Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lampa led pentru cresterea plantelor

Postări Recomandate

Buna ziua am o lampa led pentru cresterea plantelor in apartament modelul Pret a Pouser Lilo, pe care nu stiu cum sa o alimentez pentru a o folosi ca tare. Alimentarea cu 5 V direct pe conexiunea ledurilor face ca acestea  sa lumineze, toate. Problema este acel alimentator original care este mai mult decat un simplu alimentator. Am trimis e-mail la producator si mi-a spus sa-i trimit poza cu alimentatorul defect. Alimentator pe care nu il am bineinteles. Alimentatorul original la ei costa  cat nu face! Pana la urma am gasit acest site care prezinta pachetul complect. Asa arata originalul. Cum ar trebui sa identific si sa aplic acele tensiuni care apar pe carcasa adaptorului. Precizez ca lampa are  si ceva comenzi, butoane pentru programare intensitatea iluminarii ledurilor, programare ciclu zi/noapte, durata.

AdaptorLiloSmartOriginal.PNG

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dxxx

3

• Andrei24

3

• Ovidanie

1

Top autori în acest subiect

Alta data sa cumperi ceva pe care il intelegi...

Minuni in reclama sunt toate... pe tine insa te intereseaza date tehnice seci gen spectru emis, eficienta, power-factor, putere.

Programarile alea sunt oricum inutile...

Noi nu prea avem ce sa intelegem din pozele puse la respectiva rezolutie - trebuie sa cauti codurile integratelor, sa gasesti DS si poate atunci te lamuresti...

Din ce vad eu incriptionat pe silkscreen tensiunea nu este 5V ci 12V si 1,5A - fara specificatie suplimentara, de unde deduc ca ar fi sub tensiune constanta. Probabil drivere sunt pe PCB.

Oricum ca impresie - pare a fi un montaj de duzina cu performante foarte reduse, ceva bun ar avea alimentare adevarata si radiator semnificativ... plus ca nu ar avea "programare".

Link spre comentariu

În poza, alimentatorul pare a fi un încarcator rapid, observ că sunt specificate mai multe tensiuni și curenti de ieșire. Încearcă cu alimentatorul telefonului tău, caută și un cablu corespunzător.

Cat despre lămpile astea pentru creșterea plantelor in apartament, vezi că sunt forumuri unde se discută despre așa ceva, sunt o grămadă de botaniști amatori care, fac micro-producție în apartamente.

Link spre comentariu
Postat (editat)

Am incercat bineinteles cu toate incarcatoarele din casa. si normale si fast cu branduri diferite, degeaba. Acel incarcator este clar cel care face diferenta. Intreb cum pot identifica acele tensiuni pentru a pune in functiune lampa. Este evident ca nu am speranta ca cineva de pe aici sa aiba fix aceasta lampa! Totusi din acel mini usb nu pot sa iasa mai multe fire decat incap fizic in el! 

PieseModulo1.jpg

Editat de Andrei24
Link spre comentariu

Tu presupui lucruri care par in mod evident gresite.

Inscriptionarea de pe PCB spune tensiune/curent/putere ceea ce implica alimentare in tensiune constanta cu specificatia 12V/1,5A.

Daca folosesti o sursa externa si introduci tensiunea de 12V pe cei doi pini +/- ai USBului atunci fie merge / fie poti trage concluzia ca ceva pe PCB este defect.

Simplu si clar.

Nici nu mai conteaza alte detalii de pe PCB.

Oricum daca faci conexiunea sa incerci orice combinatii pe comutatoarele de control...

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări