spinach Postat Iulie 25, 2024 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2024 Contorul are pe display un telefon [pictograma] ; actual , pilpie in continu ; 1/1 s pentru afisare/stingere . In instructiuni spune ca are legatura cu comunicatia externa . Nu se precizeaza starea care o indica acesta pilpiire pictograma . Ma intreb asa: pentru cine a fost pusa pictograma , cine ar trebui sa se uite la ea ? Sau poate exista precizari despre pictograma care eu nu le stiu . Ce parere aveti in acesta privinta ? Link spre comentariu
PINTI Postat Iulie 25, 2024 Partajează Postat Iulie 25, 2024 (editat) In momentul cand apare pictograma acelui telefon, aveti afisat si numarul de telefon la care trebuie sa sunati. Editat Iulie 25, 2024 de PINTI Link spre comentariu
roadrunner Postat Iulie 25, 2024 Partajează Postat Iulie 25, 2024 (editat) speculez aici: de obicei indica daca contorul comunica cu exteriorul (radio) dar ce insemana exact stiu numai fabricantul/instalatorul. Starea palpaie sta aprins sau stins ar trebui sa fie descrisa in manual dar e posibil ca cei cei intaleaza contorul sa aiba access la alt manual decat utilizatorul (adica dvs) Sunt unele modele care comunica cu reteaua de telefonie (de unde si simbolul) altele care comunica local prin radio pe distanta scurta ca sa poate fi citite de la cativa metrii (din strada sau dintr-un vehicul) depinde de tip. dupa ce ascis @PINTI are mai mult sens ce a scris el. Intrebati firma de utilitati la care aveti abonament ca ei sunt cei mai in masura sa va lamureasca. RR Editat Iulie 25, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
PINTI Postat Iulie 25, 2024 Partajează Postat Iulie 25, 2024 Ideia este ca primesc mesaj, pe mail, luna de luna, sa trimit indexul in perioada de....... La cateva luni, nu mai vrea sa i-mi accepte indexul transmis, motivand faptul ca a fost deja citit. Poate acceseaza ei contoarele...poate le citeste cineva... D-zeu cu p..a lui cea lunga sa ii inteleaga. Link spre comentariu
cloudy Postat Iulie 25, 2024 Partajează Postat Iulie 25, 2024 Din câte știu, datele se transmit prin linia de alimentare 230V (PLC) pâna la PT-ul de zonă. Iar de acolo prin radio sau fibra spre serverul central. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 25, 2024 Partajează Postat Iulie 25, 2024 Există anumite luni în care ei își trimit în teren operatorii lor, ca să citească personal contoarele, apoi se face ,,regularizarea,, adică se emite o factură pentru diferența dintre indexul citit și estimarea de consum din contract, în caz că tu nu ai trimis citirea lunar.Dacă tu ai consumat mai mult decât estimatul din contract, plătești o sumă pozitivă la regularizare.Dacă ai avut un estimat oarecare și nu ai trimis citirea dar ai consumat mai puțin decât estimarea, suma regularizării e negativă, adică ei au trimis facturi mai mari decât consumul tău real.Dacă ai trimis regulat citirea corect, regularizarea e zero. Dacă ai plătit în plus, poți lăsa suma aia la ei și va fi folosită la plata următoarei luni, ori poți să o ceri înapoi... Link spre comentariu
roadrunner Postat Iulie 25, 2024 Partajează Postat Iulie 25, 2024 Acum 36 minute, cloudy a spus: Din câte știu, datele se transmit prin linia de alimentare 230V (PLC) pâna la PT-ul de zonă. Iar de acolo prin radio sau fibra spre serverul central. sunt diverse solutii de transmitere a datelor. PLC, Radio ISM, Celular LTEm NbIoT ...si metoda foarte automatizata unde clientul citeste singur si suna la firma de utilitati. (ca si el e "smart" nu?) RR Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 25, 2024 Partajează Postat Iulie 25, 2024 Contoarele italienesti CERT3 au pictograma cu telefonul dar trimit datele prin BPL, in Banat au implementat mantocaria aia si chiar functioneaza. Link spre comentariu
spinach Postat Iulie 25, 2024 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2024 Pe afisaj , nu este un numar de telefon , cel putin momentan. Este posibil , ca acesta pilpiire a pictogramei , sa arate cererea contorului de a fi introdus in sistem de telecitire ? Si daca da , nu cumva consuma mai mult pina se ajunge la normal ? Link spre comentariu
roadrunner Postat Iulie 25, 2024 Partajează Postat Iulie 25, 2024 de ce nu-i suni la numarul respectiv? crezi ca stie cineva de pe forum mai bine ca aia? RR Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iulie 25, 2024 Partajează Postat Iulie 25, 2024 Acum 7 minute, Ion_Bumbu a spus: trimit datele prin BPL Sunt curios cati stiu ce inseamna BPL. Spre rusinea mea, eu nu stiu si Gogu nu m-a ajutat: Link spre comentariu
roadrunner Postat Iulie 25, 2024 Partajează Postat Iulie 25, 2024 (editat) Acum 14 minute, dumitrumy a spus: Sunt curios cati stiu ce inseamna BPL. Spre rusinea mea, eu nu stiu si Gogu nu m-a ajutat: cauta si "mantocaria" daca tot esti acolo sa nu faci doua drumuri... BPL - Banat Power Line RR Editat Iulie 25, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 25, 2024 Partajează Postat Iulie 25, 2024 https://en.wikipedia.org/wiki/Broadband_over_power_lines Link spre comentariu
roadrunner Postat Iulie 25, 2024 Partajează Postat Iulie 25, 2024 (editat) Acum 21 minute, roadrunner a spus: BPL - Banat Power Line 66.66% am fost corect. Totdeauna m-am intrebat cum e ok cu EMC (Elctomagnetic compatibility) la PLC (power line comunication) ca eu ca proiectant trebuie sa respect niste reguli la tot ce proiectez (FCC, EN) si la PLC se inchid ochii, pentru unii muma pentru altii ciuma. RR Editat Iulie 25, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
merck Postat Iulie 25, 2024 Partajează Postat Iulie 25, 2024 Gata, stie si Gemini de acum: Other Meanings of PLC You're absolutely right. While PLC most commonly stands for Programmable Logic Controller in the context of industrial automation, there are other acronyms that use the same letters. Here are a few examples: Public Limited Company: A type of corporation where shares can be bought and sold by the public. Power Line Communication: A technology for transmitting data over power lines. Primary Lymphoid Cluster: A cluster of immune cells involved in B cell development. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum