Kinetix Postat Iulie 29 Autor Partajează Postat Iulie 29 (editat) Prieteni, vă mulțumesc tuturor pentru aportul adus la discuție. Apreciez interesul și dorința de a ajuta a fiecăruia. Nu pot scoate bateriile la fiecare două zile ca să le pun în paralel pentru încărcare. Una din ele cântărește 7kg și ar trebui să le urc câteva etaje. Comutatorul ar rezolva elegant și comod acest deranj. Soluția cu integratul LTC este cea profesională, dar realizarea schemei mă depășește. Dacă aș găsi un modul asamblat la un preț decent, probabil aș monta unul. Am văzut că acei comutatori cu came suportă curenți de 20A sau mai mult. Însă mi-ar trebui unul cu 3 poziții și 6 etaje (came), iar configurația asta nu prea se găsește. Cele mai multe au 3-4came... Voi mai căuta. După realizarea cablării, voi măsura rezistența pe fiecare ramură și diferența de potențial dintre bateriile descărcate, pentru a calcula rezistorii necesari. Mulțumesc tuturor! Editat Iulie 29 de Kinetix Adăugare informații Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Iulie 29 Partajează Postat Iulie 29 (editat) Acum 1 oră, Kinetix a spus: pentru a calcula rezistorii necesari. Nu monta asa ceva decat pentru limitarile la incarcare . Editat Iulie 29 de antonvasileeee Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 29 Partajează Postat Iulie 29 Ori faci balansorul cu integratul ala ori nu mai faci nimic altceva pt ca vei face degeaba. Link spre comentariu
Elservius Postat Iulie 29 Partajează Postat Iulie 29 După părerea mea d-nul sesebe are perfectă dreptate și știe foarte bine ce spune; practica își spune cuvântul. Dacă nu faceți balansorul respectiv, atunci căutați și cumpărați unul din comerț. Totuși are multă importanță un balansor activ pe încărcare, de la 2 baterii în sus, chiar dacă sunt cu Pb. Contează chiar și numai la 2 baterii cu Pb. Dacă nu, măcar permutațile între ele din când în când fiindcă, credeți-mă, chiar contează și are efect. Dar cea mai bună soluție este tot un balansor activ. Părerea mea. Link spre comentariu
Dxxx Postat Iulie 31 Partajează Postat Iulie 31 Parca nu vorbim aceeasi limba: daca le pune in paralel obtine cea mai buna balansare posibila, pentru ca pe tot parcursul incarcarii si fara nici o pierdere, bateriile vor avea EXACT aceeasi tensiune (... ca doar sunt in paralel). Vedeti ca OP nu a cerut vreo varianta alternativa ci a cerut idei asupra realizarii a ce a propus el. Normal ca balansarea activa va fi mai mica, mai usor de cablat, mai moderna - dar nu despre asta discutam. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum