Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre contoare electrice tip smart

Postări Recomandate

• Răspunsuri 217
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

3 minutes ago, Stefan said:

chiar așa de puțin prețios a ajuns timpul dvs. să intrați în jocurile lui

Cine te recomandă să faci astfel de aprecieri ?
Cum ai stabilit tu că eu mă "joc" ?

Link spre comentariu
Acum 55 minute, Stefan a spus:

chiar așa de puțin prețios a ajuns timpul dvs. să intrați în jocurile lui

Am pus ceva la taiat pe CNC si dureaza ...

Intrebarea nu e chiar idioata, ca si eu mi-am pus-o cu multi ani in urma. Cei care au studii de electronica (sau fizica) inteleg mai usor dar pentru cei cu background in calculatoare/programare nu e asa usor.

RR 

Link spre comentariu
20 minutes ago, Stefan said:

Dar pe tine cine te recomandă să respiri? Dar să duci un subiect în derizoriu cine te recomandă?

Răspunzi la o întrebare (jignindu-mă anterior) tot printr-o întrebare ?
Ce am dus în derizoriu ? Faptul că se tot înmulțește pe aici U x U sau  U x I ?
A pomenit @roadrunner de cerc !
Restul, nu toți, am impresia că ați priceput NIMIC din esența problemei. Si a definiției.
Dar nu este ăsta
cel mai grav lucru pe planeta.
Oricum @Stefan, puteai să-ți exprimi ideile fără să mă jignești !
Nu contează că ai priceput sau nu explicația lucrurilor discutate.

Editat de cloudy
Link spre comentariu
Citat

Cadranul e locul unde se incadreaza  faza instantanee a acelor semnale sinusoidale (nu de defazaj) - Valoarea instantanee a unei sinusoide isi schimba semnul in functie de faza.

Primul cadran e cand faza (semnalului instantaneu) e intre zero si Pi/2, cadranul doi e de la Pi/2 la Pi sit tot asa.

aici ma refeream la reprezentarea polara a unui semnal sinusoidal, am crezut ca e evident (greseala mea)

RR

Link spre comentariu

O explicatie babeasca: sa poata inmulti doi operanzi indiferent de semn in primul rand trebuie sa accepte la intrare operanzi recte tensiuni cu cele doua semne.(simplist vorbind, caci se poate adauga un offset la referinta).

Din motive de comoditate asa sunt facute, ca niste aplificatoare operationale cu alimentare diferentiala, prin urmare aceepta la intrare tensiuni pozitive si negative.

Aceste multiplicatoare au banda DC la cativa MHz.

Tabela de adevar este urmatorea:

I1+ I2+ out+ cadranul 1

I1+I2- out - Cadranul 2

I1- I2-  out + cadranul 3

I1- I2+ out - cadranul 4

Pentru modelele care accepta tensiuni de intrare rail to rail produsul va fi divizat cu o constanta pentru ca iesirea sa nu se satureze: de exemplu la AD633 out=I1xI2/10

Este ceva similar cu operarea triacurilor in 4 cadrane.

Gate + force+ cadranul 1

Gate+ force- Cadranul 2

Gate- Force- cadranul 3

Gate- force + cadranul 4

Pentru @roadrunner cand pomeneam de prefiltrare ma refeream la trece jos usoara cu banda 10KHz sau chiar 20KHz 1 pol, pentru a rejecta radiofrecventa si purtatoarele SMPS nicidecum la o filtrare heavy care sa modifice forma si faza curentului,

Voiam sa spun ca multipicatoarele astea analogice cu banda de MHz, merg fara absolut nici o filtrare.

(ma rog intentionata, adica sa pun pe PCB un mic condensator si o rezistenta)

triac1.png

Editat de ionut120v
Link spre comentariu
Acum 18 minute, ionut120v a spus:

cand pomeneam de prefiltrare ma refeream la trece jos usoara cu banda 10KHz sau chiar 20KHz 1 pol, pentru a rejecta radiofrecventa si purtatoarele SMPS nicidecum la o filtrare heavy care sa modifice forma si faza curentului,

Voiam sa spun ca multipicatoarele astea analogice cu banda de MHz, merg fara absolut nici o filtrare.

(ma rog intentionata, adica sa pun pe PCB un mic condensator si o rezistenta)

am inteles. SI varianta aia digitala are un anti alias filtru pe cele 6 canale la ADC. (RC nimic sofisticat)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
19 minutes ago, Stefan said:

Lasă că îți trece până la următoarea miștocăreală.

Nu este domnule nici o miștocăreală !
Poate mă exprim mai vulgar.
Consider că atunci cănd cineva exprimă o părere (mai ales tehnică) trebuie să și o explice.
Așa este util după mintea mea.

Editat de cloudy
Link spre comentariu

Păi și ne explici totuși cum a ajuns expresia consacrată ,,multiplicator în patru cadrane,, o ,,cocofoanie românească,, pentru tine ?

Știind programare, vrei să credem că tu chiar nu ai chiar nicio noțiune de engleză, sau doar intervii ca să îți bați joc de niște discuții serioase ?

Vulgaritatea merge și ea în anumite cazuri, între cercuri de prieteni sau colegi apropiați, dar să o folosești pe un forum unde nici nu știi cu cine stai de vorbă e cam deplasat.

Quadrant:

(technical)

each of four quarters of a circle.

Link spre comentariu

Hadeti s-o lasam aici ca nu si-a batut nimeni joc de nimeni, eu am incercat sa explic (prost ce-i drept) nu mi-e clar daca intrebarea era pe bune, dar nici nu conteaza, poate citeste un incepator si se dumireste de niste chestii (nu poti sa stii)

In rest "water under the bridge" e loc pentru toata lumea. (si intre timp a terminat de taiat si CNC-ul)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Sa revenim la contoare.

Am vazut o aplicatie, era mai mult software decat hardware, ascultau zgomotele de pe retea, si cautau ''amprenta'' consumatorilor cunoscuti. Intr-un fel zumzaie frigiderul, aspiratorul este de neconfundat datorita motorului cu perii, fierul de calcat doar consuma in tacere, boilerul la fel, mut ca pestele. Totul era intr-un laborator la USV, eu am fost chemat sa-i ajut cu executia unui filtru de retea, ceva mai sofisticat, doreau sa izoleze reteaua electrica a laboratorului de restul universitatii. Partea hardware era oarecum definitivata, baetii lucrau intr-un program, cred ca MatCad, introduceau in program ce zgomote au inregistrat pe retea si programul incerca sa gaseasca o asemanare cu ce avea el in baza de date.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări