Costi1234 Postat Iulie 13, 2024 Partajează Postat Iulie 13, 2024 Bună ziua. O baterie agm de 12 volți, mai are 9 volți. Se mai poate folosi? Pot să o încarc cu un ups care îl folosesc cu baterie plumb. Mulțumesc Link spre comentariu
ionut120v Postat Iulie 13, 2024 Partajează Postat Iulie 13, 2024 (editat) Cinstit, nu, depinde daca are 9 dupa ce a fost descarcata azi sau are mai de mult timp, daca tocmai ai descarcat-o si stii ca e buna, se poate folosi, daca are 9v mai de mult are o celula morta. In acest caz nu are sens facut un test de capacitate, poti sa o pui la incarcat c/10, daca tensiunea urca rapid peste 13v sau nu trece dupa 6 ore de 13v nu mai e buna. Referitor la acumulatoarele plumb acid cele cu placi plane, indiferent de tip se degradeaza repede, sulfatarea umfla si distruge placile. Au inceput sa se gasesca acumulataore cu placi tubulare cu gel Semitractiune OPZV, astea sunt mult mai durabile, poate gasesti unele de carucior perntru persoane cu handicap sau de scooter. Editat Iulie 13, 2024 de ionut120v Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iulie 13, 2024 Partajează Postat Iulie 13, 2024 Dacă bateria era bună și accidental ai supradescărcat-o, să zicem că ai uitat pozițiile aprinse peste noapte, ai șanse mari ca acea baterie să fie ok după ce o reîncarci. Dar dacă bateria aia o ții o săptămână descărcata sub 10 volți, nu mai are sens să o resuscitezi. Link spre comentariu
q_acdc Postat Iulie 14, 2024 Partajează Postat Iulie 14, 2024 Acum 13 ore, Ovidanie a spus: Dacă bateria era bună și accidental ai supradescărcat-o, să zicem că ai uitat pozițiile aprinse peste noapte, ai șanse mari ca acea baterie să fie ok după ce o reîncarci. Dar dacă bateria aia o ții o săptămână descărcata sub 10 volți, nu mai are sens să o resuscitezi. Dupa o stationare in service si dupa o plata de 8200 lei am plecat cu bateria descarcata!!!(reprezentata ) Au tinut mortis sa schimb bateria .Cica este veche 4 ani ,(cand am lasat-o nu aveam probleme) Am incarcat bateria si tot aveam erori in bord si nu functiona start stopul. Am gasit pe net o procedura de resetare (pedala frana si faza lunga ) si nu mai am probleme .(fara erori in bord si start stopul functional) Link spre comentariu
Elservius Postat Iulie 14, 2024 Partajează Postat Iulie 14, 2024 D-nule @Costi1234 sunteți extrem de zgârcit în "prezentarea" respectivei baterii. După părerea mea ar fi trebuit să prezentați datele tehnice complete și tot istoricul pe care îl cunoașteți ale bateriei respective. Link spre comentariu
ionut120v Postat Iulie 14, 2024 Partajează Postat Iulie 14, 2024 Cred ca e vorba de o baterie de 12 v 7 AH, personal am inlocuit cu LFP hi rate 5C. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum