Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cumpar AC second pt experimente

Postări Recomandate

cum spune titul doresc sa cumpar o unitate e aer conditionat second hand, minim 12000btu, cu agent frigorific r410a sau si mai bine r32, inverter e de preferat- din zona Prahova si limitrofe...

vreau sa schimb functionalitatea  unitatii externe prin inlocuirea/modificarea schimbatorului lichid/aer cu unul lichid/lichid in vederea incalzirii apei pentru piscina iar unitatea interna sa raceasca livigul...

din motive lesne de inteles nu doresc o unitate noua, dar pe cit posibil sa fie in mintile ei(compresie etanseitate etc), o colaborare pt realizarea tehnica a proiectului e binevenita.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

nu neaparat are32mc, are incalzire solara aprox 7kw(soare la greu)-instalatia este mai complexa cind puferul depaseste 40grd pleaca agentul prin a doua serpentina catre schimbatorul din refularea filtrului-bineinteles exista interblocarile necesare-asigura si descarcarea in cazul in care nu suntem acasa si creste temperatura pe pufer... daca montez schimbatoarele in cascada cred ca ar ajuta si el si trendi recuperare de energie 😉  dupa calculele mele as iesi la un 10kw

Link spre comentariu

12000 BTU sunt 3,5 kw. ar putea merge, dar ai gasit schimbatorul de caldura?  oricum e de munca taiat-brazat, și omu care se pricepe, la sfarsit trebuie umplut cu agent frigorific, in functie de volumul schimbatorului de caldura.

Link spre comentariu
Postat (editat)

da stiu, asta e frumos simplu stie toata lumea...😀

schimbatorul de caldura vreau sa il fac dintr-o teava(in care presiunea este neglijabila in ea fiind apa care refuleaza la gura libera) in care o sa fie inclusa o serpentina de cupru cu lungimea egala cu lungimea tevii de aluminiu din schimbatorul lichid/aer...deci freonul(sau ce o fi el) se afla intrun circuit cu un volum echivalent cu cel al vechiului schimbator...pentru incarcare vreau sa apelez fie la un prestator de sevicii, fie cumpar butelie  si incerc singur...

Editat de misu ploiesteanu
Link spre comentariu

Ce înseamnă 3,5kw la 32000 litri de apă ? Cam cum ai încălzi o casă cu bricheta....asta fără soare vorbind.

Dacă ai pereții piscinei de culoare ceva mai închisă, va capta ceva mai multă energie solară.

Dar bănuiesc că nu vrei să folosești piscina numai în Iulie-August...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări