Ovidanie Postat Iulie 3 Partajează Postat Iulie 3 Din neatentie, ieri am dat foc sarcinii artificial, un rezistor tubular, cred ca acea vreo 200W. Asadar in viitorul apropiat trebuie sa construiesc Sau sa improvizez ceva, va rog sa-mi dating idei Sau sa-mi aratati cun ati rezolvat voi treaba asta. Link spre comentariu
modoran Postat Iulie 3 Partajează Postat Iulie 3 Cum sa rezolvi ? Cumperi altul cu puterea dorita. Astea se montează pe radiator de obicei, eventual împreună cu ventilator pentru răcire. Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 3 Partajează Postat Iulie 3 Sarcina o faci din rezistente de grill de la cuptoarele cu microunde. Daca pui 7 rezistente din alea in paralel, faci una de 4 ohmi si un pic, cu o putere de peste 3kw. Si sa vrei sa o arzi si nu ai cum. Link spre comentariu
okean Postat Iulie 4 Partajează Postat Iulie 4 M-am uitat de curiozitate, pretul la o rezistenta de grill de la cuptoarele cu microunde pleaca de la cca 40lei... Link spre comentariu
validae Postat Iulie 4 Partajează Postat Iulie 4 Dar la un REMAT le-ați căutat ? Ori căutați nichelină de 0,3-0,5mm la metru, o spiralezi pe o sârmă lungă și o conectezi după dorință pentru a obține valoarea dorită. Link spre comentariu
spirica Postat Iulie 4 Partajează Postat Iulie 4 Si de la prajitoarele de paine se poate recupera ceva. De obicei se intrerupe nichelina pe un perete. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 4 Partajează Postat Iulie 4 in nici un caz de la prajitoarele de piine , pt ca sint extrem de proaste dpv calitativ ... Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 4 Partajează Postat Iulie 4 Acum 3 ore, okean a spus: M-am uitat de curiozitate, pretul la o rezistenta de grill de la cuptoarele cu microunde pleaca de la cca 40lei... Eh, bravo ! Pai tu crezi ca eu am fost atat de prost incat sa le iau noi si sa dau atatia bani pe ele ? A spus bine @validae , le-am recuperat din cuptoare aruncate la fier vechi. Nichelina nu e buna din cate am masurat-o eu. Cand e rece are o rezistenta si daca o rosesti si o masori imediat, e deja in balarii, ii creste rezistenta de poti sa o arunci. La astea de la cuptoru cu microunde au alt material. La rece au 27 de ohmi si dupa ce o duci la incandescenta mai creste putin, pana in 30 ohmi din cate am masurat eu. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 4 Partajează Postat Iulie 4 Acum 46 minute, dorian 70 a spus: De pe FB de la nea Epure: sper sa nu ma insel prea tare , dar rezistentele aurii par sa fie din seria de 50w ... avem carevasazica urmatoarea manevra ginecologica ... 1-- sa luam , spre exemplu drept fabricant firma ARCOL , made in UK ... ei au in fabricatie la ora actuala 10 tipuri din seria aurie , care la ei incepe cu HS ...minimul este HS10 ...si maximul este HS300... 2-- in datasheet-ul acestei serii HS scrie negru pe alb cum ca raportul intre Pd la 25 grade cu radiator adecvat si Pd la 25 grade fara radiator este minim minimorum 2 , la seria HS10 ... si creste pina la maxim 5 la seria HS300 ... 3-- daca nu ma insel foarte tare , cred ca in poza este 1 ohm / 50w , astfel incit rezistenta finala s-ar dori a fi de 4ohmi / 200w ... concluzia finala este ... avind in vedere ca sursa aia ATX de la care s-a folosit doar carcasa are o tabla de conserve , apai se poate baza utilizatorul final la cel mult 60w --- cu racire activa cu tot si HS50 X 4 bucati inseriate --- asta pe termen lung ... daca se doreste maximul de la HS50 X 4 bucati , adica 200w curati --- sau un pik peste 200w cu racirea activa enabled ---, atunci mai trebuie trintit acolo un radiator baban ... Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 5 Partajează Postat Iulie 5 Ce are Epure acolo e ok pentru perioade scurte de test, maxim 1-2 minute, sa vezi reactia circuitului la sarcina. Pentru teste de anduranta e nevoie de ceva serios, iar eu am asta: Sunt convins ca nu arata academic dar va asigur ca cu greu se arde asa ceva. Nichelina pentru ea este ieftina si usor de gasit ( din cea de 2kW ). Link spre comentariu
djlove Postat Iulie 5 Partajează Postat Iulie 5 Eu mi-am facut asa: Rezistentele sunt de 100/4ohmi cate 8 bucati pe fiecare parte prinse pe radiator si conectate paralel/serie Intre timp am mai adaugat inca 4 bucati si pe capac pentru alte configuratii Am in plan sa ii fac si o carcasa similara cu cea pe care am facut-o pentru transformatorul de test de mai jos, cu prize banana si posibilitatea de a pune serie/paralel cu punti, dar nu e prioritar acum. Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 6 Partajează Postat Iulie 6 Parerea mea e ca, tot mai buna e varianta cu rezistente de cuptor cu microunde, ca nu se modifica rezistenta cand e calda decat foarte, foarte putin si nu ai nevoie sa o racesti cu nimic. Si la o putere de peste 3kw, cat ajunge un grup de 7 rezistente in paralel, e complicat sa le prajesti Eu le mai combin cu o sarcina electronica atunci cand mai testez cate o sursa in comutatie. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 6 Partajează Postat Iulie 6 Până la urmă fiecare face după posibilități și buget. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum