Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

pe t.con ai 30 pini,nu 32 cum ar zice unii,pinii de pe capete ce sant pusi la masa,nu se numara,primii 8 sau ultimii pini 8 pini sant pentru alimentare 12v si masa.pinul 9 e pin e lvds seting,

in cazul tau cred ca e pinul 21,deci ori 21 ori 9,in acel pin trebuie sa fie 3v2 sau 0v,daca e 3v2 trebuie pus la masa,daca e la masa pui 3v2,3v2 gasesti pe t.con alimentare eprrom ,dar izolezi acel pin de placa de baza,ca nu stiu daca e ok sa.l pui la masa daca din main vin 3v2 sau vice versa

deci modificarea trebuie aplicata t.conului

daca nici asta nu merge atunci acolo e ceva mai mult decat solarizare

dar cea mai simpla metoda e modificarea profilului cum a spus si colegul nostru YOKOONO

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 43 minute, fane a spus:

Incerc si varianta dvs,dn Iulian sa vad daca merge,ar fi destul de usor de rezolvat in cazul in care merge e de tinut minte displayuri de chinezarii sint destule 

daca pinul 21 sau 9 in alte cazuri e activ pe t.con merge ,am pacalit peste zece bucati ,chiar si cele fhd daca studiezi data shetul pinilor si afli care e pinul lvds seting

Link spre comentariu

Sa gandim prima data logic

Cel mai probabil ecranul din tv china sa aiba pinul LVDS fortat la masa pe TCON ( PCB ecran )

De asta strapul scos pe main nu are efect - e fortat la masa pe PCB 

( eliminarea strapului pe main ar trebui sa aiba efect de potential pozitiv pe pin LVDS - cand e strap e pus la masa )

Si din acest motiv nici fisierele de ecran ptr profile nu ar trebui sa aiba efect

Urmaresti in acest caz pe PCB  ecran pinul de LVDS si il muti de la masa in aer sau prin 10k la 3V

Am cautat eu ptr tine , asta il ai in tv , identifica acolo SEL-LVDS si schimba potentialul Low - High

E pin 9 pe datasheet

1.jpg

ST3151A05-9.PDF

Editat de Tavi
Link spre comentariu

Problema rezolvata multumesc tuturor colegilor care mau ajutat inclusiv pt. faptul ca am mai invatat ceva cu ajutorul lor. in concluzie: trebuia schimbat lvds dar din main na mers placa neavind 3,3v pt schimbare,pe tcon la displaiul asta are optiunea de schimbare respectiv se face strap la R110 notata un poza de mai sus bine inteles dupa inlaturarea rezistentei de pe main care are 0 ohm si pune pinul lvds la masa.Am incercat si cu MB211 la care era pusa rezistenta pe care am scoso si cu 211s care nu avea rez pusa si acelasi rez.Acum ma gindesc ca la ecranele de la vestel comanda lvds e pe tcon si e facuta hardware prin simpla montare a rez pe placa fara ea high si  low cu ea pusa chiar am sa verific pe tconul de la displayul spart.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări