lucian_ava Postat Iulie 24 Partajează Postat Iulie 24 Salut! Am nevoie de ajutorul vostru pentru a identifica componenta smd BG 1924. Este in scurt si siguranta dusa. Banuiesc ca este ceva protectie, dar nu stiu cu ce sa inlocuiesc. Si eventual de unde cumpar. Multumesc! Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 24 Partajează Postat Iulie 24 (editat) SMBJ13CA ...este o dioda supresoare sau transil ... poate fi si SMCJ13CA ,totul depinzind de dimensiunile dreptunghiului negru ... seria SMB are 600w in impuls , in timp ce seria SMC are 1500w in impuls ... Editat Iulie 24 de misuraelectronic Link spre comentariu
lucian_ava Postat Iulie 24 Autor Partajează Postat Iulie 24 Multumesc. Am scos-o si acum functioneaza. Acum sa vad de unde gasesc siguranta si dioda. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 24 Partajează Postat Iulie 24 sigur ca functioneaza montajul fara dioda supresoare , insa montajul nu mai este protejat delok la supratensiuni accidentale ... in caz ca nu montezi delok o dioda supresoare noua la loc , apai in caz de supratensiuni accidentale pagubele vor fi mult mai mari si o sa scoti din buzunar mult mai multi bani ... sfatul meu sincer este sa nu te joci si sa nu lasi asa montajul , adica neprotejat ... Link spre comentariu
validae Postat Iulie 24 Partajează Postat Iulie 24 Faptul că dioda supresoare nu trebuie să lipsească o dovedește și faptul că a crăpat făcându-și datoria... Fără ea, acum căutai altă placă.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum