Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pot sa tund Malamut-ul?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Ar fi fost frumos să primesc bani pt cazarea câinelui?? De data asta nu... ajut un amic, dar mai mult o fac pt câine, că e blând și deștept dar cel mai important e că tolerează pisicile mele, nici măcar nu le bagă in seamă.

Link spre comentariu

Cu malamutul, chiar nu am ce face adică să-l păstrez eu. Si nici nu cunosc vre-un vecin responsabil care să vrea asemenea câine.

Cu teckelul, a fost ca în filme: trebuia să stea cu mine vreo zece zile și in acea perioadă, nașul meu m-a invitat la hram. Am luat teckelul cu mine și l-am lăsat liber,  prin curte. După vreo 20 minute vine un vecin de-a nasului și spune că dacă javra mai  sapă mult, o să dărâme cotețul porcului. Toți câți eram la masă, vreo șase persoane, ne-am dus să vedem ce se întâmplă: langă temelia cotețului, era o groapă din care sărea pămănt, dar câinele nu se vedea. Eu, deștept: mă aplec și bag mâna în groapă, să scot câinele afară. Când l-am prins de un picior, javra m-a mușcat. Cam tare, aveam mâna plină de sânge. Îmi venea să-l îngrop acolo, să pun peste el tot pământul ăla pe care-l săpase. Cum sângeram cam tare, am lăsat câinele baltă și companionii mei s-au apucat sa-mi oblojească mâna. În timpul ăsta javra a terminat de săpat tunelul, a ajuns sub podeaua cotețului și a început lupta cu șobolanii. Nu vă puteți imagina ce gălăgie era. Teckelul lătra și mârâia, șobolanii chițcăiau, porcul guița disperat și alerga prin coteț, totul a durat cam două minute, apoi liniște. Doar porcul mai guița din când în când, in virtutea inerției. Când a văzut omul ce treabă bună a făcut teckelul, a început cu întrebările: Cât costă un câine de ăsta? Da' nu-l vinde? Fiindcă tocmai mă mușcase (din vina mea) și nu-mi mai plăcea câinele ăla, i-am spus omului că pot să-i las câinele cateva zile, să vedem dacă se acomodează.

Succea total! Câinele, un mascul de 4 ani, crescut în apartament și plimbat prin cartier, a înțeles instant cum stă teaba in gospodăria omului. Nu a atacat găinile, rațele, tolera pisica, a învățat rapid care sunt membri familiei și care sunt vecinii, a luat în primire toată proprietatea și s-a făcut paznic peste toate. A omorât toate cârtițele și toți sobolanii,  nici vrăbiile nu mai veneau la mâncarea găinilor.

Proprietarii câinelui, aveau păreri diferite. Femeia, era de părere că-i mai bine să lase câinele la țară, fiindcă scăpa de făcut curat și de aspirat în urma lui, dar bărbatul nu dorea să se despartă de câine. La insistențele mele, au lăsat câinele să aleagă. Cand a venit să-și ia câinele, a intrat în curte, a mângâiat câinele, apoi a plecat la mașină, a stat un minut cu portiera deschisă, câinele nu a trecut de linia porții. A ales viața la țară.

Link spre comentariu

Sint tekeli si teckeli, al meu tolereaza pisicile cu care a crescut, altele n-au ce cauta in curte daca vor sa scape cu viata, nu are treaba cu oamenii, cine intra la mine e prietenul lui, nu tolereaza insa copii, ceva tipic la teckeli.

Catelusele baiatului sint insa teroare, nimic nu traieste in curte de ele, pasari, gaini, pisici, serpi, orice misca, misca mort la el in curte.

Mama lor tolereaza oamenii straini insa catelusele nu, se lasa cu un circ de zile mari daca ajunge cineva strain la el.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Ion_Bumbu a spus:

Catelusele baiatului sint insa teroare, nimic nu traieste in curte de ele, pasari, gaini, pisici, serpi, orice misca, misca mort la el in curte.

Asa caine, da. Isi justifica fisa postului... 🙂

Link spre comentariu

Am mai avut teckeli da asa zalude ca alea a baiatului mai rar!

Arici au citiva omoriti, mite la fel, cioara au prins, serpi vreo 2 si vreo 2 gaini de-a baiatului, are gard de plasa din aia sudata cu ochiuri de 10cm da tot au prins gaina!

Tactica serioasa la ticaloase, una intarita gainile, sta la plasa si se face ca vrea sa se bata cu ele, gaina cu cita minte are sare la bataie, vine si scoate capul prin plasa sa se bata cu aia de-o intarita, cind scoate capul alta care sta linistita si asteapta o prinde de git si apoi o trag prin gard afara.

Cooperare serioasa acolo!

Am pus plasa cu ochiuri mici pe linga plasa aia sudata.

Mama lor de tcaloase.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Treaba voastra ca pastrati asemenea caini. Am mai auzit asemenea povesti, cu un bichon, sau ceva asemanator, un caine alb, cu picioare lungi,  foarte cret. A stricat tot ce a putut, mobila, usi, covoare, draperii, jaluzele, mochete, ghiozdanul si manualele copilului, hainele si lenjeria din dulap, absolut totul. Stapanii veneau la mine cu telefoane si telecomenzi mancate, si erau foarte amuzati, vaaai ce pozna a mai facut catelususa....

Link spre comentariu

Se vede că nu le-au dat bătaie când au ucis găini.Dacă le arăți că fac ceva greșit, se învață minte.

Trebuie să li se arate că găinile nu sunt o pradă.Nu e mare lucru, ia o jordea și de câte ori se agață sau apropie de gardul găinilor, iau câte o jordea la fund.Apoi vor ține minte asta...

Iar ăia care permit câinilor să le distrugă prin casă ori sunt cam idioți, ori au bani de aruncat. Câinele e foarte inteligent, iar dacă e educat nu face tâmpenii.

Dar dacă stăpânul are mai puțină minte decât câinele....asta e.Și-o merită, iar câinele își face de cap.

Link spre comentariu
Acum 6 minute, validae a spus:

Trebuie să li se arate că găinile nu sunt o pradă.Nu e mare lucru, ia o jordea și de câte ori se agață sau apropie de gardul găinilor, iau câte o jordea la fund.Apoi vor ține minte asta...

Am avut acum mai bine de 10 ani un coker la insistenta fetei, deși am prevenit-o ca nu e câine de apartament. Fugea ala pe afara de nebun când îl scoteam, pana m-am saturat și am zis ca nu-i de mine. Am cautat pe cineva la curte care a fost dispus să-l adopte, am luat și fata ca să vadă ca are condiții, și prima data când a ieșit din mașină în curtea omului, s-a repezit în grămada de găini care stăteau liniștite la umbra. S-a făcut în curtea omului numai pene și praf, pe lângă harmalaie. A zis ca nu e problemă, știe cum o rezolva, să plec liniștit. După o săptămână mă întâlnesc cu omul și îl întreb dacă mai are găini în curte. A zis că mă invită să văd cum stă găina pe spatele lui și nu-i face nimic. A zis că i-a dat de câteva ori cu varga peste bot când se repezea la găini. Fiind zonă foarte sensibila, probabil ca îl durea, și a făcut legătura cu atacul găinilor. Așa l-a lecuit. 

Link spre comentariu

Am ceva experienta cu teckelii, sint ciini de vinatoare, incapatinati si care daca-si pun ceva in cap aia fac.

Rolul lor la mine si la baiat e sa tina curtea curata de rozatoare sau alte minuni, aia o fac, ca nu iarta altceva, e in firea lor, gainile au locul lor in curte, daca sar afara, ghinion, n-au ce cauta, in rest curtea e curata, nici vrabia nu pune piciorul in curte da mai grauri sau ciori.

Link spre comentariu

Am avut cam din școala generală și liceu o cățea șoricar extraordinară, Linda am numit-o.

Am primit-o de mică, când era cât un pumn de om. Când era ceva mai mare, ai mei au cumpărat niște pui de rațe ,,leșești,, din alea mute.Dar când sunt mici îți distrug urechile, așa măcănesc de tare.Taică-meu a zis să le lăsăm libere prin curtea casei, unde aveam gazon din abundență, să pască până ajung mai mari, că la păsări le băteau găinile.Cățeaua nu s-a arătat impresionată de ele la început și nu prevedeam deloc că s-ar putea să le atace. Dar într-o dimineață, am găsit 11 dintre rațe moarte, dar frumos aranjate în șir în fața ușii.Cred că rațele se jucau prin iarbă și măcănitul lor a întărâtat cățeaua, care le-a ,,vânat,, și ni le-a pus ca pradă la ușă.

Taică-meu i-a dat o singură bătaie cumsecade cu jordeaua, dar de atunci nu s-a mai atins de altceva decât șoareci și șobolani. Era un câine cum rar găsești, nu-și făcea nevoile oriunde, se ducea în spatele casei doar.Dacă făcea o prostie, doar strigam dojenitor ,,Linda !!,, și punea capul în pământ, ulterior nu mai repeta isprava.

Nu lăsa nicio vrabie să stea nici pe bolta de vie, pisicile noastre le tolera, dar alț pisici nu avea curaj nici să stea pe gardul nostru. Când simțea un șoarece ascuns în gropi, săpa și-și băga nasul în pământ suflând puternic aer și astfel îi speria, iar când ăia speriați ieșeau prin alte găuri, îi prindea rapid.Șobolanii nu aveau absolut nicio șansă, fiindcă săpa tunel până la cuibul lor și îi omora pe toți.

Am mai avut de atunci alți câini mici, dar așa simțiți ca Linda nu. După ultimul ce-l avem, adună maică-mea mereu rahați de prin iarbă, nici măcar nu face doar într-un loc anume potaia, unde-i vine acolo face....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări