Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centrala Ariston

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am pus 10k s-a incins si s-a ars, am pus 100k se incinde in 3-4 min, am pus 1M nu se incalzeste, acum sa vad daca si functioneaza inca nu am probat 1M pe centrala, cred ca poimaine pt. ca e plecat clientul

doar am alimentat placa in atelier

Link spre comentariu

rezistenta respectiva are niste bare colorate (codul culorilor) si in functie de ultima culoare care nu e clar daca e portocaliu sau galben poate fi 10K sau 100K

Descrie ce culori erau pe cea originala (daca mai e vizibil) sau daca ai o placa buna unde e vizibil

cum a zis @validae trebuie o schema sa ne dam cu parearea de ce se putea arde (nimic nu e intamplator in electronica) 

Faptul ca resistenta aia e in format MELF (adica cilindrica) sugereaza ca ar fi ceva de putere mai mare decat 0.5W (sincer sunt surprins ca e e MELF ca erau solutii multiple mai la indemana dar probabil ca nu stim noi ceva) - o schema ar fi buna.

Ce nu merge la centrala cand e arsa sau intrerupta?

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Eu as schimba pentru inceput condensatorul ala albastru de 1nF care e in serie cu rezistenta respectiva. As paria ca e in scurt........

Rezistenta este de 10 K.

Fără titlu.jpg

Editat de YO9IBC
Link spre comentariu
Postat (editat)

R34 are valoare de 10K 

C11 are valoarea de 1nF care trebuie verificat

Dioda D8 trebuie verificata pentru ca eu am gasit-o străpunsa 

R130 trebuie verificat iar valoarea bobinei este în jur de 370 ohmi.

Editat de Alin P
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări