mala Postat Iulie 20 Partajează Postat Iulie 20 Ziua bună tuturor, săptămâna următoare intenționez să îmi fac o baie la casa de la țară și vreau să montez țevile de scurgere apoi să torn placa de beton. Vasul de toaletă va fi unul cu evacuare verticală de la Mondial. Întrebarea mea este, la ce distanță față de peretele flisat trebuie să fie țeava de scurgere, în așa fel încât vasul de toaletă să se încadreze lejer iar montarea bazinului la semiînălțime să nu afecteze așezatul pe vasul de toaletă? Dacă ieșirea vasului de toaletă are 102 mm, ce diametru va avea țeava din pardoseală și câți centimetri va trebui să aibă deasupra plăcii turnate și cu gresia pusă? Ce altceva esențial ar trebui să știu căci după ce torn placa nu mai e nimic de făcut. Link spre comentariu
draku Postat Iulie 20 Partajează Postat Iulie 20 Ar trebui sa decizi dinainte ce obiecte o sa folosesti (wc, capac, rezervor, racord scurgere etc) pentru ca in functie de ele sa pozitionezi racordul de scurgere in podea. Exista racorduri speciale pentru asa ceva, ca de ex: https://www.laguna.ro/baie/accesorii-baie/sifoane-racorduri-si-ventile/conector-scurgere-verticala-ideal-standard-50-110-mm-pentru-vas-wc-pe-pardoseala-idst002767.html Ca regula generala, lasa tolerante/distante mai mari, pe principiul: din mai mare faci mai mic, invers e greu... Adica sa poti ajusta pozitia obiectelor la montaj, in caz de nevoie, in jurul vasului de wc (care este fix). Daca sunt inghesuite din start, nu mai poti ajusta prea multe.... Parerea mea, care este.... Cel mai bine ar fi sa vorbesti cu un instalator priceput, dar nu e usor de gasit... PS Exista forumuri mai apropiate de subiect, unde ai putea gasi raspunsuri mai potrivite... Cum ar fi: https://forum.misiuneacasa.ro/ Link spre comentariu
mala Postat Iulie 20 Autor Partajează Postat Iulie 20 Eu sunt convins că pe Elforum voi găsi răspunsuri foarte bune. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum