Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dunga verticala pe ecran aparuta fara motiv la un telefon iar la celalalt dupa insralare display nou

Postări Recomandate

Care este cauza aparitiei acestor dungi verticale? 
Am un S20 plus mai vechi pe ecranul caruia au aparut doua dungi verticale, subtiri. Au apărut brusc, fara sa fie lovit sau alte probleme .
Si daca ala acel s20 consider ca este din cauza vechimii astazi am montat un display nou pe rama unui A52 5g si după o ora sau doua de la montare a aoarut si pe el o dunga fină, verticală. Mentionez ca nu am strans foarte tare ecranul cu elastice de fixare, nu cred ca a fost presiune mare pe display.

20240628_203738.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dacă nu ai forțat folia flexibilă sau display-ul, probabil ai conexiuni proaste în cuplă, trebuia curățată înainte de montarea noului display.Ca să nu zic de calitatea necunoscută a acelui display, unii cumpără produse ,,compatibile,, și le revând ca ,,originale..

Link spre comentariu
Postat (editat)

Da, adevarul este ca nu am curatat cupla dar nici in alte situatii nu am facut.o. Posibil sa fie s iasta cauza. Pe de alta parte, ecranul este ,,service pack" , declara vanzatorul. 

Banda flex este oarecum scurta la acest model, nu as fi avut cum sa ii fac vreo cuta la instalare, s.a pptrivit la fix. 

In olus, indata dupa instalare, timp de cateva ore nu a existat acea dunga. 

Editat de remus-gabriel
Link spre comentariu

Stiu ca nu e bine de crezut tot ce se gaseste pe net, dar am vazut ca o astfel de situatie a fost rezolvata prin incalzire locala, punctiforma, la baza de jos a display ului, unde era dunga. In clip era mai subtire si era verde. Nu stiu cat de credibila poate fi metoda, si de asemenea, cine stie daca e un efect de moment sau de durata, dar prima data cand prind un telefon cu defectul asta, ii dau niste aer cald cu statia. O sa fie ceva de sacrificiu, fara miza mare daca se strica mai tare.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, doru3160 a spus:

Stiu ca nu e bine de crezut tot ce se gaseste pe net, dar am vazut ca o astfel de situatie a fost rezolvata prin incalzire locala, punctiforma, la baza de jos a display ului, unde era dunga. In clip era mai subtire si era verde. Nu stiu cat de credibila poate fi metoda, si de asemenea, cine stie daca e un efect de moment sau de durata, dar prima data cand prind un telefon cu defectul asta, ii dau niste aer cald cu statia. O sa fie ceva de sacrificiu, fara miza mare daca se strica mai tare.

Am mai desfacut cupla aceea si am sters puțin cu izopropilic apoi  am mufat din nou. 

Se pare ca acum nu mai apare acea dunga pe fond negru iar pe fond alb sau alta culoare iarasi nu se vede. Insa daca il pun sub lupă se observa totusi acea dungat dar fooooatte subitire, cu ochiul liber nefiind vizibila. Deci tot pe undeva pe ka mufa cablului de la fkexul displayului e ceva in neregula. Cred ca e defect din fabrica. O sa il las asa daca nu se agraveaza, nu s emai vede cu ogiul liber. 

Multumesc pt ajutor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări