mishu_g Postat Iulie 15 Partajează Postat Iulie 15 Buna ziua Am achizitionat in urma cu ceva vreme de la vechituri 2 motoare de cc cu reductoare si roti provenite de la un scaun cu rotile. Intentia este de a face un mic carucior electric pentru transportat prin curte una-alta. Caruciorul este aproape gata si intamplarea a facut sa gasesc sambata aceasta tot in targ si un driver pentru scaun cu rotile impreuna cu o parte din cablaj. Din pacate lipseste partea de comanda. Am atasat fotografii cu driverul. Are cineva idee cum se poate comanda cu un mcu (Arduino de preferat)? Varianta de a cumpara joystick-ul original chiar si second este foarte descurajanta... Nu am gasit documentatie decat un manual de service dar nu ajuta prea mult. Link spre comentariu
mishu_g Postat Iulie 15 Autor Partajează Postat Iulie 15 Aici ar fi schema din manualul service al unui scaun care utilizeaza acest tip de driver. Modului din prima schema botezat SLS+ nu cred ca este absolut necesar pentru ca acesta pare sa se ocupe de motoarele de pozitionare si ridicare a scaunului, de lumini etc. Ideea eca as vrea sa pot emula modulul de joystick cu butoanele aferente. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 15 Partajează Postat Iulie 15 Neștiind ce protocoale de comunicare folosește, nu prea poți face mare lucru.Ar trebui măcar să împrumuți un joystick din ăla și să-i analizezi semnalele ce reprezintă comenzile cu un osciloscop DSO bun.Apoi să programezi un softuleț de Arduino sau orice altceva ca să reproducă acele comenzi... Asta se cheamă ,,reverse engineering,,... Link spre comentariu
mishu_g Postat Iulie 15 Autor Partajează Postat Iulie 15 Am postat in ideea ca a avut vreunul din colegi ocazia de a realiza interfatarea. Reverse engineering fac si eu de cate ori am ocazia Daca nu voi gasi nici o varianta (exclus sa dau 200 Euroi pe un joystick !!! ) ma gandesc sa utilizez doar puntea H si restul sa refac de la zero. Partea logica este pe o placa montata sub cea din fotografie. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 15 Partajează Postat Iulie 15 Ai putea căuta și pe forumuri străine, după codul plăcii sau numele scaunului care era echipat cu placa, sigur vreun hacker a șmecherit placa aia cumva.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum