Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vulkan atinge limita extruderului?

Postări Recomandate

Vulkan atinge limita extruderului?
Tocmai am primit Flashforge cu E3D Volcano on Titan configurat Aero folosind stepper-uri de clătite. Mi-am petrecut întreaga zi luptând cu strângerea și am ajuns să sar peste treptele motorului meu. Dacă reduc viteza comenzii, totul va fi bine.

Mi-am calibrat seturile de profile trepte/mm și M92 E802. Apoi am făcut un cub de 20x20 cu doi pereți și am setat multiplicatorul de extrudare la o reducere de 0,92 pentru a realiza acest lucru. Viteza stepper-ului cu viteza maximă este de 3600 mm/min, care ar trebui să fie de 105 mm^2/s, ceea ce este suficient pentru vulcan dacă îmi amintesc bine. 16x micropasi toate motoarele. Am setat amplificatorul pas la setarea de 1000 mA, dar l-am crescut la 1100 mA pentru testare fără succes.

Toate testele au fost efectuate folosind o duză de 0,8. Lățimea recomandată a stratului pe care o am în Simplicity 3D este de 0,96, iar înălțimea stratului este mărită la 0,6. Temperatura este 225 și imprim PLA. Viteza de imprimare „de bază” este setată la 60 mm/sec și redusă la 80% pentru umpluturi solide și 50% pentru contururi. Cu această atitudine am setat un volum de 28 mm^2/s pentru umplerea solidă, care teoretic ar trebui să se încadreze în specificațiile lui Volcano, adică 30-40 este maximul pe care l-am găsit când am căutat pe Google.
capabil. Trebuie să reduc viteza la maximum 20 mm/s și calitatea imprimării crește.

Ce mă limitează sau ce greșesc? Imping din cauza unor limitări în microstepping?
Care este viteza maximă a unui stepper?

Link către motorul pas cu pas: https://www.oyostepper.com/goods-53-Nema-17-Stepper-Motor-Bipolar-18-deg-65Ncm-92ozin-21A-336V-42x42x60mm-4-Wires.html

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• roadrunner

1

• Apricot

1

Top autori în acest subiect

La 16.07.2024 la 7:18, Apricot a spus:

Care este viteza maximă a unui stepper?

intrebarea care vrei s-o pui e care e cuplul relativ la viteza (turatie) la stepper. Cuplul scade cu turatia

stepper-motors-speed-torque-characterisi

Microstepping asigura pasi mai fini dar reduce cuplul.

viteza maxima e data si de parametrii inertiali ai miscarii (acceleratiile)

RR

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări