Simion Irinel Postat Iulie 25 Partajează Postat Iulie 25 Va salut domnilor colegi,mia dat cineva acest fier de calcat care vroia sa-l arunce la gunoi acest fier de calcat adus din afara,(bine ca nu a apucat sa-l bage in priza ca se ardea instantaneu)eu m-am gandit sa-i bag 4 diode 1n4007 puse in paralel in stecher si astfel voi obtine 90vcc si asa il voi putea folosi,dstra ce parere aveti?astept sugestii,va multumesc anticipat. Link spre comentariu
Craciun Postat Iulie 25 Partajează Postat Iulie 25 (editat) Salut, Cum obtii tu din 230V cu 4 diode puse in paralel pe stecher 90 V? Pe o dioda cade 0,7V si pe 4 in paralel la fel. BR/Daniel Editat Iulie 25 de Craciun Link spre comentariu
Simion Irinel Postat Iulie 25 Autor Partajează Postat Iulie 25 Am facut deja experimentul si am obtinut 100Vcc. Chiar acum, Simion Irinel a spus: Am facut deja experimentul si am obtinut 100Vcc. Ma gandesc daca pe viitor va rezista diodele sa nu intre in scurt ca atunci se arde instantaneu fierul de calcat. Link spre comentariu
Craciun Postat Iulie 25 Partajează Postat Iulie 25 (editat) Salut, Poate le-ai pus inseriate pe stecher , nu in paralel. Adica 4 diode conectate in paralel si puse inseriat pe stecher cu rezistenta fierului. Editat Iulie 25 de Craciun Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iulie 25 Partajează Postat Iulie 25 Nu-i bine cu diode serie, mai corect ar fi un autotransformator. Link spre comentariu
Simion Irinel Postat Iulie 25 Autor Partajează Postat Iulie 25 Acum 24 minute, Simion Irinel a spus: Va salut domnilor colegi,mia dat cineva acest fier de calcat care vroia sa-l arunce la gunoi acest fier de calcat adus din afara,(bine ca nu a apucat sa-l bage in priza ca se ardea instantaneu)eu m-am gandit sa-i bag 4 diode 1n4007 puse in paralel in stecher si astfel voi obtine 90vcc si asa il voi putea folosi,dstra ce parere aveti?astept sugestii,va multumesc anticipat. Am spus deja aici ca le am pus in paralel. Link spre comentariu
cristi7521 Postat Iulie 25 Partajează Postat Iulie 25 Simularea zice ca puterea disipata este de 1260W pentru cazul cu dioda in serie. Am folosit rezistenta de 20 ohmi. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 25 Partajează Postat Iulie 25 (editat) termina cu prostiile , amice ... daca pui 4 diode in paralel si le bagi in priza nu faci decit sa faci o redresare monoalternanta si vei obtine un curent pulsatoriu doar cu o singura alternanta pozitiva , cu valoarea maxima de 230 minus 0,6v , adica 229,4v ... daca incerci masurarea cu un aparat de masura care nu stie true rms , atunci masuratoarea indicata va fi complet eronata ... nu alimenta aparatul prin aceasta asa zis rezolvare ca face poc ... practic , tu trebuie sa scapi de un surplus de 230-120 egal 110volti alternativ , astfel incit la bornele fierului de calcat sa ajunga o tensiune ALTERNATIVA in jur de 120v ... in alta ordine de idei ... curentul necesar functionarii corecte este de 700/120 egal 5,83a , iar tu ii asiguri cu 4diode 1n4007 in paralel maxim maximorum 4a , care sint vizibil insuficienti ... sfatul meu sincer ... RENUNTA LA IDEE ! Editat Iulie 25 de misuraelectronic Link spre comentariu
Simion Irinel Postat Iulie 25 Autor Partajează Postat Iulie 25 Am bagat fierul in priza si se incinge instantaneu,nu stiu de ce ca in el intra doar 100vcc. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 25 Partajează Postat Iulie 25 (editat) ... se va arde ff rapid fierul tau de calcat ! el are nevoie de maaaaxim 5,83a si 120v ca sa mearga in conditii normale si tu ii bagi pe git in secunda asta 11,15a si 229,4v redresat monoalternanta ... realizezi treaba asta ? ai grija sa ai un extinctor la indemina !!! ... Editat Iulie 25 de misuraelectronic Link spre comentariu
cristi7521 Postat Iulie 25 Partajează Postat Iulie 25 Acum 10 minute, Simion Irinel a spus: Am bagat fierul in priza si se incinge instantaneu,nu stiu de ce ca in el intra doar 100vcc. Asa cum am spus mai sus, am simulat in LtSpice, tensiunea medie este 102V, tensiunea RMS 158.6V si puterea disipata 1258W pentru o tensiune alternativa 228V rms, sarcina de 20 ohmi conectata in serie cu o dioda. Link spre comentariu
Simion Irinel Postat Iulie 25 Autor Partajează Postat Iulie 25 Mentionez ca masurarea tensiunii am facuto cu un multimetru DT-830B. Alta solutie ar fii in afara de autotransformator?nu de altceva dar nu am asa ceva in stocul meu de componente electronice. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 25 Partajează Postat Iulie 25 Acum 6 minute, Simion Irinel a spus: Mentionez ca masurarea tensiunii am facuto cu un multimetru DT-830B. Alta solutie ar fii in afara de autotransformator? 1-- dt830 este o mizerie de multimetru , a carui valoare mai demult era in jur de 10...15 ron --- acum nu stiu cit mai este --- ... 2-- solutia este un trafo coboritor de la 230v la 120v de minim 700w , dar costa ceva banuti ... Link spre comentariu
Simion Irinel Postat Iulie 25 Autor Partajează Postat Iulie 25 Acum 3 minute, misuraelectronic a spus: 1-- dt830 este o mizerie de multimetru , a carui valoare mai demult era in jur de 10...15 ron --- acum nu stiu cit mai este --- ... 2-- solutia este un trafo coboritor de la 230v la 120v de minim 700w , dar costa ceva banuti ... Pai nu se merita sa dau 100 si ceva de lei s-au cat o fi pe un transformator atat timp cat fierul l-am primit gratis,nu ma chinuiam atat de mult dar este un fier micut si dragut si arata ca nou,daca nu,renunt si gata. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 25 Partajează Postat Iulie 25 micut si dragut zici ? 1-- oricum la700w este pistol cu apa , sa stii ... un fier serios are minim 2000w ... 2-- caseaza-l si termini astfel bilciul ! recuperezi rezistenta aia in jur de 20,571ohm / 700 w , cablul de alimentare , suruburi , termostat , releu si ce ti se mai pare interesant din ce este in burta lui si la revedere pa ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum