Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio Antena Satelor !!

Postări Recomandate

Acum 47 minute, cloudy a spus:

Poate din cauză că Milcov sau Albatros nu au primit prin antenă niveluri de zgomot chinezesc CE ?

Chiar in acest moment, cu un receptor AM vechi de peste 40 de ani, receptionez cel putin 10 programe pe UM si desigur 153 khz pe lungi. Locuiesc la etajul unu, intr-un bloc de 11 etaje, inconjurat de blocuri asemenea din toate directiile si asa cum se construieste acuma, destul de apropiate, deci nu am cele mai favorabile conditii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 108
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sunt unii, mărginiți de propria cunoșterea, care nu vor să priceapă că DSP nu se referă la oscilatorul local comandat digital.
Sigur nu au scris un soft care să filtreze un semnal.
Dar au păreri.

6 minutes ago, Marele Savant said:

Chiar in acest moment, cu un receptor AM vechi de peste 40 de ani, receptionez cel putin 10 programe pe UM si desigur 153 khz pe lungi.

O înregistrare audio cu 2-3 din cele 10 se poate posta ? Acum la ora 22:00.

Editat de cloudy
Link spre comentariu
Acum 40 minute, ionut120v a spus:

Transmisiile digitale pe net sunt acum la moda, viteaza e suficienta pentru transmisii live de calitarea dorita, dar chiar daca nu exista viteza necesara documentul se arhiveaza si poate fi audiat/vizionat ulterior.

Tramsnisiile pe net nu sunt radio-uri sunt transmisii de date, nu se moduleaza nu au purtatoare sunt doar pachete de date cu mesajul respectiv.

tot ce se poate face in analogic se poate si in digital chiar si la frecvente de zeci de ghigahetzi. (nici nu ai cum sa modulezi complicat decat in digital in zilele noastre. Nu ai cum sa faci QAM256 anlogic, Evident ca nu-si mai bate nimeni capul cu unde medii si lungi ca nici nu mai sunt statii multe pe acolo si zgomotul (mai ales in urban e mult rea mare).

Sunt genaratii de circuite noi (chiar azi ma uitam la unul) care au ADC-uri care esantioneaza la viteza de 20Gs/s 12 biti si (poate cel mai important) au nevoie de numai 500mV la intrare. (ai o latime de banda de 18GHz la o viteza de 20Gs/s ca are perechi I/Q)

Nu mai zic ca are si DAC uri de 16 biti 28Gs/s (tot perechi I/Q) - problema e sa procesezi la viteza aia si sa trasporti datele.

https://www.analog.com/en/products/ad9084.html?lid=cggfm1hjnnoq&ADICID=EMAIL_WW_P930903-NL_202407ins01

azi mi-a venit mail de Analog inca nu i-au facut release.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Pe partea de intrare tot depinzi de analogic ca sa-l aduci fara zgomot la amplitudinea ADC-ului. Acum se vorbeste de adc-uri cu FS de ordinul zecilor de mV (nu stiu daca sunt realizabile sau nu) dar stiu sigur ca se depun eforturi in directia aia.

Avand un ADC cu FS mic nu mai ai nevoie de asa multa amplificare. (se apropie antena de ADC tot mai mult.) la transmisie e mult mai simplu in digital.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 31 minute, cloudy a spus:

O înregistrare audio cu 2-3 din cele 10 se poate posta ? Acum la ora 22:00.

Nu, nu am nimic de dovedit, dar oricine doreste este invitatul meu sa se convinga cum merge un Grundig Music Boy 160, sau diverse Sony de buzunar cu CXA!

Link spre comentariu
8 minutes ago, Marele Savant said:

Nu, nu am nimic de dovedit

Eram convins ca posezi receptoare care pot recepționa UL, UM în condiții optime, în oraș, la bloc, la orele 20:00.
Noi, ceilalați, de ce auzim paraziți pe toată banda ?
Nici măcar aspiratorul sau blenderul vecinului nu le recepționezi ?

Editat de cloudy
Link spre comentariu
Acum 10 ore, Spitfire a spus:

Cu placere...dupa cele 5 comentarii, nu pare a fi chiar un aparat rau, insa feriti-va de Altex/Media Galaxy, garantia la ei consta doar in calitatea aparatului si norocul clientului, se fac ca ploua cand vine vorba de garantie!

La ce aparat faceți dumneavoastră referire că nu pare a fi rău ? 

Link spre comentariu

Nu-ti spun ca te superi! vad ca esti din Bucuresti, hai miine seara pe la mine, stau pe linga Plaza Lujerului!

Acum 5 minute, cloudy a spus:

Eram convins ca posezi receptoare care pot recepționa UL, UM în condiții optime, în oraș, la bloc, la orele 20:00.
Noi, ceilalați, de ce auzim paraziți pe toată banda ?

P.S. incercati cu receptoare superheterodina vechi, preferabil cu bobine in FI nu cu filtre!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
Acum 55 minute, Marele Savant a spus:

Chiar in acest moment, cu un receptor AM vechi de peste 40 de ani, receptionez cel putin 10 programe pe UM si desigur 153 khz pe lungi. Locuiesc la etajul unu, intr-un bloc de 11 etaje, inconjurat de blocuri asemenea din toate directiile si asa cum se construieste acuma, destul de apropiate, deci nu am cele mai favorabile conditii.

Dumneavoastră cu acest model, Grundig Music Boy 160 le recepționați ? 

Link spre comentariu

Da, cu Grundigul astazi.

pentru cei care cred ca nu mai sint statii in AM, le recomand binecunoscutul receptor SDR on line din Olanda! Acolo putem asculta si Antena Satelor pe UL. 

http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/

Culmea, este complet digital si foloseste o antena Mini-Whip! Va amintiti ce misto se facea de un anumit coleg cind ne prezenta performantele acestor tipuri de antene?

Link spre comentariu
Acum 29 minute, Marele Savant a spus:

Da, cu Grundigul astazi.

pentru cei care cred ca nu mai sint statii in AM, le recomand binecunoscutul receptor SDR on line din Olanda! Acolo putem asculta si Antena Satelor pe UL. 

http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/

Culmea, este complet digital si foloseste o antena Mini-Whip! Va amintiti ce misto se facea de un anumit coleg cind ne prezenta performantele acestor tipuri de antene?

Recepția la radio este mai bună la baterii, în comparație cu conectarea la rețea ?

Link spre comentariu

Pe baterii se elimină paraziții introduși prin alimentarea din rețea, cred că am scris de cel puțin două ori treaba asta...

Cum s-a discutat de multe ori pe forum, reteaua e foarte ,,poluată,, masiv de paraziti de la sursele in comutație ale multitudinii de aparate electronice și corpuri de iluminat (becoleduri) sau lămpi stradale.

Link spre comentariu
Acum 10 minute, Laurentiu22 a spus:

Recepția la radio este mai bună la baterii, în comparație cu conectarea la rețea ?

Bineinteles, asa cum spune Vali elimini o parte mare din parazitii care vin din retea, ai mai primit acest sfat! atunci cind ne intrebai pe noi ce baterii foloseste RR respectiv!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări