doru3160 Postat August 20, 2024 Partajează Postat August 20, 2024 Acum 44 minute, spinach a spus: Ce as putea pati eu , in un astfel de caz , nu stiu. Dacă punctul de unde întrerupi tensiunea nu e securizat, ci cu acces general, nu pățești nimic. Dacă era problemă, trebuia montat sigilat. În cazul ruperii sigiliului, altfel se pune problema. Link spre comentariu
validae Postat August 20, 2024 Partajează Postat August 20, 2024 Probabil contorul este unul cu transmiterea automată (radio) a indexului, de aceea nu trebuie decuplată alimentarea în amonte de el.Altfel nu avea de ce să-l roadă grija pe distribuitor.... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 20, 2024 Partajează Postat August 20, 2024 (editat) Apare lipsa tensiune de alimentare si potential defect. Cinstit, cit timp am fost activ au fost peste 200 buc din astea destepte si li s-a rupt daca este sau nu curent acolo, daca contorul este alimentat sau nu. O singura data s-au sesizat dupa un traznet, la citeva saptamini dupa ce au schimbat trafo ca noi am fi injectat vreo 5MWh in retea...de unde, noi eram consumatori, o luase pe ulei contorul. Editat August 20, 2024 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
cloudy Postat August 20, 2024 Partajează Postat August 20, 2024 (editat) 7 hours ago, spinach said: Dupa cum am discutat cu cel ce a montat , care este de la o firma cu contract auxiliar , daca deconectez amonte de contor , el va fi sunat de distribuitor si va fi trimis sa rezolva problema . Ce as putea pati eu , in un astfel de caz , nu stiu. Eu unul nu înțeleg ce anume problemă ai, ce vrei să rezolvi ? Tu chiar crezi că dacă "sare siguranța" din amonte de contor (din motive naturale) aleargă cineva de la distribuitor să o ridice ? Oricum nu o vor face fără tine acasă (adică să deschizi ușa). Poate ești cu degetele prin priză. Editat August 20, 2024 de cloudy Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 20, 2024 Partajează Postat August 20, 2024 Nimeni nu-si pune problema de ce faci in casa, e cazut disjunctorul si nu-i nici o tablita sau usita nu-i blocata cu un lacat se ridica, e treaba si obligatia celui care lucreaza pe linie sa-si ia masuri de protectie. Link spre comentariu
cloudy Postat August 20, 2024 Partajează Postat August 20, 2024 (editat) 7 minutes ago, Ion_Bumbu said: e treaba si obligatia celui care lucreaza pe linie sa-si ia masuri de protectie. Adică, dacă firma distrubuitorului găsește o singuranță căzută pe acolo pe unde umblă, se apucă să o ridice ? Sau se apucă să-și facă probleme sau să intervină fără ordin de serviciu ? Că asta era discuția: Ce ne facem noi dacă deconectăm siguranța din amonte de contor ? Vine sau nu distribuitorul să o ridice ? Editat August 20, 2024 de cloudy Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 20, 2024 Partajează Postat August 20, 2024 (editat) Daca a primit o info de la dispecer si ticket o ridica echipa de interventie. Cum fac asta fiecare stie pe zona lui, la noi am scris mai sus, va rog cititi. In instalatii nu lucram NOI, lucreaza cei care au calificarea de electrician autorizat, ala stie ce sa faca. Editat August 20, 2024 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
spinach Postat August 21, 2024 Autor Partajează Postat August 21, 2024 Contorul este cerm1 ; nu are nimeni asemanator si sa imi spuna de ce se aprinde acel led , cit sta aprins sau cit poate sta aprins ? si cit deranjeaza ca este aprins ? Link spre comentariu
cloudy Postat August 21, 2024 Partajează Postat August 21, 2024 Acum 3 ore, spinach a spus: si cit deranjeaza ca este aprins ? Tu postezi de plicitseală sau la mișto ? Ți-a explicat cineva mai sus că acel LED clipește in functie de consum. Consum mai mare, clipiri mai dese. Consum zero, LED stă stins. Ce problemă ai până la urmă ? Ce vrei să rezolvi ? Link spre comentariu
daniels Postat August 21, 2024 Partajează Postat August 21, 2024 Acum 1 oră, spinach a spus: Contorul este cerm1 ; nu are nimeni asemanator si sa imi spuna de ce se aprinde acel led , cit sta aprins sau cit poate sta aprins ? si cit deranjeaza ca este aprins ? Ai 1000 de impulsuri pe Kw. Daca consumi 1Kw intr-o zi, vei avea 1000 impulsuri in acea zi. Daca consumi un Kw pe secunda, vei avea 1000 inpulsuri in acea secunda. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 21, 2024 Partajează Postat August 21, 2024 (editat) La consum 0 LED-ul este stins. Acel LED are rolul doar de a indica consumul. Scrie mare si lat pe el 4000imp/kWh. Exista posibilitatea de a fi programat acel LED, la unele variante de soft chiar de utilizator. Tinind apasat butonul galben apare meniul extins, acolo mai pe sfirsit apare si LED, apasat mai mult timp intri in meniul lui, eu il pot schimba pentru a sesiza valoarea activa sau cea reactiva, la ultima sensibilitatea e tot de 4000impulsuri dar pentru 1kVArh. La dumneavoastre s-ar putea sa aiba si alta functionalitate. Care este? luati legatura cu operatorul de distributue. Editat August 21, 2024 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
dumitrumy Postat August 26, 2024 Partajează Postat August 26, 2024 La 21.08.2024 la 10:08, spinach a spus: Contorul este cerm1 ; nu are nimeni asemanator si sa imi spuna de ce se aprinde acel led , cit sta aprins sau cit poate sta aprins ? Am urcat la ultimul etaj cu o problema si am vazut un led rosu permanent aprins. La nici un etaj nu am mai vazut aceeasi situatie, toate se aprindeau in ritmuri diferite, dupa consum cum s-a mai spus. Mi-a fost teama sa intreb vecinul daca nu a platit factura. https://imgur.com/PQkUVJ2 Link spre comentariu
validae Postat August 26, 2024 Partajează Postat August 26, 2024 Probabil avea un consumator mare conectat. Link spre comentariu
ionut120v Postat August 26, 2024 Partajează Postat August 26, 2024 La 20.08.2024 la 20:27, Ion_Bumbu a spus: Daca a primit o info de la dispecer si ticket o ridica echipa de interventie. Cum fac asta fiecare stie pe zona lui, la noi am scris mai sus, va rog cititi. In instalatii nu lucram NOI, lucreaza cei care au calificarea de electrician autorizat, ala stie ce sa faca. Norma de siguranta in munca este astfel, unde se face separarea vizibila se pune o eticheta cu textul se lucreaza, suplimentar se face legarea la pamant, nu este obligatorie in JT, dar daca vrei sa fii sigur o faci, daca nu o faci consideri ca lucrezi sub tensiune. Link spre comentariu
cloudy Postat August 26, 2024 Partajează Postat August 26, 2024 44 minutes ago, ionut120v said: Norma de siguranta in munca este astfel, unde se face separarea vizibila se pune o eticheta cu textul se lucreaza In cazul în care contorul de energie este deconectat remote, cine și ce etichetă pune ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum