Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tesla 65S905BUS

lucadorin

Postări Recomandate

Bună ziua!

Am tv-ul din titlu cu defect de backlight. Am încercat să dau jos display-ul. În partea de jos, unde e t-conul are două rame pe care le-am scos, dar în rest nu mai am acces la nimic. Celelalte trei laturi par lipite, practic nu pare să aibă are ramă. A mai desfăcut vreun coleg? 

Dacă e lipit, există vreo soluție? 

Ecranul e HV605QUB-F90.

Mulțumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lucadorin

11

• iuliantv

7

• Gabriel_S

2

• modoran

2

Top autori în acest subiect

Acum 4 ore, lucadorin a spus:

Bună ziua!

Am tv-ul din titlu cu defect de backlight. Am încercat să dau jos display-ul. În partea de jos, unde e t-conul are două rame pe care le-am scos, dar în rest nu mai am acces la nimic. Celelalte trei laturi par lipite, practic nu pare să aibă are ramă. A mai desfăcut vreun coleg? 

Dacă e lipit, există vreo soluție? 

Ecranul e HV605QUB-F90.

Mulțumesc!

da se dezlipeste cu folii dintr.un tv lcd(led) spart sau ceva genul celor de radiografie,cele subtiri nu cel gros,se taie o fasie gat o lama de cutit,rotunjita la colturi sa nu agatati driverele superioare,se incepe de undeva din mijloc,sus laterale,daca are tendinta de a se relipi,se pun dedesupt tot folii de acest gen,imposibil sa fi aruncat toate aceste folii de la dezmembrarea tv.urilor,nu umblati cu aer cald sau carduri genul celor bancare,totusi la diagonala asta,trebuie instiintat propietarul ca sant riscuri foarte mari de a se sparge displayul.si daca i.si asuma si santeti service,faceti o hartie ceva

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 1 oră, iuliantv a spus:

da se dezlipeste cu folii dintr.un tv lcd(led) spart sau ceva genul celor de radiografie,cele subtiri nu cel gros,se taie o fasie gat o lama de cutit,rotunjita la colturi sa nu agatati driverele superioare,se incepe de undeva din mijloc,sus laterale,daca are tendinta de a se relipi,se pun dedesupt tot folii de acest gen,imposibil sa fi aruncat toate aceste folii de la dezmembrarea tv.urilor,nu umblati cu aer cald sau carduri genul celor bancare,totusi la diagonala asta,trebuie instiintat propietarul ca sant riscuri foarte mari de a se sparge displayul.si daca i.si asuma si santeti service,faceti o hartie ceva

L-am desfăcut deja aplicând metoda de la display-urile de pe tv China sau unele Philips, numai că aici e lipit pe toată suprafața...Pentru a evita relipirea am pus cărți de joc( și așa nu le mai folosesc😀).

Problema că nu am găsit barete la noi. 

Am comandat pe Ali...

Și ar mai fi o problemă: cu ce îl lipesc înapoi?.. 

Există vreo bandă adezivă ca originala? 

Mulțumesc pentru sfaturi!

Bineînțeles că am discutat cu proprietarul despre riscul major de a se sparge...

Link spre comentariu
Acum 49 minute, lucadorin a spus:

L-am desfăcut deja aplicând metoda de la display-urile de pe tv China sau unele Philips, numai că aici e lipit pe toată suprafața...Pentru a evita relipirea am pus cărți de joc( și așa nu le mai folosesc😀).

Problema că nu am găsit barete la noi. 

Am comandat pe Ali...

Și ar mai fi o problemă: cu ce îl lipesc înapoi?.. 

Există vreo bandă adezivă ca originala? 

Mulțumesc pentru sfaturi!

Bineînțeles că am discutat cu proprietarul despre riscul major de a se sparge...

eu am luat ceva banda ieftina de pe situri,nu e buna de nimic,mai degraba silicon negru,se gaseste in magazinele auto la tuburi gen pasta de dinti

Link spre comentariu
1 oră în urmă, iuliantv a spus:

eu am luat ceva banda ieftina de pe situri,nu e buna de nimic,mai degraba silicon negru,se gaseste in magazinele auto la tuburi gen pasta de dinti

Și se mai poate desface dacă e lipit cu silicon?  Nu că mi-aș dori...

Decât să îi cadă display-ul în cap...mai bine definitv...

Link spre comentariu
Acum 8 ore, lucadorin a spus:

Și se mai poate desface dacă e lipit cu silicon?  Nu că mi-aș dori...

Decât să îi cadă display-ul în cap...mai bine definitv...

se poate prin aceeasi metoda,bineinteles locul de lipire sa fie curatat bine si stratul de silicon subtire si ingust.

se ma gasesc barete lipite cu asemenea puncte de silicon si e destul de usor de dezlipit,

Link spre comentariu
Acum 5 ore, iuliantv a spus:

se poate prin aceeasi metoda,bineinteles locul de lipire sa fie curatat bine si stratul de silicon subtire si ingust.

se ma gasesc barete lipite cu asemenea puncte de silicon si e destul de usor de dezlipit,

Mulțumesc pentru răspuns. 

Aștept baretele, coletul cică a plecat deja...

Link spre comentariu
Acum 1 oră, lucadorin a spus:

Mulțumesc pentru răspuns. 

Aștept baretele, coletul cică a plecat deja...

in ultimul timp vin in 2-3 saptamani,pe amazon mi.a ajuns in 7 zile,dar au preturi mai mari,si coletul era din uk

Link spre comentariu

Ecranul era lipit direct pe panel, sau avea rama? Azi am avut un Hisense de 65 la care i-am scos ecranul cu tot cu rama. Am mai intalnit alte modele de Hisense la care ecranul era lipit direct pe panel iar foliile se scot prin glisare sau pliere.. succes la relipire, vedeti ca are dl Badila banda adeziva buretata pentru ecrane

Link spre comentariu
Acum 1 minut, Gabriel_S a spus:

Ecranul era lipit direct pe panel, sau avea rama? Azi am avut un Hisense de 65 la care i-am scos ecranul cu tot cu rama. Am mai intalnit alte modele de Hisense la care ecranul era lipit direct pe panel iar foliile se scot prin glisare sau pliere.. succes la relipire, vedeti ca are dl Badila banda adeziva buretata pentru ecrane

Are două rame doar în partea de jos, la drivere, una cu cleme pentru carcasă care e sub display, cealaltă, peste display, cu șuruburi, care se vede la exterior. Celelalte trei laturi nu au nimic, display-ul e lipit direct pe panel. Foliile se scot prin glisare, au un canal. 

Mulțumesc pentru informație.

Link spre comentariu
Acum 11 minute, lucadorin a spus:

Are două rame doar în partea de jos, la drivere, una cu cleme pentru carcasă care e sub display, cealaltă, peste display, cu șuruburi, care se vede la exterior. Celelalte trei laturi nu au nimic, display-ul e lipit direct pe panel. Foliile se scot prin glisare, au un canal. 

Mulțumesc pentru informație.

Da, am intalnit. Incepeti montajul ecranului din partea de jos unde nu se lipeste, ca sa vina la fix pana sus, daca incepi de sus e posibil sa-l lipesti prea jos si sa nu se aseze bine pe rama... am patit-o la un 75... 

Link spre comentariu

Nu folositi silicon ca daca trebuie dezlipit iar nu stiu ce faci. Cautati pe internet dupa codul BN81-20806A, este banda care se foloseste in televizoarele samsung de la seria T in coace. Este un pic mai scumpa dar cu o rola faci suficientele televizoare sa-ti scoti banii.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, clony a spus:

Nu folositi silicon ca daca trebuie dezlipit iar nu stiu ce faci. Cautati pe internet dupa codul BN81-20806A, este banda care se foloseste in televizoarele samsung de la seria T in coace. Este un pic mai scumpa dar cu o rola faci suficientele televizoare sa-ti scoti banii.

Faina asta, dar la Samsung nu prea mai ai de ce sa scoti ecranul, rar am schimbat leduri si atunci le-am scos cu tot cu rama 🤭 la seria AU parca. Pentru cele lipite direct pe tabla am lipit cu banda asta

https://www.electrosite.ro/cumpara/banda-dublu-adeziva-10m-3mm-pentru-ecran-lcd-si-display-telefon-963

Link spre comentariu

Mulțumesc pentru sugestii. 

Nu desfac prea des diagonale așa mari care trebuie lipite. 

Până vin baretele, mai am timp să mă hotărăsc...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări