Kinetix Postat August 1 Partajează Postat August 1 (editat) Vă salut din nou. Scuterul electric de care am amintit are viteza limitată electronic la 23 km/h (în gol). Viteza maximă pe plan ușor înclinat nu prea ajunge nici la această valoare. Pe străzi cu înclinare mai serioasă, viteza scade la 2-3km/h și trebuie ajutat cu pedalele (sau cu picioarele pe jos...), altfel se oprește. Motorul de 500W/48V ar trebui să împingă mai bine de atât. Aș dori să modific modulul controller-ului pentru a crește viteza maximă cu vreo 5km/h pe loc drept și a ajuta vehicolul să urce la deal mai bine. Scuterul nu a venit cu nici un document tehnic însoțitor. Am scris firmei vânzătoare din Ro și mi-au zis să le trimit scuterul pentru orice intervenție tehnică. Întrucât locuiesc la o distanță de sute de km de ei, ambalajul și transportul mă costă cât un controller nou. Am scris și fabricii din China de câteva ori și nu mi-au răspuns. Așa că nu mă interesează garanția, ci voi încerca să-l întrețin/repar pe cont propriu. Dar am nevoie de ajutor profesional în electronică, de aceea apelez la voi. Vă mulțumesc. Editat August 1 de Kinetix Link spre comentariu
validae Postat August 1 Partajează Postat August 1 Ca să poți urca rampe cu înclinare serioasă, nu viteza mare e cea care te ajută. Având în vedere principiul constructiv și puterea motorului, acesta nu poate avea cuplu suficient urcării rampelor.Viteza mărită te-ar ajuta eventual doar ,,să-ți iei avânt,, ca să urci din inerție rampe, dar riscul de a te da jos în vârful pantei rămâne. Ar trebui practic să ai o demultiplicare mecanică, cu reducerea turației și creșterea cuplului, deci o cutie de viteze sau transmisie prin lanț și pinioane multiple.Motorul integrat în roată cu care sunt echipate scuterele uzuale nu are așa ceva. Dacă îl forțezi, folosind un controller mai puternic și o baterie mai ,,potentă,, îl arzi, fiindcă bobinajul a fost calculat pentru puterea aia, nu mai mare.Dacă vrei să-i pui un motor mai puternic, e posibil să nu încapă în cadrul actual al scuterului, sau bateria de mare capacitate necesară să nu mai aibă loc în suportul vechi și să trebuiască modificări și la cadru.Sfatul meu e să vinzi scuterul și să mai pui ceva ca să iei unul mai puternic sau mai dotat scopului tău.Poate o bicicletă electrică, dotată cu schimbător de viteze ar fi mai utilă... Link spre comentariu
Kinetix Postat August 2 Autor Partajează Postat August 2 (editat) Așa e. Motorul e de tip "direct drive", fără angrenaj. Nu am ce să îmbunătățesc la el. Și da, pentru deal aș avea nevoie de mai mult cuplu. Bănuiala mea este că motorul nu dă tot ce poate, pentru că e limitat de controller. De fapt și pe factură scrie că are viteza limitată de producător la 25km/h. Dar limitarea reală e, de fapt, mai strictă decât atât. În gol (roata în aer) nu trece de 23km/h. Simulatoarele online îmi estimează viteze peste 29km/h la parametrii actuali (greutate, putere, baterie, etc). Probabil că în viitor vom vinde scuterul și vom lua ceva mai performant. Dar m-aș bucura dacă i-aș putea aduce un plus înainte să fie vândut. Mulțumesc. Editat August 2 de Kinetix Adăugare informații Link spre comentariu
antonvasileeee Postat August 2 Partajează Postat August 2 La 01.08.2024 la 14:09, Kinetix a spus: Motorul de 500W/48V........ Nu poti sa scoti mai multa putere din 500W , cel mult ceva fum . Link spre comentariu
Kinetix Postat August 3 Autor Partajează Postat August 3 (editat) Producătorul spune pe site că acest vehicul poate urca rampe de 30°. S-ar putea să fie puțin exagerat, dar totuși... Mai mult, pe același model de scuter ei montează și motoare de 350w și baterii SLA de 48V/12Ah, iar regimul de viteză este declarat la fel. Pe placa de bază a controller-ului nu văd rezistori de putere pe care să-i pot înlocui (modifica), ca la alte modele, însă e o zonă lângă procesor cu patru conexiuni pentru cabluri, notate LMT, DD, 1:1, XH. Pe mânerul cu accelerația e un comutator de viteze cu 3 poziții, dar a cărui mufă este neconectată. Presupun că ar trebui să fie o legătură între cele două, dar nu știu exact cum să o fac. Dacă LMT ar însemna "limită", 1:1 - " viteza normală", iar XH - "extra high" (viteză maximă), atunci ce o fi "D:D"? Nu am văzut nici o inscripție pe procesor, așa că nu pot să-i caut fișa tehnică. Poate dacă am compara conexiunile de la cele patru contacte ale unui alt controller asemănător, ne-am lămuri. Mulțumesc. Editat August 3 de Kinetix Înlocuire imagine Link spre comentariu
franzm Postat August 3 Partajează Postat August 3 Amu, daca n-ar fi asa de sicreti producatoru sî modelu, poate am mai cauta sî noi dupa ele. Link spre comentariu
cimitavita Postat August 3 Partajează Postat August 3 Motorul la scuter e limitat la viteză. Nu la putere. Adică puterea motorului e micșorată electronic doar dacă ajunge sau depășește 23kmh. Sub 23kmh, motorul trage 100% sau cât îi dai din accelerație. Așa că degeaba modifici softul. Pe loc drept sau la vale poți să-l faci să meargă și cu 50kmh dar la primul deal o să ajungi iar la 2 - 3kmh. Cel mai probabil de vină e acumulatorul care nu poate băga destul curent în driver. Link spre comentariu
valang Postat August 3 Partajează Postat August 3 D:D ar putea fi modul(D2D) "Door to Door", un mod economic pentru cei care împart ziare sau reclame tipărite "din casă în casă". Link spre comentariu
Kinetix Postat August 6 Autor Partajează Postat August 6 Dacă scenariul sugerat ar fi adevărat, atunci ar trebui să fie activat modul cruise control. Asta ar face ca scuterul să poată urca rampe mai bine, pentru că procesorul ar comanda energie maximă în motor, atunci când viteza ar scădea sub 23 km/h. La rampe ușoare ar trebui să mențină limita de viteză fără probleme. Ar fi bine să fie așa, însă nu e... Viteza maximă e menținută doar pe orizontală și scade proporțional cu înclinația drumului... Cred că bateria de 48V/20Ah ar avea destulă energie să propulseze jucăria mai bine decât se întâmplă acum, chiar dacă pentru mai puțini km. Producătorul și modelul nu e "secret", însă ei păstrează secretul modificării controller-ului. Vânzătorul român nu a fost de acord să divulge numele fabricii chinezești exportatoare. Sunt vreo 3-4 fabrici în China care fac modelul ăsta de scuter, cu mici variațiuni în ce privește oglinzile, janta roții din față, afișajul, lampa stop. După imagini și specificații tehnice, precum și după indicația de pe controller, cred că e vorba de fabrica E-sky Electric Vehicles din Linyi. Însă, după ce le-am scris repetat pe e-mail și Whatsapp, nu mi-au răspuns. https://tianyu111.en.made-in-china.com/product/EQcUDFtGHZWs/China-500W-350W-Optional-48V-Electric-Bicycle-Electric-Scooter-14-Inch-Vacuum-Tyre-Single-Speed-Scooter-City-Electric-Motorcycle.html Mulțumesc. Link spre comentariu
modoran Postat August 6 Partajează Postat August 6 scrie pe wechat, nu whatsup ca nu folosesc ei asa ceva Link spre comentariu
Kinetix Postat August 8 Autor Partajează Postat August 8 Am scris și pe chat-ul integrat în pagina lor de pe platforma de vânzări. Din trei reprezentanți de vânzări, mi-au răspuns inițial două persoane cum că vor întreba un tehnician, dar nu au revenit cu vreun alt răspuns, chiar dacă eu am insistat. Dacă înlocuiesc rezistorul R004 cu un R003, sau pun în paralel un 0.012 Ohm, oare nu va fi nici o îmbunătățire? Ăla pare a fi un "current sensing resistor"... Link spre comentariu
Kinetix Postat August 12 Autor Partajează Postat August 12 (editat) Am conectat (lipit) un șunt în paralel cu R004, făcut dintr-o sârmă emailată de Cu, având 0.7mm diametri și vreo 6cm lungime. Am înfășurat sârma (2 spire) pe un inel de porțelan, pentru a disipa căldura mai bine (?). Rezultat: nici o îmbunătățire. Merge la fel. Am văzut că la alte controller-e schimbarea treptei de viteză se face conectând la masă conductorul corespunzător acelei trepte, în timp ce treapta anterioară se deconectează de la masă. Dacă treapta LMT este deja conectată la masă, ar trebui să găsesc acea "punte" și să o desfac, înainte să leg la masă contactul 1:1. Așa o fi? În stânga procesorului se văd două locuri unde lipsesc rezistori și un rezistor notat cu 0. O fi vreun indiciu? Mulțumesc. P.S: Se pare că "DD" ar putea reprezenta marșarierul. Editat August 12 de Kinetix Link spre comentariu
validae Postat August 12 Partajează Postat August 12 Vezi că poate îl troznești cu experimentele astea, iar apoi dai câteva sute de lei pe altul aiurea..... Îți spun din proprie experiență, e suficient să-ți scape un fir unde nu trebuie sau să pice o bobiță de fludor și să faci scurt unde nu trebuie și gata controllerul....mai bine vinde jucăria și ia ceva mai bun.Cât încă merge... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum