Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursă alimentare TP.S506.PB819

Tripon Florin

Postări Recomandate

Aș vrea să mă ajute cineva cu valorile condensatorilor de la această sursă. Mi-a fost schimbat un condensator dar mi sa pus de o alta valoare și după un timp sa umflat. Această sursă este de la un  TV Vortex .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tripon Florin

4

• antonvasileeee

4

• Tavi

2

• misuraelectronic

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dacă aveți o imagine cu sursa, este vorba de condensatorul de deasupra celor 3 diode. Condensatorul care sa dus a fost înlocuit cu unul de  220 de microfarazi la 35 V.

Editat de Tripon Florin
Link spre comentariu
Acum 4 minute, antonvasileeee a spus:

330-470uF/40V

pune  direct  la  50v sau chiar  la  63v mai  bine , pt  ca  de  40v  sansele  de  a  gasi   asa  ceva  pe  la  noi  sint  aproape  de  zero  ... de aceea  s-a  si  umflat  cel  proaspat  schimbat , pt  ca  tensiunea  reala  pe  condensatoar  este  un  pik  peste  35v ... atentie  si  la  firma producatoare ...minim  minimorum  de  la  Samwha  in  sus  ...

Link spre comentariu

Unde se vede ca "deasupra" este o notiune relativa, poate fi si "la stanga", desi dupa inscriptionarea PCB este defapt "sub".

Dar asta este chestie lexicala, noi suntem electronisti.

Link spre comentariu

din  ce  se  vede  in  poza  de  la  dl Tavi ,  originalul  este  101% low esr ... deci , acolo  pui  musai  si  neaparat  un  condensator  mai  mare  sau  egal  cu 100uF/ 63V low-esr  la 105 grade  Celsius  MBR ... adica  Samwha , Yageo , Rubycon ,  Epcos , Nichicon , Nippon Chemicon  ,  Panasonic ...

Link spre comentariu

100uF/63 nu este pe bara de 12V.

Posibil sa fi interpretat gresit geografia placii.

Editat de antonvasileeee
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări