Andrei24 Postat Iulie 15, 2024 Partajează Postat Iulie 15, 2024 (editat) Buna seara. Am o problema legata de testarea unor tranzistoare AC180. Pe testerul pe care il detin, tip tc-1 chinezesc, unele sunt identificate ca PNP altele ca P-JFET! nu ar terbui sa fie asa dat fiind principiul de functionare al acestor tipuri de jonctiuni. Sau gresesc? M-a poate ajuta cineva in aceasta privinta ? Daca este o problema cu acest tip de tester si cineva s-a confruntat cu acest tip de anomalie va rog sa-mi spuneti. Multumesc. Editat Iulie 15, 2024 de Andrei24 Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 15, 2024 Partajează Postat Iulie 15, 2024 Pune si tu o poza cu marcajul tranzistoarelor , ca sa ne lamurim daca problema este de la ceea ce este in burta tranzistoarelor sau cu ceea ce este in burta testerului ... Link spre comentariu
Andrei24 Postat Iulie 15, 2024 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2024 (editat) Buna seara. Am scris exact ce este marcat pe radiatorul Ac-ului. La unele mai apare si o litera B si C adica: AC180K C VII, VI, V, acesta fiind factorul de amplificare din cate am inteles! Editat Iulie 15, 2024 de Andrei24 Link spre comentariu
validae Postat Iulie 15, 2024 Partajează Postat Iulie 15, 2024 Tranzistorii cu Germaniu au o conducție reziduală slabă între C-E care zăpăcește testerul. Cred că asta e explicația fenomenului... Prima dată când am testat cu multimetrul tranzistori cu germaniu, nu eram sigur dacă nu sunt cumva străpunși. Greu de crezut de altfel ca poți găsi J-FET în capsula metalică a AC180K.. Link spre comentariu
Andrei24 Postat Iulie 15, 2024 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2024 (editat) Multumesc. Ar fi o explicatie. Din 10 testati 2 au fost "catalogati" P-JFET, 7 PNP si unul parca semana cu Schottky:) Editat Iulie 15, 2024 de Andrei24 Link spre comentariu
vldc Postat Iulie 16, 2024 Partajează Postat Iulie 16, 2024 Testerul are probleme la detectarea semiconductoarelor cu germaniu. Lucrul acesta este mentionat in documentatia aferenta testerului original (cel dezvoltat de nemti). Acolo gasesti o lista cu toate problemele pe care le are testerul. Link spre comentariu
Andrei24 Postat Iulie 16, 2024 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2024 Multumesc pt info. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum