Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eFactura, eTVA, e...he

Postări Recomandate

Salut colegii electronisti si nu numai

De mic mi-a placut sa surubaresc, am "reparat" Loewe pe integrate, dar inca in carcasa de lemn, chiar si cand functiona 😀, mai apoi am ajuns sa repar scule scumpe si foarte scumpe din domeniul RF/GSM prin țărilii din west. De vreo 13ani m-am intors la dragostea dintai, am salvat de la tomberon mii de televizoare. Insa acum cu guwernul asta care ne iubeste, parca mi s-a luat. Nu mi-am activat efactura, am un srl si am vazut la prieteni de-ai mei cu firme maricele ce probleme au cu aiureala asta fiscala. Anu asta nu m-am riscat sa emit vreo factura, doar bon fiscal la persoane fizice, dar inteleg ca de la 1 ianuarie nici asta nu se va mai putea fara efactura. Voi cum procedati cu atelierele voastre?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 152
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

14 minutes ago, TVserv said:

guwernul

14 minutes ago, TVserv said:

aiureala asta fiscala

NU domnule. Nu așa trebuie să priviți problema.
Adaptați-vă normalității ! Apelați la un contabil care să vă îndrume.
Ce-i aia "guwernul" ? Urmăriți cumva pe un ratat de la Antena3 ?

Link spre comentariu
Acum 9 minute, cloudy a spus:

NU domnule. Nu așa trebuie să priviți problema.
Adaptați-vă normalității ! Apelați la un contabil care să vă îndrume.
Ce-i aia "guwernul" ? Urmăriți cumva pe un ratat de la Antena3 ?

Normalitate? In nicio tara din UE nu exista aceasta "normalitate". Nu urmaresc niciun post tv din simplul motiv ca n-am tv in casa. Contabilii am vazut ca au protestat cu privire la aceste ordonante, ba chiar am vazut declaratii prin care sustin ca nici ei nu mai inteleg nimic de cand u etva, etransport...

Link spre comentariu
3 minutes ago, TVserv said:

Normalitate? In nicio tara din UE nu exista aceasta "normalitate".

Incercati să respectați legile actuale. Restul este politică. Se ocupă de asta cei care profită de ea.
Consultați un contabil autorizat și o sa vedeți că nu este ceva foarte dificil și nici foarte costisitor.

Link spre comentariu
Acum 6 minute, cloudy a spus:

Incercati să respectați legile actuale. Restul este politică. Se ocupă de asta cei care profită de ea.
Consultați un contabil autorizat și o sa vedeți că nu este ceva foarte dificil și nici foarte costisitor.

Daca maine se da o ordonanta prin care vi se cere 10% din profit pentru aerul respirat, va adaptati? In Germania au termen pana in 2026 sa implementeze sistemul efactura pentru tranzactiile B2B cu cifra de afaceri mai mare de 800.000E pe an, dar ce stiu aia? ...sunt niste primitivi. De la 1 ian. la noi se aplica si in relatia B2C. Astept cu nerabdare pe strabunica sa-si faca SPV.

Poate am imbatranit eu si nu mai inteleg noile linii trasate de conducerea de partid si de stat, va las pe dvs sa-mi platiti pensia. Succes!

Link spre comentariu
20 minutes ago, TVserv said:

In Germania au termen pana in 2026 sa implementeze sistemul efactura pentru tranzactiile B2B cu cifra de afaceri mai mare de 800.000E pe an, dar ce stiu aia?

Chiar vă preocupă problemele celor cu 800K euro ?
Chiar vă preocupă problemele "B2B" ?
Nu puteți depana TV-uri din cauza asta ?

Link spre comentariu
Postat (editat)
1 oră în urmă, cloudy a spus:

Chiar vă preocupă problemele celor cu 800K euro ?
Chiar vă preocupă problemele "B2B" ?
Nu puteți depana TV-uri din cauza asta ?

Nu ma preocupa, dadeam un exemplu de normalitate. Dar cred ca nu intelegeti ce va fi de la 1 ianuarie 2025

Acum 36 minute, eos a spus:

Cunoaste cineva daca la un pfa care nu lucreaza cu persoane juridice trebuie sa faca e factura? Are casa de marcat si poate scoate bon pt persoane fizice.

Pana la 1 ianuarie 2025 e ok. Daca insa are un furnizor care ii trimite factura in SPV si PFA-ul respectiv n-are activat eFactura, se lasa cu amenzi. Anaf-ul zice ca iti da 10.000de lei, pentru nesupunere, astaa.. pentru incalcarea legii.Dupa aceasta data si persoanele fizice care nu au PFA, SRL, sau vreo alta forma vor trebui sa aiba SPV. Facturile la utilitati acolo vor fi transmise, n-ai SPV, nu stii cat ai de plata la curent... si multe alte normalitati

Editat de TVserv
Link spre comentariu
Acum 21 minute, daniels a spus:

Comparatia cu Gernania nu e corecta. In Romania 29% din PIB e economie nefiscalizata, adica e la negru. Asta spre deosebire de Germania.

Hai sa ardem amaratii care fac 1000E/ luna, sau pe babele care vand leustean, asa vom scapa de evaziune 🫣

Link spre comentariu
Acum 19 minute, TVserv a spus:

Hai sa ardem amaratii care fac 1000E/ luna, sau pe babele care vand leustean, asa vom scapa de evaziune

Din pacate asa va fi. Nu-i deranjeaza pe ai lor, dar vor pune tunurile pe pulime. Azi imi povestea cineva ca a primit somatie de la anaf pt achitarea a 900 lei constituind asigurari sociale, pt o persoana care nu are job, nu are sursa de venit si nu a beneficiat de servicii medicale. Ma intreb de unde sa scoata suma asta o persoana fara venit, si mai ales, de ce? De foame de bani.

Link spre comentariu

Era o vorbă...,,nu plătește bogatul, ci vinovatul,,. Am vrea servicii publice exemplare, dar să nu plătim nimic statului dacă se poate. Și nu mă refer la cei ce muncesc corect și plătesc impozite pe salariu.Ci la unii ,,asistați social,, cu Mercedes la poartă....

,,Statul,, suntem tot noi cetățenii până la urmă, nu doar cei ce ne conduc.

Unii n-au beneficiat niciodată de servicii medicale, se spune. Dar aveți idee ce înseamnă o singură zi de spitalizare, atunci când se întâmplă vreo belea ? Că nimeni nu e imun la orice sau nemuritor...

Întrebați pe un prieten care știe...

Link spre comentariu
Acum 4 minute, validae a spus:

Dar aveți idee ce înseamnă o singură zi de spitalizare, atunci când se întâmplă vreo belea ?

Ca sa fiu inteles, persoana in cauza nu cere ajutor social, deci nu primeste, e intretinuta de parinti, nu are rost sa intru mai mult in amanunte. E la varsta la care spitalul doar la urgenta se poate vedea. Si in conditiile astea, ii trimite statul somatie ca o executa silit daca nu achita suma aia? Acum inteleg ca trebuie sa dam statului, si fie primit, peste 40% din castigul lunar la stat se duce. Ca sa nu mai vorbim si de restul platit prin fel de fel de taxe si TVA. Dar cum ramane cu marii evazionisti? Sa mai amintim ca datoriile la buget le are statul prin regiile pe care le sponsorizeaza?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări