Laurentiu22 Postat Iulie 27, 2024 Partajează Postat Iulie 27, 2024 Bună ziua. Sunt nou pe acest forum și nu știu dacă există vreo categorie unde să pun întrebarea aceasta. Aș dori să vă întreb, ca să recepționezi Radio Antena Satelor în București îți trebuie un aparat radio cu antenă mare ? Am văzut că ar fi disponibil pe frecvența 153 khz în toată țara, dar eu îl recepționez cu 96% bârâituri și restul se aude muzică, dar foarte încet. Pe celelalte frecvențe în khz nu recepționez nimic. Aparatul are antenă de 60 cm. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 27, 2024 Partajează Postat Iulie 27, 2024 Cauza zgomotului e mulțimea de surse în comutație de care suntem înconjurați în case și pe străzi. Încearcă să pui radioul cât mai departe de aparate electronice (tv, receptor digital, modem, lămpi led).Sau dacă sunt în st-by, scoate-le din priză pe cele din apropiere. O antenă exterioară bine degajată ar putea ajuta, dar pe de altă parte ar putea capta și mai mulți paraziți.Mai ales de la iluminatul public.E o situație relativ complicat de prezis și necesită experimentare le fața locului. O soluție în urban ar fi să-l asculți online, pe telefon sau PC: https://www.asculta-radio-live.com/antena-satelor/ Link spre comentariu
Laurentiu22 Postat Iulie 27, 2024 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2024 Acum 3 ore, validae a spus: Cauza zgomotului e mulțimea de surse în comutație de care suntem înconjurați în case și pe străzi. Încearcă să pui radioul cât mai departe de aparate electronice (tv, receptor digital, modem, lămpi led).Sau dacă sunt în st-by, scoate-le din priză pe cele din apropiere. O antenă exterioară bine degajată ar putea ajuta, dar pe de altă parte ar putea capta și mai mulți paraziți.Mai ales de la iluminatul public.E o situație relativ complicat de prezis și necesită experimentare le fața locului. O soluție în urban ar fi să-l asculți online, pe telefon sau PC: https://www.asculta-radio-live.com/antena-satelor/ Ce antenă exterioară îmi recomandați pentru radio ? Antena de la el oricum este destul de mare. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 27, 2024 Partajează Postat Iulie 27, 2024 Despre ce aparat discutăm ? Recepția în benzile medii și lungi se face prin antena internă de ferită la portabile, antena telescopică fiind pentru benzile FM. Ai încercat mai departe de sursele de perturbații radio, cum am arătat mai înainte ? Dacă e alimentat prin rețea, încearcă pe baterii, multe interferențe vin prin alimentare. Link spre comentariu
PINTI Postat Iulie 27, 2024 Partajează Postat Iulie 27, 2024 (editat) Roteste si aparatul in jurul axei proprii, pana optii o auditie buna. Am depanat destule radioreceptoare, mai ales nemtesti, care aveau in dotare un sistem, actionat din exterior, de rotire a barei de ferita aflata in interiorul aparatului. Unghiul de rotatie nu depasea 45 de grade. Se putea face un acord foarte bun in functie de directia emitatorului. Editat Iulie 27, 2024 de PINTI Link spre comentariu
cloudy Postat Iulie 27, 2024 Partajează Postat Iulie 27, 2024 Asta cu rotitul aparatului (barei de ferită) era utilă acum mai mulți ani, când spectrul radio nu era bruiat de tot felul de pocnitori chinezești marcate "CE". Chiar sunt curios cum stau lucrurile prin țările civilizate. Pe acolo se mai pot asculta radiouri in UL, UM, US ? Tot așa bătaie de joc la adresa normelor RF este ca în Ro ? Link spre comentariu
ionut120v Postat Iulie 27, 2024 Partajează Postat Iulie 27, 2024 Acum exista o sumedenie de surse de mare putere, invertoare solare, interesant am reusit sa ascult pe medii in conditii bunicele cu aparatul alimentat din invertor. Pe lungi banda audio e ingusta. Link spre comentariu
PINTI Postat Iulie 27, 2024 Partajează Postat Iulie 27, 2024 Eu am dat un sfat de imbunatatire a receptiei. Rotirea aparatului este si va fi necesara pentru acest spectru de frecventa. Daca sunteti curios cum stau lucrurile prin tarile civilizate, va recomand sa intrebati in acele tari. Stima. Link spre comentariu
Sorin2015 Postat Iulie 27, 2024 Partajează Postat Iulie 27, 2024 Laurentiu, spune ce aparat de radio ai - si vei avea un raspuns exact in cazul acestuia. Daca se mai aude un post peste Antena Satelor inseamna ca radioul tau nu are selectivitate suficienta pe unde lungi (este un post de radio local in Bucuresti, in unde medii, relativ puternic, care se "potriveste " cu zona undelor lungi). Link spre comentariu
validae Postat Iulie 28, 2024 Partajează Postat Iulie 28, 2024 Problema declarată e că se aud ,,bârâituri,, puternice care maschează semnalul util.Deci prinde Antena Satelor dar cu paraziți foarte puternici... Poate ne spune totuși ce radio folosește...că am întrebat de ieri. Link spre comentariu
Laurentiu22 Postat Iulie 28, 2024 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2024 Acum 20 ore, validae a spus: Despre ce aparat discutăm ? Recepția în benzile medii și lungi se face prin antena internă de ferită la portabile, antena telescopică fiind pentru benzile FM. Ai încercat mai departe de sursele de perturbații radio, cum am arătat mai înainte ? Dacă e alimentat prin rețea, încearcă pe baterii, multe interferențe vin prin alimentare. Este un panasonic rf 3500. Îl țin mereu conectat la priză. Nu folosesc baterii la el. Link spre comentariu
Laurentiu22 Postat Iulie 28, 2024 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2024 (editat) Acum 18 ore, Sorin2015 a spus: Laurentiu, spune ce aparat de radio ai - si vei avea un raspuns exact in cazul acestuia. Daca se mai aude un post peste Antena Satelor inseamna ca radioul tau nu are selectivitate suficienta pe unde lungi (este un post de radio local in Bucuresti, in unde medii, relativ puternic, care se "potriveste " cu zona undelor lungi). Nu se mai aude niciun post peste Radio Antena Satelor. Doar că, se recepționează prost la mine. Se aude foarte încet, 95% bâzâituri și 5% sunet. Și l-am pus aproape de geam. Oare trebuie să iau alt radio ? Pe lângă acest lucru, până și pe banda MW, la frecvența 855 Mhz, la Radio Romania Actualitati, în București s-a auzit puțin bruiat. Nu la fel ca și Antena Satelor. Editat Iulie 28, 2024 de Laurentiu22 Link spre comentariu
validae Postat Iulie 28, 2024 Partajează Postat Iulie 28, 2024 Încercându-l și pe baterii, ai avea ocazia să elimini posibilitatea captării de paraziți prin alimentare.Nu am spus că trebuie să-l și folosești astfel, dacă nu dorești. S-a explicat detaliat cam tot ce puteai face până acum. Ai încercat ceva din ce s-a scris aici ? Între noi fie vorba, nu cred că mai ascultă multă lume în benzile UM și UL acum, când calitatea recepției FM e net superioară.Doar în locuri mai izolate din provincie, unde posturile FM urbane nu pot fi recepționate, mai ascultă cineva acele benzi. În oraș e aproape imposibilă recepția în UM, eu locuiesc în provincie și am exact aceeași problemă, nu pot asculta nimic clar în UM sau UL din cauza paraziților EMI produși de multiplele surse din jur și interiorul locuinței.De aceea s-au și construit radiourile digitale și recepția online.... Link spre comentariu
Laurentiu22 Postat Iulie 28, 2024 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2024 (editat) Voi încerca și varianta pe baterii. Dar oare ce baterii îmi trebuie pentru acel model de radio ? Și de asemenea, unde îmi recomandați cel mai bine să pun acel radio ca să nu mai fie bruiat semnalul ? Editat Iulie 28, 2024 de Laurentiu22 Link spre comentariu
validae Postat Iulie 28, 2024 Partajează Postat Iulie 28, 2024 Departe de orice are sursă în comutație. Adică tv, receptor digital, PC, laptop, telefon mobil, becuri led.... Cam imposibil în casă, nu ? Probabil în centrul unui teren de fotbal ai avea o șansă... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum