Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incinte cu hp10w si pct 300

Vizitator iontz_2005

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

2

• VTP

2

• CBI

2

• Jimmy

1

Top autori în acest subiect

1.combinatie cam nefericita(vezi spl)2.filtre(prea simpliste si presupun si la intamplare)Nici nu avea cum sa sune bine.Mai ai de munca,din 2 difuri si o lada nu rezulta intotdeauna o boxaCine te-a sfatuit sa faci combinatia asta,sau ai facut de capul tau?,le aveai prin casa si ai zis ca poate iese ceva bunTrebuia sa iei pa800,diferenta mica de bani si suna mai placut,si ceva mai bine

Link spre comentariu
Vizitator iontz_2005

Stiu ca mai am de lucru de aceea am si postat ca sa vad ce am gresit si s-o iau de la capat. intentia fiind cu cele doua pct-uri sa fac vtp cu pa 800k si cu cele doua hp10w sa fac altele. orice ajutor e bine venit.

Link spre comentariu

tweeterul ramane in urma presupun ca ti se pare ca ai niste medii prea puternice si zero bass .Filtrul e o porcarie de la kon din cate vadar trebui sa mergi pe Pa-800K + filtrele corecte (recomandate de noi)

Link spre comentariu
Vizitator iontz_2005

am reglat cat am putut din placa de sunet si medile nu se mai aud asa tare. si initial am vrut sa achizitionez pa 800k da dupa cev luni de asteptari nu am mai rezistat si am luat cele doua hp10w ca erau pe stoc.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

am reglat cat am putut din placa de sunet si medile nu se mai aud asa tare. si initial am vrut sa achizitionez pa 800k da dupa cev luni de asteptari nu am mai rezistat si am luat cele doua hp10w ca erau pe stoc.

Eu nu am lucrat bass-reflex cu acest woofer, am lucrat un VTP, care cu driverul cu horn a functionat excelent.Am sa fac unele observatii pe baza pozelor:- functionarea incintei NU este influentata de forma portului, daca este corect calculat! merg foarte bine cele cilindrice, din teava de PVC de instalatii!- nu stiu cum ai calculat volumul incintei, DAR, mi se pare prea mic, ceea ce face functionarea ca bass-reflex discutabila, in orice caz cu F3 foarte sus, deci nici un avantaj ca te chinui cu un woofer mare!;- nu stiu de unde provine filtrul dar e o PORCARIE, ca atare nu poti avea nici o pretentie. De altfel filtrul e destul de dificil pentru ca wooferul are 10"! In principiu trebuie taiat la max. 1.000 Hz, iar pct-ul are cam pe acolo Fs!- s-ar putea ca SPL-ul sa nu fie o mare problema pentru ca wooferul mai pierde ceva in incinta si presiunile se egalizeaza.Ca o observatie generala: eu am promovat incinta VTP doar pentru ca poate fi relativ usor de pus la punct pentru cazul in care e folosita in uz domestic, pentru auditii. De aceea am si publicat in TEHNIUM mai multe variante, pentru a vedea ce se potriveste ca woofer pentru incinte de auditie.Pentru cei care cred ca e mai simplu sa abordeze alte tipuri: bass-reflex, inchisa, O.B., etc, eventual pe baza unui program de calculator trebuie sa remarc urmatoarele:- o incinta calculata cu un program trebuie sa fie mult timp pusa la punct prin incercari repetate. Niciun program, oricat de scump si de complet NU POATE DA UN VOLUM F.PRECIS! Si producatorii mari lucreaza cu astfel de programe, urmate de testari repetate;- filtrul este o problema dificila, care necesita experienta in proectare incepand cu alegerea Ft!Filtrele de pe piata sunt o insulta la buzunarele si eforturile celor ce vor sa faca ceva! Programele care dau solutii de filtre pe baza unor parametri minimali sunt pur orientative si doar printr-o minune se poate cadea pe acea solutie ca fiind optima sau apropiata!- e de preferat ca cei fara experienta sa execute proecte verificate, eventual pe care le-au ascultat executate de altii pentru a vedea daca le place timbrul incintei in solutia propusa!In rest va dorsc succes! :smt006 :smt007 :goodman: a.mateescu - vtp
Link spre comentariu
Vizitator iontz_2005

aveti perfecta dreptate, am fost asa de nerabdator sa le termin incat am renuntat la detalii si mi-am dat seama ca ele fac diferenta intre ceva frumos si ceva obijnuit. Nici o problema o i-au de la capat si as dori sa incep cu proiectu dumneavoastra de vtp cu hp 10w si pa d-415s. Pe forum am gasit proiectul pentru difuzoare de 10'', sper ca e cel bun. Daca a-ti pute sa-mi trimiteti o schema pentru filtru va-s fi recunoscator. Eu nu dispun de echipamentul necesar asa ca o sa vorbesc cu shambala pt eventuala constructie a filtrelor. Va multumresc pentru sfaturile date si mai astept si altele cu cea mai mare placere. :smt039 :weedman:P.S.:crede-ti ca ar merge pht-408 in locul lui pa d-415s care e cam greu de gasit, sau aveti vreo idee????

Link spre comentariu

unde ai gasit tu aia :smt003 ,parca ar fi pictata de un artist :smt033 Vezi ca sunt dimensiuni interioare alea din cate tin minte,in revista asa scriaIn loc sa dai pct-urile si sa ramai cu hp si pht,mai bine da haspeurile.PA-ul suna mai frumos decat haspeurile,si se pupa asa de bine cu kevlaru ala ca nici de la 1 m nu-ti dai seama ca sunt 2 difuriDe fapt,daca ma gandesc putin,nu mi-a placut nici un haspe :smt020Vezi ca deja incep sa devina mari,daca nu ai loc cu ele sa le asezi ,nu o sa sune prea bine joasele.Am obs acest lucru nu numai la mine,si la alti prieteni care au mesterit hornuri

Link spre comentariu

- dimensiunile sunt bune si sunt interioare;- e adevarat ca hp10w nu e cel mai reusit woofer, dar e ieftin;- nu am inteles la ce se refera CBI cu asezarea: daca e vorba de apropierea de pereti si de colturi, basul creste si devine obositor. Asta e valabil pentru orice tip de incinta, nu numai pentru orice horn;- se poate folosi pht 407,pht407n,pht408;- inca o data: solutia este fortzata pentruca nu se recomanda 10" la 2 cai, este o extensie pe care am testat-o avand traductoarele si care, in final a functionat destul de bine in varianta prezentata in Tehnium.

Link spre comentariu
Vizitator iontz_2005

si eu am cautat numarul dar se pare ca au fost niste probleme cu baza de date si sau pierdut majoritatea revistelor si cartilor scanate pe Tehnium. Tot ce putem este sa speram ca mai are cineva numarul acela pe acasa si o sa ne scaneze si noua. Unde as putea gasi pht 407n? pentru ca , cred , ca este solutia pt acele hp 10w chiar daca nu o sa fac o incinta vtp cu ele , desi acesta este proiectul. Multumesc inca o data pentru ajutor si sper sa posteze cine are si schema de filtru pentru incinta vtp cu hp 10w. Multumesc :smt039

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări