaconii.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări