SirRoger Postat Ianuarie 26, 2008 Partajează Postat Ianuarie 26, 2008 Va salut,Imi poate explica cineva, cat mai detaliat, cum se lucreaza in acest mod cu ISS-ul?In banda de 2m, mai exact pe 145.800 RX si 145.990 TX, se poate lucra in modul PACHET folosindISS-ul ca transponder ( bineanteles, atunci cand este vizibil radio). Eu am instalat in PC programul UISS v5.0.1 si AGW PACHET. Reusesc sa receptionez dar nu ma baga nimeni in seama cand emit... :smt021 Multumesc orcui imi poate detalia problema... :drinkers: Link spre comentariu
yo7but Postat Ianuarie 26, 2008 Partajează Postat Ianuarie 26, 2008 Salut, corect este 145.990MHz.In urma cu ceva ani am lucrat si eu in pachet dar sunt ceva setari speciale ale TNC-ului.Din cite imi aduc aminte se seteaza la corespondent "no call"sau ISS, depinde cum e setat satelitul. Te rog sa ai rabdare pina miine sa caut eu insemnarile mele si-ti voi da toate detaliile pt. acest mod de lucru.73's Link spre comentariu
SirRoger Postat Ianuarie 27, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2008 Salut,Am scris gresit frecventa, sigur ca e 145.990Mhz...Am urmatorul echipament:IC-746, interfata CAT home-made optoizolata si PC.Programele utilizate sunt in primul POST.Ceea ce vreau sa stiu este modul de lucru si operatiunile care trebuiesc efectuatein momentul cand apar pe monitor indicativele receptionate.Multumesc,73! Link spre comentariu
yo7but Postat Ianuarie 27, 2008 Partajează Postat Ianuarie 27, 2008 Salut, eu ca soft am folosit "Paket 6.1" iar ca TNC un Kantronix "KamPlus" setat pe 1200 b. Pentru conectare dai comanda "c call+" unde call=indicativul cu care vrei sa te conectezi. Astepti pina te conectezi apoi transmiti ce vrei corespondentului cu tastele din meniul programului. Este bine sa-ti scrii niste macrouri (trebuie sa fie in meniu) care sa cuprinda numele tau , locator QTH sa nu pierzi timp la tastatura. Oricum legaturile sunt scurte. Te rog sa-mi dai adresa de e-mail sa-ti atasez niste documente scrise de YO3RU pentru lucrul pe ISS (sunt pentru PRS dar se aplica si pt. trafic obisnuit). Solicit adresa pt. ca pe aici nu stiu cum sa le atasez. Adresa mea este [email protected] Mai trebuiesc niste setari la TNC- ul tau asta depinde de ce tip este (my call, rata de transfer(1200 b), viteza de comunicare cu PC-ul, mail,timpul pina intra pe emisie, etc). De asemenea sa folosesti PTT-ul pt. emisie si nu VOX-ul (are acea intirziere cu care pierzi timp la trecerea pe receptie si se pierde trama) sau pui pe VOX iar la delay pui zero. Cam atit deocamdata, tinem legatura. 73's from yo7but, Dorel, Tg-Jiu, KN15PB Link spre comentariu
SirRoger Postat Ianuarie 27, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2008 Multumesc mult Dorel pt. intentia de a ma ajuta!Adresa de mail : yo8rze(arond)gmail.comSoftul pe care-l folosesc are inclus si TNC-ul( modem soft).Setarile le-am facut la fel cu ale unui prieten radioamator care lucreaza mereu in acest mod, dar acum nu poate fi contactat. As dori detalii de la cineva care foloseste acest program( UISS v5.0.1 - de ON6MU).Multumesc, Link spre comentariu
SirRoger Postat Ianuarie 28, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2008 Gata! Am rezolvat. Trebuia activata baliza pt. identificare.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum