Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre contoare electrice tip smart

spinach

Postări Recomandate

ce te doare pe tine daca se conecteaza inainte de contorul tau, asta e intre cel ce se conecteaza (hotul) si compania de utilitati nu e treaba ta.

In tarile cu apa calda nu poti sa deconectezi contorul ca e sigilat (probabil si in Ro) deci nu se pune problema deconectarii, singurii autorizati sunt cei de administreaza bransamentul (compania de utilitati sau reprezentatul acesteia) 

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 217
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• roadrunner

47

• Ion_Bumbu

28

• cloudy

23

• spinach

22

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dacă dai jos siguranța generală, ți-ai decuplat automat și contorul (nu contoarul cum scriu unii eronat).

Ca să verifici dacă acesta nu înregistrează eronat în plus, sau cineva s-a cuplat fraudulos pe rețeaua ta, poți doar să scoți siguranțele de după contor. Dacă și atunci indică un consum apreciabil, ceva e în neregulă.Ori cu contorul, ori pe circuitul tău...

Link spre comentariu

In Ro exista doua situatii:

1. Punctul de delimtare pe proprietatea clientului cel mai comun, in acest caz nu prea au ce comenta la scoaterea de sub tensiune a contorului.

2.Punctul de delimitare pe proprietate publica in acest caz siguranta fpoate fi sigilata.

Mai exista o problema, radiatiile electromagnetice la freventa industriala 50/60 Hz, unii clienti vor sa scape de ele macar in anumite perioade, din acest motiv vor sa scoata de sub tensiune instalatiile cat mai departe de casa.

Din acest motiv nu se ajunge in instanta cu cauza de genul scoaterea de sub tensiune a contorului, in cazul in care clientul invoca eventuale inconveniente datorate radiatiilor elecromagnetice treburile se complica.

Link spre comentariu
Citat

1. Punctul de delimtare pe proprietatea clientului cel mai comun, in acest caz nu prea au ce comenta la scoaterea de sub tensiune a contorului.

pai in cazul asta ai putea sa faci bypass la contor. Cam BS ce zici matale.

RR

Link spre comentariu
Acum 18 minute, modoran a spus:

Nu poti sa faci bypass la contor. Alimentarea acestuia se intrerupe si ea, atata tot.

si cand il deconectezi nu se intrerupe? ai citit mai sus despre ce se discuta aici?

Nu poti (decat ilegal) sa deconectezi un contor de la reteaua de utilitati cu care ai contract. Indiferent daca e pe proprietatea ta sau afara. Scrie si in contract si e si sigilat capacul cu conexiunile. Contorul nu e propritatea abonatului chiar daca e amplasat in interiorul sau pe propritetatea abonatului.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Întreruperea alimentării contorului se face împreună cu instalația ce o deservește, din siguranța generală aflată pe BMP. La mine la casă pot decupla siguranța aflată înainte de contor, deci decuplez și contorul de la rețeaua națională.Că nu pot accesa conexiunile din cutie, care e sigilată  e altă treabă, dar pot să-l decuplez.

Link spre comentariu

Există situații când se poate deconecta contorul fără să violezi sigiliile,BMP-ul...încă mai există în multe locații (în special persoane fizice) BMPuri model vechi care au prevăzută o siguranță generală plasată-din punct de vedere electric,înaintea intrării în contor-care se poate deconecta din exterior eliminând astfel și alimentarea contorului...pe cutia BMP există un capac prevăzut cu sigiliu care permite accesul strict la butonul de acționare al acelei siguranțe...pentru că ,în timp, acele siguranțe se ard/defectează ,la acel capac nu se mai punea sigiliu ca să se poată interveni de către abonat pentru remedierea defectului...furnizorul făcea o grămadă de economii pe deplasările și reclamațiile pe care le primeau în aceste situații și ,astfel , lăsa acel capac nesigilat....in condiții normale nu se putea interveni sub nici o formă prin acel orificiu asupra instalației sau contorului....pe măsură ce instalațiile se modernizează dispar și aceste BMP-uri model vechi...

Link spre comentariu

cate bransamente cu smart metere ai vazut asa? ca despre asta se discuta aici. (sper)

Despre contoare electrice tip smart

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

La nivel de telefonie mobila cred ca macar jumatate din ele erau fix in configuratia asta, tetrapolar in gemulet urmat de contor cu comunicatie GSM.

Cea mai mare fericire era cind gaseai cite un "binevoitor" care-ti dadea jos siguranta ori pe la 4-5 dimineata asta era cit de cit bine dar si mai bine pe la ora 22CFR si era la 200km de tine...

Bineinteles Electrica n-avea avarii si pentru asta nu se deplasau.

Link spre comentariu

Eu inca nu inteleg nimic ; ca ce se poate este o situatie , dar ce este voie este alta situatie . Problema care o am este ce am voie , adica daca am voie sa il scot de sub tensiune , prin extragere siguranta de 25A care este amonte de contor , cam cu 10m .

Ma repet ce am zis : este posibil ca actual , contorul sa nu fie introdus in sistem informatic ; dar este posibil sa fie conectat in sistem informatic si sa nu fie conectat la sistem de telecitire .

Am facut urmatorul experment :

-am scos toate sigurantele din casa , adica ,ca si cum as fi plecat

-am mers amonte contor si am scos siguranta , adica, ca si cum s-a intrupt furnizarea de energie 

-dupa 5 minute , am cuplat siguranta din amonte si spre surpinderea mea , s-a aprins led rosu de pe contor . Nu s-a mai stins , a ramas aprins . Ce se va intimpla daca va sta aprins , asa , mai mult timp ; o luna , 2 , 3 ???

[este vorba de ledul rosu care pilpie cu frecventa variabila functie de consum ]

Link spre comentariu

Nu va înregistra decât informația că a fost lipsă tensiune pe o perioadă dată de timp.Dacă eu plec de acasă o lună, nu am voie să decuplez siguranța generală? O fac din motive de siguranță, să nu se întâmple vreun scurt in lipsă..   

Link spre comentariu

Dupa cum am discutat cu cel ce a montat , care este de la o firma cu contract auxiliar , daca deconectez amonte de contor , el va fi sunat de distribuitor si va fi trimis sa rezolva problema . Ce as putea pati eu , in un astfel de caz ,  nu stiu.

Orice as zice , o sa imi spuna ,ca de ce nu am facut operatia de suspendare contract pe x luni ? Ca se poate si asta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări