ionut120v Postat August 26 Partajează Postat August 26 (editat) Aia nu e separare vizibila, separare vizibila inseamna indepartarea manuala a unei portiuni de circuit, actionarea manuala a unui separator ale carui contacte sunt vizibille, sau a unor disjunctoare care au un martor vizibil al pozitiei deconectat, si care nu pot fi reconectate automat. Editat August 26 de ionut120v Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 26 Partajează Postat August 26 (editat) Se pune " ATENTIE! NU CONECTATI! SE LUCREAZA! Suplimentar se inchide cofretul cu un lacat iar daca sint MPR-uri majoritatea le scot si le iau cu ei, inclusiv eu faceam la fel. De impamintat poti sa o faci in in tablou sa fii sigur ca nu se intimpla ceva dupa ce ai verificat ca nu mai este tensiune, s-a mai intimplat sa se dea jos si sa se asigure alte sigurante din alt tablou... Editat August 26 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
spinach Postat August 27 Autor Partajează Postat August 27 (editat) Repet , privind situatia care am vazut cu ochi mei: a.sigurante dupa contor scoase [adica consum zero] , led nu era aprins b.intrerupere amonte de 30 secunde , la revenire led aprins permanent c. daca apre un consum aval , ledul se stinge si pilpie proportional cu consumul Deci , ce insemna ca este permanent aprins ? Editat August 27 de spinach Link spre comentariu
yo2mhj Postat August 27 Partajează Postat August 27 Acum 11 minute, spinach a spus: Deci , ce insemna ca este permanent aprins ? Păi înseamnă că este alimentat... Posibil ca producătorul sa implementeze o anumită logică, în afară de pulși/kwh. Logică care ar ajuta un eventual tehnician de service. Sincer, cum au mai spus și alții, nu vad ce doriți să aflați... Link spre comentariu
sesebe Postat August 27 Partajează Postat August 27 Vrea sa fraiereasca contorul si asteapta idei. Link spre comentariu
yo2mhj Postat August 27 Partajează Postat August 27 Acum 10 minute, sesebe a spus: Vrea sa fraiereasca contorul si asteapta idei. Mda, mai știu un coleg de serviciu, supărat că s-a pricopsit cu contor smart... A găsit el un singur buton și a tot apăsat la el până când, la consum sensibil egal au scăzut "pâlpâirile" /secundă. Vine mândru la serviciu :-le-am tras-o la ăștia cu electrica, nu mai înregistrează tot... I-am zis: probabil doar ai modificat nr. de impulsuri /Kw/h, crezi că un furnizor este tembel să îți ofere acces la setări de cost... Răspuns - ce știi tu... La citirea lunară, dezamăgire, același consum aproximativ lunar. Link spre comentariu
validae Postat August 27 Partajează Postat August 27 Un fost coleg acum pensionat, a auzit că poți ,,fenta,, contorul de gaz cu magneți puternici, dar nu a ținut cont că avea contor electronic.Urmarea, pe afișaj a apărut ,,FRAUDĂ,, și au apărut băieții cu citirea, care nu s-au lăsat prostiți de vrăjeala pe care a încercat să le-o servească, precum că ,,a sudat pe lângă contor și poate de la câmpul magnetic al trafului o fi apărut acel mesaj .....a plătit o factură babană, probabil consumul real pe câteva luni de iarnă. Link spre comentariu
ionut120v Postat August 27 Partajează Postat August 27 unele contoare au interfata IRDA si le citesc cu PDA-ul, la cele monofazice este riscul mai mare sa nu fie cinstite, toretic un contor digital poate masura si in curent continuu, am luat un smart metru cu alimentare separata 5vdc si sursa on board 85 450 vdc or 270 ac, acela masura si in dc. cu LEM-uri sau shunturi. Din astea ordinare monofazice, multe nu masoara in DC chiar daca au shunt. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum