iuliantv Postat Iulie 20, 2024 Partajează Postat Iulie 20, 2024 (editat) Salutare,pinionul de pe motor e cel din foto,cu cotele din foto,distanta dintre varfurile pinilor e cca 8mm, rog daca ma poate ajuta cineva cu identificarea unui lant ,mai precis pasul lantului? am schimbat motorul de 24v 250v cu unul de 12v 500w ,a carui pinion e cel din foto,cel de 24v are un pas mai marunt si lantul nu calca ok,plus ca e si prea scurt pentru noul motor,un lant de bicicleta clasica nu merge pe noul sau vechiul pinion pinionul vechi nu poate fi montat pe noul motor,asa ca sant nevoit sa.mi cumpar un lant,si un pinion roata spate pentru pinionul noului motor T8F ar fi un cod de identificare,si am gasit si un magazin ce vinde acest lant sub acest cod,dupa cate am gasit pe google majoritatea se vand sub codul de pas,pas 420 de exemplu, .cei 8mm masurati de mine sant distanta dintre varfurile dintilor pinion alaturati mai jos alte cote gasite,dar pinionul meu e in cotele celui de sus oare pasul lui sa fie T8F ? Va multumesc Editat Iulie 20, 2024 de iuliantv Link spre comentariu
roadrunner Postat Iulie 20, 2024 Partajează Postat Iulie 20, 2024 (editat) vezi aici Atentie sunt in inch (tzoli) 420 are pas de 1/2 inch, ce notata cu T e numarul de dinti de pe pinion (tooth) grosimea pinionului e importanta ca-ti da latimea lantului (between inner plates) adica numarul ala 410,420 etc. RR Editat Iulie 20, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
iuliantv Postat Iulie 21, 2024 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2024 Acum 12 ore, roadrunner a spus: vezi aici Atentie sunt in inch (tzoli) 420 are pas de 1/2 inch, ce notata cu T e numarul de dinti de pe pinion (tooth) grosimea pinionului e importanta ca-ti da latimea lantului (between inner plates) adica numarul ala 410,420 etc. RR ok Multumesc Link spre comentariu
iuliantv Postat Iulie 21, 2024 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2024 (editat) dupa cate am inteles eu pasul meu e T8F Postez o poza cu diferiti pasi https://www.aliexpress.com/item/1005003535795549.html pas lant.webp Editat Iulie 21, 2024 de iuliantv Link spre comentariu
roadrunner Postat Iulie 22, 2024 Partajează Postat Iulie 22, 2024 (editat) scriu din nou (citeste cu atentie ce am scris ca asta nu e TikTok) ala notat cu litera "T" nu e pasul ci numarul de dinti de pe pinion (8 dinti) 8T=8 Tooth. Pasul la seria 4xx este de 1/2 inch 12.7mm (in figura care e in engleza pas= pitch) Daca vrei sa masori pasul pinionului pune-l pe hartie si incearca sa desenezi doua cercuri de diametrul rolelor tangente intre dintii pinionului, dupa care masori distanta intre centre. (ca in gigura de mai jos) RR Editat Iulie 22, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum