sesebe Postat Iunie 28 Partajează Postat Iunie 28 Acum multi ani, la servici, am primit un transport de monitoare, peste 10 buc. Toate cutiile aratau impecabil dar la punerea in functiune s-a vazut ca unul dintre monitoare avea ecranul spart, mai exac parca era gaurit cu un cui aproape central. Cautind printre cutii am gasit si cutia lui unde avea o gaura abia vizibila parca facuta special cu un cui. N-am reusit sa inteleg cum au reusit sa faca gaura aia nici pina azi. Link spre comentariu
bolek Postat Iunie 28 Partajează Postat Iunie 28 Acum 2 ore, sesebe a spus: N-am reusit sa inteleg cum au reusit sa faca gaura aia nici pina azi. Cuiul era infipt in paletul de lemn pe care au fost cutiile... cand se termina paletii buni se mai refolosesc si cei din gramada...aceea...stit voi...din spate. Scoabe nu are nimeni in depozit dar se mai gasesc niste cuie si un ciocan . Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 28 Partajează Postat Iunie 28 AlpHs00 - cu ani in urma am vandut un binoclu vechi, Carl Zeiss. Nu eram prea incantat de el, avea un factor de marire mic (6 sau 8x) si eu doream unul mult mai puternic. L-a cumparat un optician de profesie, care a lucrat multi ani la IOR. M-a rugat in mod special sa il ambalez BINE, sa nu ajunga bucati sau sa i se desprinda vreo lentila sau prisma din interior. L-am ambalat cat am putut de bine, si a ajuns intact, dar omul a tinut sa imi scrie dupa aceea ca in 30 de ani de meserie nu a intalnit vreun colet FRAGIL atat de bine ambalat. Coletul putea fi realmente trantit pe jos pe beton de la 2-3 m inaltime si nu se intampla nimic. Si nu am folosit nici un material special, ci doar ceva folie cu bule, burete, ziare mototolite, polistiren si 4 cutii de carton gros. Asa ca se poate. Coletele mari, sau mici si [neasteptat de] grele, sunt "prin definitie " predispuse a fi scapate din maini la manevrare. De asemenea coletele mai mari - chiar daca pe ele scrIe mare cu rosu FRAGIL, sunt adesea puse la baza stivei, peste ele fiind asezate multe altele. In plus, trebuie sa te astepti in mod realist ca orice colet sa se miste sau chiar sa se rostogoleasca in duba de transport. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 28 Partajează Postat Iunie 28 Ca să nu mai vorbim despre sistemul de sortare automat de la FanCurier, unde coletele sunt aruncate de pe o bandă pe alta repetat.Nu că am ceva cu asta, dar e bine de știut pentru că am trimis odată unui coleg un Megohmmetru funcțional, dar care a ajuns la el cu echipamentul mobil desprins.Ce-i drept eu l-am ambalat doar într-o folie cu bule, nu mă așteptam la trânteli repetate.Acum l-aș băga într-o cutie mare, plină cu hârtii/ bule de polistiren.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 28 Partajează Postat Iunie 28 Ambalajul face totul. Cele mai gingase trimiteri la mine au fost un tub cinescop de tv sport, la Bucuresti, si un tub de osciloscop, a facut dus intors in si din vestul tarii. Daca tu ai curaj sa trantesti coletul de la 1...2m de pamant, sigur nu va pati nimic la transport. Trimiterea a fost cu posta. Nu cred ca la curier sunt mai blanzi. Link spre comentariu
Atlas nou Postat Iunie 29 Partajează Postat Iunie 29 Buna Eu am primit ceva lampi de la "valderama",trecut in nefiinta din pacate. Puteau juca fotbal cu coletul,nu ar fi avut nimic lampile. Spor tuturor. Alex Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 29 Partajează Postat Iunie 29 Eu, am trimis lași un amplificator, plus lampile separat și nu au pățit nimic. Bine era ambalat antiorice. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 29 Partajează Postat Iunie 29 Despre cum sint tratate coletele la curieri imi aduc aminte de o intimplare prin anii 2003-2005, faceam schimb de module cu magazia centrala din Bucuresti prin intermediul curierilor. Am dus la sediu curierului pentru preluare 4 module identice , valoarea fiecarui modul era de 5000E, eu am descarcat modulele iar colegul meu facea actele, le-am predat si cum il ateptam am vazut ca le-au luat si le-au lasat fix in mijlocul halei, la un moment cel de la receptie ridica ochii, vede cutiile si incepe sa strige la cel care le lasase acolo: - ma tu ai vazut ce garantie au coletele alea?? -da, 20000! -MA, E 20000 de Euro!!! Abia atunci le-au mutat intr-o magazie. Cam asta era grija fata de colete la curier. Oricum la cit costa transportul unui modul s-a tras concluzia la "imparatie" ca e mai ieftin cu mult ca sa facem stafeta la 2-3 saptamini si sa nu mai folosim curierii. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Iunie 29 Partajează Postat Iunie 29 În cazul meu, coletul nu a fost ambalat superficial. Recunosc că, în urma acelei experiențe, am realizat că ambalajul nu a fost suficient de bun. Persoana respectivă m-a întrebat dacă nu cumva am trimis lampa defectă, deși văzuse în pozele anterioare că era perfect funcțională. A rămas și el surprins de modul în care firmele de curierat tratează coletele, având în vedere cum a fost ambalat, și totuși microscopul nu a scăpat neafectat. Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 29 Partajează Postat Iunie 29 Recent am trimis niste piese auto cu busul, le am dat la sofer. Puse in compartiment separat de restul bagajelor. Loc de zbânțuială nu era. Am dat 20lei pe un colet de 15kg. E si asta o varianta ieftina si decenta in caz ca te poti plia pe programul busului. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 29 Partajează Postat Iunie 29 Am trimis și eu așa, dar e mai complicat. Plus ca nu ai nici o garanție dacă se prapadeste coletul din diverse motive ce nu țin de corectitudinea șoferului neapărat. Dar, la colete voluminoase și grele, e o varianta low cost bună. Link spre comentariu
ionut120v Postat Iunie 29 Partajează Postat Iunie 29 Am cumparat un aparat de distilat apa din India, am specficat ca serpentina se poate sparge la transport orcat de bine e ambalat in exterior, a venit sparta. Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 29 Partajează Postat Iunie 29 Va mai aduceti aminte cum ambalau rusii tuburile de putere? Suspendate de resoarte spirale Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 29 Partajează Postat Iunie 29 Tesla la fel, de pe la 10kW Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 29 Partajează Postat Iunie 29 Acum 46 minute, franzm a spus: Va mai aduceti aminte cum ambalau rusii tuburile de putere? Suspendate de resoarte spirale Corect....am vandut 4 buc de 6550 NOS la basistul de la : " Celelalte cuvinte" ..... nu am vrut sa ma fac de rusine...tuburile erau in cutia originala....le am invelit in folie cu bule....apoi pus in cutie de pantofi.... cutia am suspendat cu niste benzi elastice intr-o cutie mult mai mare...asa incat sa aiba elasticitate in orice directie....apoi am pus intre niste pereti de sprijin din polistiren expandat ..ca cutia sa nu cedeze la greutate/presiune....ca nu stii unde ajunge intre celelalte.... dar sa aiba libertate de miscare in orice directie.... omul m-a sunat si mi-a dat multumiri " speciale '.... odata am trimis un mic colet cu Posta Ro.....ca noroc ca nu erau tuburi.... dupa terminarea formalitatilor si plata ....angajata a aruncat coletul in gramada din coltul opus.....cam 3.5m....nu avea chef sa se scoale de pe scaun..... deci cam trebuie sa te pregatesti...pt ce e mai rau.... Link spre comentariu
Postări Recomandate